• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Optakt: Brøndby IF - Silkeborg IF

Foto: Getty Images

Brøndby skal forsøge at bygge videre på sejren over FC Midtjylland mod Silkeborg, der er sæsonens store positive overraskelse.

Af Jacob Quvang

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 20.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3+
Hashtag: #bifsif #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF
Endelig lykkedes det for Brøndby at hente sæsonens første sejr, da de forsvarende danske mestre gik på landskampspause med en tiltrængt 2-0 sejr over FC Midtjylland. Sejren har uden tvivl lunet gevaldigt for Niels Frederiksens mandskab, der inden da ikke havde vundet i sæsonens første otte kampe fordelt på alle turneringer. 

Dermed kan Brøndby slette det store runde nul ud fra antallet af sejre i Superligaen, og nu kan holdet fra Vestegnen atter kigge fremad i tabellen. Det første delmål må handle om at bryde ind i top-seks, og det ser ikke så svært ud igen, for Brøndby har kun tre point op til aftenens modstander fra Silkeborg, der er på sjettepladsen inden denne runde. Derfor må Brøndby-spillerne også brænde for at komme i aktion igen. Spørgsmålet er, om det har været en fordel eller en ulempe at gå på pause efter sæsonens eneste sportslige optur.

Brøndby har for alvor fået Mikael Uhre i gang, og han scorede igen mod FC Midtjylland. Fire mål har han nu scoret i sine sidste fire kampe, og det er tydeligt at se, at selvtilliden intet fejler hos sidste sæsons topscorer, der også får en nøglerolle mod Silkeborg med sine direkte dybdeløb. 

En der ikke får nogen rolle hos Brøndby i dette efterår er nyindkøbet Rasmus Wikström. Den svenske midtstopper er blevet skadet i skulderen, og han kommer ikke til at spille for Brøndby før årsskiftet. Blas Riveros er fortsat ikke spilleklar, selv om han er begyndt at træne med igen, og Peter Bjur er fortsat også ude. Også nyindkøbet Henrik Heggheim er ude af kamptruppen.

Marko Divkovic er med i truppen, men han starter næppe i fredagens opgør.

Omvendt forventes det, at Sigurd Rosted er tilbage i startopstillingen til fordel for Anton Skipper, der startede på nordmandens bekostning mod FC Midtjylland, men som blev hevet ud efter 19 minutter, da Niels Frederiksen ændrede spilsystem. Det er også tvivlsomt, om Anis Ben Slimane starter, da han først kommer sent tilbage til Danmark efter landsholdstjeneste for Tunesien, som han igen kom på måltavlen for.

Silkeborg IF
Man må tage hatten af for det arbejde, Kent Nielsen har leveret for oprykkerklubben i denne sæson. Stabilitet og mod har præget Silkeborg-mandskabet, som er et fuldstændig anderledes bekendtskab end det hold, som rykkede ud med et brag i forrige sæson. Inden landskampspausen viste Silkeborg igen prøver på, at de er kommet for at blive, da de vandt 2-1 over Randers efter en flot og underholdende præstation. 

Her kunne Kent Nielsen glæde sig over, at angriberen Nicklas Helenius kom på måltavlen for første gang i sæsonen, og der er ingen tvivl om, at den tidligere Premier League-angriber har en nøglerolle for Silkeborgs ambitioner i denne sæson.

Han har døjet med skader, men er nu for alvor klar, og han scorede også for Silkeborg sidste torsdag, da holdet vandt 3-1 ude over Skive i Sydbank Pokalen. Det samme gjorde profilerne Nicolai Vallys og Sebastian Jørgensen, og så fik angriberen Søren Tengstedt også sin Silkeborg-debut.

Det gjorde den nytilkomne svensker Robert Gojani ikke. Han fik til gengæld 45 minutter for reserveholdet sidste fredag mod FC Midtjylland, og han vurderes altså ikke til at være klar til en startplads mod Brøndby. Det er angriberen Alexander Lind heller ikke, da han har pådraget sig et træthedsbrud i foden og forventes ude i tre til fire måneder. Gustav Dahl er i truppen, mens Mads Kaalund er ude. Ude er også André Calisir, der spillede landskamp onsdag. 

Karantæne:
Brøndby IF: Ingen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF
(3-5-2): Hermansen - Rosted, Maxsø, Tshiembe - Bruus, Frendrup, Radosevic, Greve, Mensah - Uhre, Hedlund

Silkeborg IF (4-3-3): Larsen - Carstensen, Salquist, Felix, Dahl - Thordarson, Brink, Klynge - Jørgensen, Helenius, Vallys  

Profilen:
Nicklas Helenius startede denne sæson med en skade, og han skulle lige bruge tre kampe på for alvor at komme i omdrejninger igen. I hans seneste to kampe er han dog kommet på måltavlen, og det er tydeligt at se på Silkeborgs spil, at de skruer flere procenter op for målfarligheden, når den ranglede angriber er på banen. Mod Randers tordnede han den også tørt i mål, og han får en nøglerolle i den direkte duel mod Andreas Maxsø, hvis Silkeborg skal levere overraskelsen på Brøndby Stadion. 

Vidste du, at…
Brøndby har blot tabt én gang til Silkeborg i de to holds seneste 16 indbyrdes opgør, og det var tilbage i oktober 2011. Siden da har de blå-gule klart haft overtaget, og de har også vundet de seneste ti kampe mod Kent Nielsens mandskab.

Dom:
Det er svært at blive klog på opgøret her, for i hvilken forfatning møder Brøndby-holdet op i? Har sejren mod FC Midtjylland givet vinger, som kan kickstarte de forsvarende mestres sæson, eller var det en enlig svale. Silkeborg kommer i hvert fald til at angribe kampen på samme måde, som de altid gør: Med masser af boldbesiddelse og mod. 

Når Brøndby til gengæld får fat i bolden, så kan deres omstillinger gøre ondt på Silkeborg, og den knibe vil oprykkerne løbe ind i flere gange. Derfor udvider Brøndby sejrsstimen mod Silkeborg til 11 kampe og vinder opgøret 2-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020