• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC København - Silkeborg IF

Foto: Getty Images

FC København bærer favoritværdigheden på hjemmebane mod oprykkerne fra Silkeborg IF.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Parken, København
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: Canal 9 
Hashtag: #fcksif #sldk

Holdnyt:
FC København:
I kølvandet på en skuffende sæson i fjor havde FC København brug for en god oplevelse i premieren, som for alvor kunne få optimismen til at blomstre i hovedstaden. Det lykkedes ikke helt i den uafgjorte kamp mod AaB, hvor defensiven igen så gavmild ud.

Med til historien hører, at FCK spillede en stor del af anden halvleg med en mand i undertal efter Nicolai Boilesens udvisning, og det gjorde naturligvis heller ikke arbejdsbetingelserne bedre. 

Det betyder samtidig, at Nicolai Boilesen har karantæne mod Silkeborg, præcis som tilfældet er med Victor Nelsson, så Jess Thorup er tvunget til en konstellation i midterforsvaret, der med garanti ikke er hans foretrukne.

FC København-træneren kan imidlertid glæde sig over, at det ser fint ud på skadesfronten, hvor Bryan Oviedo er eneste fraværende.

Løverne varmede op til Silkeborg-kampen med en sikker 4-1-sejr over FC Torpedo-Belaz Zhodina i Conference League-kvalifikationen. Jess Thorup stillede i stærkeste opstilling, så ingen spillere blev sparet med henblik på opgøret mod Silkeborg IF. 

Viktor Fischer kommer ikke i aktion - offensivsspilleren er ikke med i kamptruppen.

Silkeborg IF:
Hvis der var noget, vi lærte af premieren, så var det, at Silkeborg IF har evner i pasningsspillet.

I opgøret mod SønderjyskE havde Silkeborg IF hele 808 afleveringer - til sammenligning havde Brøndby IF 483 pasninger mod AGF som det hold med næstflest pasninger i runden. Af de 808 afleveringer ramte 89,9 procent af dem en medspiller.

Det er ganske sublimt af oprykkerne, og det satte to streger under, hvor boldsikre Kent Nielsens mandskab er. Fremover skal SIF'erne arbejde på at skrue lidt ned for alibiafleveringerne. Kun 25 procent af pasningerne var fremadrettede, og det var færrest af alle hold i første runde.

Nu venter et opgør i Parken, hvor Silkeborg IF med sikkerhed ikke får lige så meget boldbesiddelse, og det skal blive spændende at se, hvordan de vil gribe det an.

Milan Massop, Oscar Hedvall, Nicklas Helenius og Stefan Thordarson er på skadeslisten. Wessam Abou Ali er til gengæld blevet sin skade kvit. 

Karantæner:
FC København: Victor Nelsson og Nicolai Boilesen
Silkeborg IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC København (4-3-1-2): Grabara - Ankersen, Khocholava, Oikonomou, Kristensen - Lerager, Zeca, Falk - Wind - Wilczek, Daramy

Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Carstensen, Calisir, Salquist, Dahl - Oggesen, Brink, Kaalund - Klynge, Vallys - Lind

Profilen:
Marios Oikonomou kom til FC København for snart et år siden - han har endnu ikke prøvet at starte inde i en Superliga-kamp. Det kommer han formentlig til søndag, hvor FCK har både Victor Nelsson og Nicolai Boilesen i karantæne. Grækeren skal danne duo med georgieren David Khocholava, og det bliver interessant at følge. Det er ikke mange chancer, Marios Oikonomou har fået i FCK.

Vidste du, at..:
Den seneste sejr til Silkeborg IF i Parken daterer sig helt tilbage til 2006. Dengang blev indskiftede Kim Olsen dobbelt målscorer for gæsterne, der vandt 3-2 over Ståle Solbakkens FC København-mandskab.

Dom:
Det kan meget vel blive en underholdende kamp, da Silkeborg IF, selv om de er oprykkere, næppe har tænkt sig at tage til Parken for at parkere bussen og spille defensivt. Det er slet ikke sådan, holdet er sat sammen.

Silkeborg skal nok komme frem til chancer mod FC Københavns evigt usikre defensiv, og så handler det i sidste ende om skarphed. Vi tror på en målrig kamp i hovedstaden. FC København vinder 3-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020