• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: FC Midtjylland - FC København

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Hvad der burde have været et topbrag i Superligaen er blevet forvandlet til et opgør i rækkens nederste halvdel.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: MCH Arena, Herning 
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: 3+
Hashtag: #fcmfck #sldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
Det har i virkeligheden været en forfærdelig sæson for FC Midtjylland, men holdet kunne ikke have drømt om en bedre optakt til søndagens storkamp. Torsdag leverede "ulvene" det måske største resultat i klubbens historie, da Serie A-giganterne fra Lazio blev bøllebanket 5-1 i Europa League.

Spiller FCM på samme måde søndag, har FC København ikke en chance. 

FC Midtjylland er dog tilsyneladende et hold med to ansigter. I søndags mod FC Nordsjælland var "ulvene" fuldstændig uden bid, og det var decideret heldigt, at holdet fik et point med fra Farum.

Albert Capellas' mandskab er på ottendepladsen i Superligaen, og hvis det går helt galt i den kommende runde, kan midtjyderne være under nedrykningsstregen, når vi tager hul på landskampspausen. Det er helt vildt at kunne sige det efter 10 runder. 

Hjemmeholdet har både Elias Olafsson og Nikolas Dyhr tilbage i kamptruppen. Begge ventes dog ikke at være med fra start. Joel Andersson er til gengæld tilbage.

FC København:
Jess Thorups tropper kan ikke bryste sig af helt så godt et europæisk resultat i midtugen som søndagens modstander, men 0-0 i Champions League mod Sevilla er bestemt en fin skalp, som FCK kan være tilfredse med. 

Tilfredse kan de forsvarende mestre slet ikke være, når de kigger på den aktuelle sjetteplads i Superligaen og fem nederlag i ni kampe. Det er næsten utroligt, hvordan det kan lade sig gøre for Danmarks dyreste fodboldtrup.

Jess Thorup er til evig diskussion i øjeblikket, og kan han vinde over FC Midtjylland på udebane, er det sådan en sejr, der kan give noget arbejdsro. Men hvad vil et nederlag omvendt betyde? 

Rasmus Falk er ny mand på skadeslisten, og så er FC København uden Akinkunmi Amoo, Kamil Grabara og Andreas Cornelius. Marios Oikonomou, Khouma Babacar og Peter Ankersen er blevet vraget og ikke med. 

Jess Thorup har fastslået, at Zeca, der ofte er blevet sparet i Superligaen for at være klar til Champions League, er med mod FC Midtjylland.

Karantæner:
FC Midtjylland: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (4-3-3): Lössl - Andersson, Dalsgaard, Sviatchenko, Paulinho - Evander, Martinez, Olsson - Dreyer, Kaba, Isaksen

FC København (4-2-3-1): Ryan - Diks, Vavro, Khocholava, Kristiansen - Zeca, Stamenic - Bergmann Johannesson, Haraldsson, Daramy - Claesson

Dom:
Det plejer at være en bøvlet omgang for FC København at være i Herning, og de vil møde en flok FCM-spillere, der vil komme blæsende fra start for at ride videre på bølgen fra i torsdags. Det bliver afgørende for FC København at tage brodden af hjemmeholdet i de første 20 minutter.

Vi har mest fidus til, at FC Midtjylland besejrer FC København, og det gør værterne med 3-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: