• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

Et kæmpe Superliga-brag venter i et udsolgt Parken, når FC København og FC Midtjylland tørner sammen for første gang i sæsonen.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Parken, København
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: 3+
Hashtag: #fckfcm #sldk

Holdnyt:
FC København:
Løverne er tilbage på den absolutte top i dansk fodbold.

Man kan argumentere for, at det er lige tidligt nok til konklusioner, men det er svært ikke at trække to streger under den påstand efter FC Københavns start på sæsonen.

FC København har: Høstet flest point. Scoret flest mål. Ikke tabt i denne sæson. Vundet ni kampe i træk. Blot tabt én ud af de seneste 21 kampe.

Også på vanskelige udebaner i Europa leverer holdet varen - senest torsdag aften, hvor det blev til en 3-1-sejr på en dårlig bane i Bratislava.

Optimismen blomstrer i hovedstaden, men nu venter den foreløbig sværeste kamp i sæsonen. Her kan FC København enten manifestere sig som den største guldfavorit eller få et lille wake up call. 

Det ser lyst ud på skadesfronten i FC København, men fraværet af Rasmus Falk er en lille streg i regningen. Den fynske midtbanespiller er ikke blevet klar til søndagens topbrag.

Det er Ruben Gabrielsen til gengæld, ligesom også Marios Oikonomou er med i kamptruppen. Derudover er Luther Singh også fraværende.

FC Midtjylland:
Vicemestrene ser ud til at være det eneste hold, der kan true FC København i Danmark. At det også forholder sig sådan i praksis, skal Bo Henriksens mandskab vise i Parken.

FC Midtjylland har høstet næstflest point i tabellen og er blot to point efter FCK, men hvor løverne har været decideret prangende, har FCM været gode, uden at man falder på halen over dem.

Nederlaget til et formsvagt Brøndby-mandskab fremstår som en mørk plet, og FCM har ikke imponeret voldsomt i Europa, hvor det retfærdigvis skal siges, at holdet også har mødt noget stærkere modstand end FC København. 1-1 mod PFC Ludogorets i torsdags skulle have været vekslet til en sejr.

Men overordnet er det positivt. FC Midtjylland har sammen med FC København lukket færrest mål ind, og offensivt formår ulvene at skabe flere chancer. Bo Henriksens mandskab er i de første otte kampe noteret for 105 målchancer - flest af alle. FC København er noteret for 97. 

FC Midtjylland har måttet undvære landsholdskeeper Jonas Lössl i de seneste par kampe, og han er også ude af søndagens topkamp. Det er Jens-Lys Cajuste og Awer Mabil også, da de begge er skadet. 

Derudover må holdet også undvære det brasilianske rekordindkøb Marrony, der endnu ikke er i ordentlig nok kampform. 

Karantæner:
FC København: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-2-3-1): Grabara - Diks, Khocholava, Boilesen, Kristiansen - Zeca, Lerager - Stage, Biel, Bøving - Wind

FC Midtjylland (3-4-3): Olafsson - Dalsgaard, Sviatchenko, Juninho - Andersson, Onyedika, Evander, Paulinho - Isaksen, Brumado, Sisto

Profilen:
Raphael Onyedika spiller sin første sæson i Superligaen, men den 20-årige nigerianer har imponeret og er fast mand i FC Midtjylland. For Onyedika personligt var det dog lidt en streg i regningen, at Jens-Lys Cajuste ikke blev solgt, og han kan få svært ved at beholde pladsen. Onyedika skal dog ikke afgive den uden kamp, og en stor præstation i Parken vil uden tvivl gå lige i hjertet på Bo Henriksen.

Vidste du, at..:
Bo Henriksen har aldrig vundet en trænerduel mod Jess Thorup - ja, han har faktisk aldrig fået så meget som et eneste point. Syv gange stod de over for hinanden, da Bo Henriksen var ankermand i AC Horsens, og Jess Thorup var cheftræner i FC Midtjylland. Ulvene vandt alle syv kampe.

Dom:
Kulissen bliver fantastisk i et udsolgt Parken, og forhåbentlig bliver det også en fest på grønsværen. Det bør det blive. Hvor man ofte ser, at kampe mellem FC København og Brøndby IF bliver lidt låste og målfattige, er der traditionelt underholdning for alle pengene mellem FCK og FCM.

FC København ser voldsomt stærke ud, og selv om de kan se frem til værdig modstand af FC Midtjylland, ligner FCK bare ikke et hold, der kan tabe i øjeblikket. Heller ikke til de næstbedste i Danmark.

FC København slår FC Midtjylland 3-2 over bogfører den tiende sejr i træk.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020