• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Lyngby BK - Vejle Boldklub

Foto: Getty Images

Runde 23 slutter med en skæbnekamp i bunden af Superligaen.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 18.30
Spillested: Lyngby Stadion, Lyngby
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #lbkvb #sldk

Holdnyt:
Lyngby BK:
Da 2021 begyndte, så Lyngby dødsdømt ud. Holdet havde kun vundet to ligakampe i hele 2020, og det lå sidst i Superliga-tabellen. Der var 11 point op til Vejle over nedrykningsstregen.

Nu er virkeligheden en anden. Kun topholdet Brøndby IF har hentet flere point i 2021 end Lyngby, der lægger pres på Vejle forud for holdenes indbyrdes opgør. Fire point skiller dem ad, hvilket selvsagt bliver til bare et enkelt, hvis de kongeblå vinder.

Lyngby går ind til slutspillet i fin form med fire sejre i de seneste fem spillerunder, og troen på overlevelse må være stærkere, end den har været længe.

Pascal Gregor afsoner stadig karantæne for sin udvisning mod FC Nordsjælland, men til gengæld er Emil Kornvig tilbage fra netop karantæne.

Brian Hamalainen sidder ude med sin langtidsskade, mens Frederik Gytkjær er udtaget til kamptruppen og dermed kan få sin første optræden siden fjerde spillerunde. Truppen tæller dog 19 mand, så én skal sies fra inden kampstart.

Vejle Boldklub:
Mens Lyngby altså går ind til slutspillet med masser af medvind, kunne Vejle ikke have fået en dårligere afslutning på grundspillet. Holdet tabte 5-0 til FC Midtjylland og måtte spille det meste af kampen med ti mand efter Juhani Ojalas udvisning.

Det har i det hele taget været et svært 2021 for VB, der kun har hentet ni point i ni kampe og samtidig er røget ud af pokalturneringen. Som nævnt ovenfor skal holdet lige pludselig også til at frygte Lyngby, der kommer buldrende bagfra.

Omvendt kan Vejle med en sejr tirsdag aften begynde at drømme om syvendepladsen, der giver adgang til playoff om europæisk fodbold. Der er lige så langt derop som ned til Lyngby før runden.

Ojala afsoner selvfølgelig karantæne i nøglekampen mod Lyngby, men til gengæld er både Mads Greve og anfører Jacob Schoop tilbage fra deres skadesperioder. Mere tvivl er der om Thomas Gundelund og Matthew Briggs.

Wahid Faghir udgik i Danmarks anden kamp til U21-EM og må betegnes som tvivlsom.

Karantæne:
Lyngby BK: Pascal Gregor
Vejle Boldklub: Juhani Ojala

Bud på startopstillinger:
Lyngby BK (4-3-3): Mikkelsen – Fosgaard, Tshiembe, Enghardt, Jørgensen – Hebo, Rømer, Kornvig – Nielsen, Torp, Warming

Vejle Boldklub (4-2-3-1): Groothuizen – Mølgaard, Greve, Kolinger, Davidsen – Ezatolahi, Ramadani – Sousa, Schoop, Engel – Faghir

Profilen:
Boldene er føget om ørene på Vejle-forsvaret i de to seneste kampe, og nu sidder den ellers faste klippe Ojala ude. Det overlader endnu mere ansvar til Denis Kolinger i midterforsvaret, der enten får rutinerede Greve eller sin bedste ven, Dominik Kovacic, ved siden af sig.

Vidste du, at..:
Vejle og Lyngby har næsten en helt lige statistik i Superliga-æraen. Lyngby har vundet ni, VB otte, og syv er endt uafgjort. Målscore: 37-36.

Dom:
Vi tror på, at det mest formstærke hold, Lyngby, klarer sig bedst og dermed kommer til at ånde Vejle i nakken som en utålmodig kunde i kassekøen i Netto.

Kampen ender 1-0 til hjemmeholdet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus