• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - Randers FC

Foto: Getty Images

FC København får mulighed for hurtig revanche mod Randers FC, der slog løverne for to uger siden.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 16.00
Spillested: Parken, København
Dommer: Morten Krogh
På TV: Canal 9
Hashtag: #fckrfc #sldk

Holdnyt:
FC København:
Meget tyder på, at løbet er kørt for FC København i mesterskabskampen. En lille chance er der tilbage, men det kræver formentlig, at Jess Thorups mandskab vinder alle de resterende ti kampe.

Den første sejr skal i hus anden påskedag, hvor FCK har mulighed for en hurtig revanche mod Randers FC, der slog dem for bare to uger siden.

I det opgør lukkede FC København to mål ind, og de mange indkasserede scoringer har været løvernes akilleshæl i denne sæson. 35 gange har Karl-Johan Johnsson samlet bolden op bag sig, og det er mest af holdene i mesterskabsspillet - det er blandt andet 14 gange mere end kollegaen i Randers-målet, Patrik Carlgren.

Til gengæld har FCK scoret næstflest mål - kun overgået af topholdet Brøndby.

FC København har haft en del spillere på landsholdsopgaver, så der skal nok være nogle halvtrætte ben, der løber rundt i nationalarenaen anden påskedag. Det gælder ikke mindst for en spiller som Victor Nelsson, der har været på hårdt arbejde ved U21-EM.

Kami Wilczek er tilbage fra en mindre skade, og Peter Ankersen er ligeledes retur efter flere måneders pause.

Randers FC:
Sæsonens helt store positive overraskelse er klar til at bide skeer med de helt store klubber i dansk fodbold i en fase af sæsonen, hvor det hele afgøres.

At Randers FC er en del af mesterskabsspillet er såre fortjent. Efter en dårlig start på sæsonen fik Thomas Thomasberg helt styr på butikken, og hvis kronjyderne har brug for endnu mere at smile af, kan de bryste sig af, at de faktisk skulle have været på førstepladsen i Superligaen ud fra Tabe of Justice. 

Randers FC har først og fremmest bygget deres succes på en bundsolid defensiv. Kronjyderne har blot lukket 21 mål ind i de første 22 kampe, og det har blandt andet den positive effekt, at holdet ikke behøver score ret mange mål for at vinde kampene.

Sæsonen kan aldrig blive en fiasko for Randers FC, men nu skal holdet vise, at de ikke bare er med på badeferie på første klasse i dansk fodbold, men at de også kan høste point. 

Udeholdet må undvære topscorer Alhaji Kamara.

Karantæner:
FC København: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-3-1-2): Johnsson - Bartolec, Zanka, Nelsson, Boilesen - Lerager, Zeca, Falk - Wind - Daramy, Fischer

Randers FC (4-4-2): Carlgren - Graves, Piesinger, Marxen, Kopplin - Greve, Hammershøy-Mistrati, Johnsen, Kehinde - Egho, Mileusnic

Profilen:
Da Lasse Berg Johnsen tiltrådte i Randers FC på januars sidste dag, var meldingen, at den 21-årige midtbanespiller, der blev hentet i Norges næstbedste række, lige skulle bruge noget tid på at vænne sig til et højere niveau. Det må man sige, han har vænnet sig til i en fart. Lasse Berg Johnsen kan uden problemer begå sig i Superligaen, og i seneste runde scorede han også sit første mål for Randers FC - mod FC København.

Vidste du, at..:
Randers FC har besejret FC København de seneste to gange, og det er faktisk ikke første gang, at kronjyderne vinder over FCK to gange i træk i Superligaen. Det samme skete i 2013, hvor Randers i maj vandt 1-0 og tre måneder senere, i en ny sæson, fulgte trop med en 3-1-sejr i Parken. 

Dom:
Efter to triumfer over FC København kan man næsten ikke tillade sig at blive overrasket, hvis Randers FC gør det igen. Man kan nok bare ikke lade være med at blive det alligevel.

Magtbalancen har trods alt ikke ændret sig så meget i dansk fodbold, at man ikke fortsat forventer, at FC København slår Randers FC i Parken. Det tror vi også, at de gør, men der vil ingenlunde være tale om en sensation, hvis Randers igen tager fusen på FCK.

Vores bud er imidlertid 2-1 til FC København.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus