• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Esbjerg fB - AC Horsens

Foto: Getty Images

Allerede nedrykkede Esbjerg får besøg af AC Horsens, der stadig har Europa-playoff at se frem til.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: Blue Water Arena, Esbjerg
Slutspil: Gruppespil – pulje 2
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #efbach #sldk

Holdnyt:
Esbjerg fB:
Det er i det store hele ligegyldigt, hvad Esbjerg leverer i resten af sæsonen. Holdet er rykket ned, og det kan hverken gode præstationer eller sejre i de to resterende kampe ændre på.

Det er tredje gang i løbet af de seneste ni år, EfB rykker ud af Superligaen, og denne gang kommer klubben til at skære endnu mere ned end tidligere. I det lys er det selvfølgelig belejligt, at ti spilleres kontrakter løber ud denne sommer. Det betyder til gengæld, at de spiller for deres fremtid.

Esbjerg har i de to seneste kampe tabt til Hobro IK, som var den nærmeste konkurrent i kampen for overlevelse. Dermed er den fine start under Troels Bech forvandlet til tung modgang.

Det eneste gode, der er at sige om EfB’s situation, er, at holdet burde være stort set fri for afbud. Der er ingen karantæner, og Mathias Kristensen, der har siddet ude med en skade, er tilbage på træningsbanen.

AC Horsens:
Den Gule Fare har allerede opfyldt sæsonens altoverskyggende mål: overlevelse. Dermed skal holdet spille sin femte sæson på stribe i Superligaen efter sommerferien. Det er klubrekord for flest sæsoner i den bedste række i streg.

Horsens slog overlevelsen fast på overbevisende vis ved at banke Randers FC 3-0 i seneste runde. Dermed er holdet oppe på syv Superliga-kampe streg uden nederlag.

Samtidig står Horsens med gode kort på hånden, hvad angår at slutte på førstepladsen i pulje 2. Det giver adgang til Europa-playoffkampe mod andenpladsen i den modsatte pulje, lige nu SønderjyskE. I givet fald giver det endda en oversidderrunde, da SønderjyskE bliver trukket ud af Europa-playoff, hvis holdet kvalificerer sig til det. Læs mere om det her.

Læs også:Superliga-spørgsmål: Matchbold til FC Midtjylland?

Også Horsens har en stort set afbudsfri trup. Kun Jannik Pohl, der endnu genoptræner, bør sidde ude, mens reservemålmand Michael Lansing skal opereres.

Karantæne:
Esbjerg fB: Ingen
AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:
Esbjerg fB (4-3-1-2): Mannone – Anyembe, Austin, Reese, Conboy – ”Lungi” Sørensen, Parunashvili, Kurzawa – Kauko – Dauda, Yakovenko

AC Horsens (4-4-2): Delac – Nymann, Kiilerich, Ludwig, Lumb – Prip, Jacobsen, Okosun, Thorsen – Hansson, Brock-Madsen

Profilen:
Det har ikke været Nicolai Brock-Madsens sæson. Angriberen har bøvlet med skader, kun scoret tre mål og ikke spillet 90 minutter siden oktober. Han startede dog inde i de fire seneste Horsens-kampe og er måske på vej mod topformen.

Vidste du, at..:
De to cheftrænere, Troels Bech og Bo Henriksen, har kun stået over for hinanden én gang i deres trænerkarrierer. Det var, da holdene mødtes i midte af juni og spillede 2-2 på Casa Arena i Horsens.

Dom:
Én ting er, at Horsens har haft en bedre sæson end Esbjerg. Noget andet er, at holdet kommer med medvind og noget at spille for.

Det taler alt sammen for, at vi får en udesejr fredag aften. Dermed bliver det ikke den fjerde uafgjorte kamp mellem de to hold i denne sæson.

Læs også:DBU giver nye licenser til danske klubber

Horsens vinder 2-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Superliga powerranking: FCM brøler af de tandløse løver, BIF dufter metal

Læs også:Horsens har svært ved at finde penge: Vi er nødt til at være forsigtige

Læs også:Månedens Hold i Superligaen - juni

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus