• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Esbjerg fB - Silkeborg IF

Foto: Getty Images

Superligaens to nederste hold mødes i en tidlig bundgyser i Esbjerg, hvor ingen har råd til at tabe til de andre.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Blue Water Arena, Esbjerg
Dommer: Jakob A. Sunberg
På TV: TV3 Max
Hashtag: #efbsif #sldk

Holdnyt:
Esbjerg fB:
Sæsonen er ikke reddet med én sejr, men der er alligevel en verden til forskel på, om Esbjerg havde vundet eller tabt til Lyngby i seneste runde. Nu kan spillerne tale om, at de kom godt igen oven på ydmygelsen i Aalborg, i stedet for at det skulle handle om, at de stadig ikke havde vundet.

Spillet var ikke prangende, og sejren var ikke overbevisende, men man fornemmer, at det ikke kunne rage dem mindre. EfB havde i den grad brug for tre point, og når de så fik dem, nytter det ikke noget at have fine fornemmelser. Hvor mange gange vandt de i øvrigt ikke også smalt og uskønt i bronzesæsonen?

Cheftræner John Lammers kommer formentlig til at foretage to ændringer i forhold til det hold, der slog Lyngby. Dels afsoner Yuri Yakovenko karantæne og afløses formentlig af Adrian Petre, dels er Jacob ”Lungi” Sørensen tilbage fra karantæne.

Derudover ligner Emmanuel Oti Essigba en færdig mand i klubben og har ikke været i kamp i denne sæson. Det kommer han heller ikke søndag.

Silkeborg IF:
Eftersom Esbjerg (og AGF) fik den tiltrængte sejr i seneste runde, er Silkeborg nu det eneste hold, der ikke har vundet i denne Superliga-sæson. Det bringer grimme minder frem om forrige gang, holdet rykkede op, det var i 2014, da det gik gennem hele efteråret uden en eneste ligasejr.

Grimme minder bringer besøget på Blue Water Arena givetvis også frem, da Silkeborg for 15 måneder siden rykkede ned netop på det stadion. Anders Dreyer blev den store helt for EfB, der vandt 3-0 på hattrick af U21-landsholdsspilleren.

Silkeborg har fået gang i målscoringen med henholdsvis to og tre kasser i de to foregående kampe. Til gengæld har holdet lukket lige så mange ind. Derfor ligner den store opgave nu at få skik på defensiven.

Anfører Dennis Flinta vendte tilbage fra en kort skadespause i sidste runde, og det samme gjorde Jeppe Okkels. Til gengæld sad Nicolai Vallys over med en skade - han er dog atter klar.

Mads Kaalund er ude i de kommende uger, mens også Milan Massop, Gustav Dahl, Sebastian Jørgensen og Magnus Mattsson stod på skadeslisten i seneste runde. De to sidstnævnte skulle dog nærme sig en klarmelding.

Karantæne:
Esbjerg fB: Yuri Yakovenko
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Esbjerg fB (4-5-1): Højbjerg – Anyembe, Austin, Halsti, Lauridsen – Røjkjær, ”Lungi” Sørensen, Parunashvili, Kauko, Soiri – Petre

Silkeborg IF (4-4-2): Hedvall – Crone, Flinta, Alves, Hagelskjær – Okkels, Madsen, Lesniak, Møller – Schwartz, Maholli

Profilen:
Esbjerg har haft ualmindeligt svært ved at score i denne sæson – to mål i otte kampe – og ingen af angriberne er kommet på måltavlen. Yakovenko har nu karantæne i to kampe, så Petre har alle tiders mulighed for at vise, at han er manden, der skal starte i front. Han får ikke meget mere hullet forsvar at gøre det mod end Silkeborgs.

Vidste du, at..:
Kent Nielsen har mødt Esbjerg 32 gange som træner, og det indbyrdes regnskab står lige: 12 sejre, 12 nederlag og 8 uafgjorte. EfB har scoret to mål mere mod hans hold, end de har gjort mod EfB.

Dom:
Silkeborgs forsvar får ikke meget bedre muligheder for at holde nullet ned mod Esbjerg, der har ligaens hidtil suverænt mindst målfarlige hold. Spørgsmålet er, om det er nok til sæsonens første sejr.

Buddet herfra er, at det lige nøjagtig ikke er det. Til gengæld får SIF et enkelt point med hjem: Vi skyder på 1-1 mellem to jævnbyrdige hold, der dårligt kan tåle at tabe til hinanden.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus