• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Brøndby IF - OB

Foto: Getty Images

OB er fortsat uden sejr i Superligaen, mens Brøndby IF jagter en lidt bedre sæsonstart.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Jonas Hansen
På TV: 3+
Hashtag: #bifob  #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF

Truppen er tyndslidt, og BIF kommer fra 120 minutters hård fight i Schweiz mod FC Basel, der endte med et nederlag efter en straffesparkskonkurrence.

Jo, de blå-gule går ind til et svært opgør mod OB, for selv om fynboerne har fået en elendig sæsonstart, har BIF også haft problemer og står blot på tre point efter de første fire kampe.

Samtidig går truppen ind til opgøret mod fynboerne med trætte stænger efter europæiske kampe de sidste fire torsdage.

Man har i forvejen Andreas Maxsø, Carl Björk og Kevin Mensah ude i en længere periode, og så mistede man også venstre back Blas Riveros til en skade tidligt i opgøret mod Basel. Den skade holder ham ude af opgøret mod OB. Simon Hedlund døjer også med en skade efter Basel-kampen, og er heller ikke med mod OB.

Den gode nyhed for BIF-fans er, at Daniel Wass er skiftet til Brøndby IF. Han er med i truppen, og kan få someback mod OB efter 11 år i udlandet.

OB
Forfærdelig sæsonstart af fynboerne, der har hentet et enkelt point i sæsonens første fire kampe. Man har tabt 0-2 hjemme til FCN, 1-5 hjemme til FCM og senest 1-2 hjemme til AGF, hvor Kasper Larsen begik et klodset straffespark kort før tid. Et enkelt point blev det til i Randers.

Selvsamme Larsen er på vej væk fra OB, da han har fået lov at se sig om efter en ny klub, og ifølge fanmediet obstruktion.dk er det Fehervar, der arbejder på at leje den rutinerede stopper.

Sikkert er det, at fynboerne har brug for en sejr, og lige nu ligner Andreas Alm også en presset træner. Han har forsøgt flere taktiske ting, uden at at det er lykkedes, og senest forsøgte man at stille sig lidt mere ned mod AGF.

Med til historien hører, at OB har været plaget af skader, og Issam Jebali, Mads Frøkjær-Jensen, Emmanuel Sabbi, Ayo Okosun og Mihajlo Ivancevic har været ude med skader i starten af sæsonen, men den gode nyhed for OB er, at Jebali er tilbage i truppen. Det samme er Omar Jebali, der kan få debut for OB.

Karantæne:
Brøndby IF: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-1-2-1-2): Hermansen - Sebulonsen, Rosted, Tshiembe, Bjur- Bell - Radosevic, Cappis - Slimane - Hedlund, Kvistgaarden

OB (5-4-1): Hansen - Mickelson, Tverskov, Paulsen, Skjelvik, King - Horneman, Thrandarson, Østrøm, Svendsen - Kadrii

Profilen:
Charly Nouck Horneman er et af de få lyspunkter i OB i denne sæson, hvor den unge angriber har vist sig at være målfarlig og pågående. Lynhurtig og aggressiv. Han kan godt gøre ondt på BIF-forsvaret. Starter Daniel Wass inde for Brøndby IF, så bliver han selvsagt meget interessant at følge.

Vidste du, at…:
De havde en periode, hvor det faktisk gik dem ganske godt i udekampe mod Brøndby IF, men siden 2016 har OB ikke vundet en udekamp i Brøndby. Klubben fra Odense har tabt seks af de seneste otte kampe mod BIF på Brøndby Stadion, og to gange er man rejst hjem med et enkelt point.

Dom:
Begge hold er i en position, hvor der er behov for point. Hjemmeholdet har tre efter de første fire runder, og OB har et enkelt. Kan OB vinde, vil krisen for en stund være afværget, og i stedet vil BIF være holdet i krise.

Omvendt vil Brøndby IF's sæsonstart ikke være dumpet, hvis man slår OB - uden at det dog har været prangende.

Så det er et vigtigt opgør for begge, og vi tror på, at det bliver tæt og nervepirrende, hvor OB nok gerne giver initiativet fra sig, fordi man accepterer, at det er defensiven, der skal være i fokus. BIF kan få svært ved at score - OB's fokus er i defensiven, og BIF har ikke vadet i chancer til at indlede denne sæson med.

Samtidig er der et tydeligt slid på BIF-truppen, og det kan komme til at koste hjemme mod OB.

Selv om OB har været svage indtil videre i sæsonen, tror vi lidt overraskende, at det ender med en pointdeler. 1-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.