• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Optakt: Brøndby IF - RB Salzburg

Foto: Getty Images

Brøndby IF skal levere et comeback, hvis de skal i Champions Leagues gruppespil. Her er optakten til deres kamp mod RB Salzburg.

Af Victor Risager

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 21.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Carlos del Cerro Grande
På TV: 3+
Hashtag: #bifrbs #cldk

Holdnyt:
Brøndby IF

De kom hurtigt foran i Salzburg og overraskelsen lurede, men Brøndby IF endte med at tabe det første opgør mod RB Salzburg på to mål i anden halvleg.

De forsvarende danske mestre skal af den grund bruge en sejr på hjemmebane, hvis de skal spille sig videre til gruppespillet i Champions League. Det vil i så fald være sæsonens første sejr, eftersom at de efter weekendens remis mod OB fortsat heller ikke har vundet en kamp i Superligaen.

Trods det har Niels Frederiksen haft ros til overs for præstationerne, og han forventer, at RB Salzburg får “et chok”, når de ser de blå-gules opbakning på Brøndby Stadion.

Brøndby IF var i weekenden fortsat uden Thomas Mikkelsen, Sigurd Rosted, Tobias Børkeeiet, Christian Cappis og Mathias Greve, der har siddet ude efter positive coronatests. De er dog tilbage nu.

Også Josip Radosevic er med. Den kroatiske midtbanemand gjorde comeback i weekenden mod OB.

Venstrebackerne Blas Riveros, Michael Lumb og Peter Bjur er ude igen. Sidstnævnte nærmer sig dog et comeback.

RB Salzburg
Et sent mål af Brenden Aaronson sikrede RB Salzburg sejren i det første møde med Brøndby IF, og nu skal den østrigske mastodont forsøge at forsvare føringen og undgå et nederlag på Brøndby Stadion.

RB Salzburg kommer til opgøret med en fin optakt. I weekenden besejrede de Austria Klagenfurt med 3-1 på hjemmebane og fortsatte deres perfekte sæsonstart med syv sejre ud af syv mulige.

I kampen fik de endvidere sparet et par profiler som Andreas Ulmer, Benjamin Sesko, Nicolas Seiwald og Maximilian Wöber, der kan være tilbage i startopstillingen mod Brøndby IF onsdag. 

Samtidig gjorde angriberprofilen Mergim Berisha comeback, da han spillede sine første minutter i sæsonen og kom på tavlen. Han var i sidste sæson en stor profil med 22 mål og 14 oplæg, men det er nok tvivlsomt, at han er klar til at starte.

Matthias Jaissle og RB Salzburg ventes at være uden Zlatko Junuzovic, Luka Sucic og Sekou Keita på grund af skader.

Karantæne:
Brøndby IF
: Ingen
RB Salzburg: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (3-5-2): Hermansen - Rosted, Maxsø, Tshiembe - Bruus, Frendrup, Radosevic, Greve, Mensah - Hedlund, Uhre

RB Salzburg (4-1-2-1-2): Köhn - Kristensen, Solet, Wöber, Ulmer - Camara - Capaldo, Seiwald - Aaronson - Sesko, Adeyemi

Profilen:
Brenden Aaronson var involveret i begge mål i sejren over Brøndby IF i sidste uge, og den 20-årige amerikaner har med lynhast udviklet sig til en stor profil i RB Salzburg, siden han i januar kom til klubben fra Philadelphia Union. Otte mål og syv oplæg på 32 kampe står han noteret sig. Det er en mand, Brøndby skal holde øje med.

Vidste du, at…
Hvis RB Salzburg formår at forsvare føringen og kvalificere sig til Champions Leagues gruppespil, vil det blot være for tredje gang, siden klubben i 2005 blev overtaget af Red Bull-koncernen. I både 2019/20- og2020/21-sæsonen var de med. Sidste år sluttede de som treer i deres gruppe bag Bayern München og Atletico Madrid, men foran Lokomotiv Moskva.

Dom:
Brøndby IF har fansene i ryggen, og de møder utvivlsomt stor opbakning onsdag aften, men der venter en meget svær opgave for Niels Frederiksens mandskab.

RB Salzburg dominerede størstedelen af det første opgør, selvom kampen var tæt på at ende 1-1, og østrigerne kommer sandsynligvis også til at sætte sig på kampen onsdag aften. Herfra lyder buddet, at RB Salzburg vinder 2-1 på Brøndby Stadion og tager billetten til Champions Leagues gruppespil.  

Tidligere indbyrdes kampe og form:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020