Optakt: Brøndby IF - FC Nordsjælland
2017-09-17 10:36

Et interessant møde i Herning venter søndag, hvor FC Midtjylland skal forsøge at hale ind på Hobro IK.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 13.00
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Anders Poulsen
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #FCMHOB #SLDK

Få en bonus på 1.000 kr. hos bwin og spil på kampen

Holdnyt:

FC Midtjylland:
Hollandske Rafael van der Vaart kan få sin første kamp i sæsonen for FC Midtjylland. Det står klart efter, at klubben nu har udtaget ham til kamptruppen.

Jess Thorup og FC Midtjylland kom med et systemskifte senest, da klubben tabte 3-4 i Telia Parken, og det er ikke utænkeligt, at FC Midtjylland igen tester opstillingen. For der var flere gode ting i det - primært offensivt - og som sagt kom holdet på tavlen tre gange.

Det helt store problem for FC Midtjylland i denne sæson - i øvrigt som i sidste - er forsvaret, hvor FCM ikke har formået at lukke af. Lige siden salget af Erik Sviatchenko har det set problematisk ud i det centrale forsvar, og denne sommers indkøb i form af Jesper Hansen til målet og Zsolt Korcsmar til det centrale forsvar har ikke løst problemet.

FCM lukker tæt på to mål ind i snit, og det skal forbedres, hvis klubbens skal spille med helt i toppen.

Til opgøret er Rasmus Nicolaisen ude med skade, og det kan Jonas Borring også være, efter han har misset de seneste kampe, mens Paul Onuachu måske er rede til at starte inde igen, efter han har siddet ude i flere uger på grund af en blindtarmsoperation.

Janus Drachmann sidder ude med karantæne.

Få odds 1,65 hos bwin, hvis du tror, at begge hold scorer - eller få odds 19,5, hvis FC Midtjylland vinder kampen 3-2. Klik her.

Hobro IK:
Thomas Thomasberg og Hobro IK er godt i gang med at tage Fodbolddanmark med storm. Igen. Oprykkerklubben ligger nummer to i Superligaen og har indtil videre hentet mere end to point i snit og står aktuelt på 17 point for otte kampe.

Opgøret mod FC Midtjylland er ikke et nemt opgør for Hobro, men omvendt har Hobro blot tabt en enkelt gang i denne sæson - ude mod AGF - så holdet er ubesejret i seks kampe i streg.

Der er altså masser af gode ting at tage med til Midtjylland-kampen, hvor Superliga-topscorer Pål Alexander Kirkevold skal forsøge at føje flere mål til sit cv.

Wilfried Domoraud er langtidsskadet, og så er Mads Justesen, der har siddet ude i en måneds tid nu, ikke blevet klar. Jesper Bøge, som måtte udgå af opgøret mod SønderjyskE senest, er klar.

Karantæne:
FC Midtjylland: Janus Drachmann
Hobro IK: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-3): Hansen - Hansen, Halsti, Korcsmar - Nissen, Poulsen, Sparv, Novak - Hassan, Sørloth, Wikheim

Hobro IK (4-4-2): Rask - Gotfredsen, Bøge, Minor, Kopplin - Olsen, Hammershøy-Mistrati, Brix-Damborg, Babayan - Antipas, Kirkevold

Profilen:
Vito Hammershøy-Mistrati har markeret sig positivt i denne sæson, hvor den unge midtbanespiller med god boldomgang har været med til at sikre, at Hobro spiller hurtigt, og at klubben får skabt de nødvendige chancer. Det er efterhånden gået op for de fleste, at midtbanespilleren - især på bolden - besidder et fint Superliga-niveau. Hvad færre ved er, at han faktisk fik en del af sin fodboldopdragelse i FC Midtjyllands ungdomsakademi, men uden at få et gennembrud.

Vidste du, at...:
FC Midtjylland har et godt tag på Hobro IK og har i Superliga-regi aldrig tabt til hobrogenserne. Seks Superliga-kampe er endt med fem FC Midtjylland-sejre og et enkelt 0-0 opgør. Alle tre gange, FCM har mødt holdet på egen bane, er det endt med sejre - to gange 3-0, mens en enkelt kamp er endt 2-0 til "Ulvene".

Dom:
Tabellen taler for en tæt kamp, men FC Midtjylland har omvendt behov for en sejr og har traditionelt set en god hjemmebane, hvor klubben tilmed plejer at vinde over Hobro. Sådan tror vi også, det ender igen, for FC Midtjylland har på papiret en bredede og bedre trup, og selv om Hobro bliver ved med at overraske, må det stoppe på et tidspunkt. Det kunne for eksempel være mod FC Midtjylland.

Hjemmeholdet kan omvendt ikke holde modstanderne fra at score, så det tegner til at blive et målrigt opgør. Lad os bare gå planken ud og sige 3-2 sejr til FC Midtjylland.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO