• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

Topbrag på Brøndby Stadion søndag, hvor FC Midtjylland stort set kan sikre sig mesterskabet, og hvor Brøndby kan åbne helt op for guldkampen med tre runder igen.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: 3+
Hashtag: #biffcm #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF:
Brøndby IF har tabt alle tre tidligere opgør i denne sæson mod FC Midtjylland, og det skal ændres, hvis BIF fortsat skal have forhåbninger om at vinde mesterskabet. Med fire runder igen af Superligaen er hjemmeholdet fire point efter FC Midtjylland, så det er en seks points-kamp, der venter. Taber BIF, er det slut, vinder man, er det helt åbent igen, mens uafgjort betyder, at det bliver svært for BIF at vinde mesterskabet.

Niels Frederiksens mandskab har spillet gode kampe mod FCM, men har været uheldig. Håbet fra Brøndby er, at det vender nu.

Brøndby kommer til opgøret med et nederlag i bagagen, efter man tabte 2-4 i Randers senest. Anis Ben Slimane vender tilbage i truppen, efter han blev sat af på grund af en disciplinærsag senest. Jesper Lindstrøm måtte udgå med en skade mod Randers FC, men han er igen med i truppen.

Blas Riveros er langtidsskadet og ude af kampen. Derudover er Peter Bjur og Oskar Fallenius ude af truppen.

FC Midtjylland:
De har haft problemer i løbet af dette forår, men FC Midtjylland tog et vigtigt skridt på vejen mod mesterskabet, da det senest blev til 3-0 hjemme over FC Nordsjælland, og med en sejr over Brøndby vil det være et spørgsmål om tid, før FCM gentager bedriften fra i fjor.

Brian Priske har på det seneste genkaldt Pione Sisto til startopstillingen, og det har vist sig at være en rigtig god idé, da Sisto har leveret store præstationer for FCM og scoret mål.

FC Midtjylland er muligvis fortsat uden Ailton, der missede seneste opgør, mens Gustav Isaksen må forventes at være tilbage, efter han sad over med sygdom senest.

Karantæne:
Brøndby IF: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Schwäbe - Hermannsson, Maxsø, Jung - Bruus, Frendrup, Lindstrøm, Radosevic, Mensah - Hedlund, Uhre

FC Midtjylland (4-3-3): Lössl - Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho - Cajuste, Onyeka, Evander - Dreyer, Kaba, Sisto

Profilen:
Pione Sistos retur til FC Midtjylland har været lidt op og ned, men efter en bænkning i flere uger har Sisto vist klassen på det seneste, hvor han har fået chancen. Den tidligere danske landsholdsspiller er startet inde i de seneste tre kampe, og han har scoret i alle tre kampe. Hold øje med FCM-profilen, der kan få en nøglerolle mod Brøndby.

Vidste du, at…:
Hvis FC Midtjylland vinder mesterskabet, vil det være anden gang i træk, at guldet sendes til Ikast og Herning. Det vil være første gang, at FCM gentager bedriften med at genvinde et mesterskab. Udover FCK har ingen andre klubber genvundet et mesterskab siden 1998. hvor Brømdby vandt for tredje sæson i streg.

Dom:
Det bliver et super interessant opgør i toppen af dansk fodbolds bedste række, hvor hjemmeholdet skal bruge tre point, og hvor FCM med en sejr stort set er sikker på at vinde mesterskabet.

De tidligere møder i denne sæson er alle vundet af FCM, men faktisk har BIF spillet god fodbold i de kampe og har fortjent at vinde et par af kampene.

Kan det lykkes for hjemmeholdet denne gang, eller er FCM igen bedst?

Det bliver en kamp om marginaler, og til syvende og sidst tror vi på, at FCM holder stand mod BIF og får et point med hjem. 1-1 ender det. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020