• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Lyngby Boldklub - SønderjyskE

Foto: Getty Images

SønderjyskE afslutter sæsonen med et opgør på udebane mod kriseramte Lyngby.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 20.00
Spillested: Lyngby Stadion
Pulje: Pulje 1
Dommer: Jakob Kehlet 
På TV:  TV3 Sport 
Hashtag: #lbksje #sldk

Holdnyt:
Lyngby Boldklub:
2019 var eventyrligt for Lyngby Boldklub, men det har 2020 bestemt ikke været, og der er ingen garanti for, at det ender lykkeligt for de kongeblå.

Christian Nielsens mandskab skal ud i to gyserkampe mod Hobro IK om overlevelse i Superligaen, og her er Lyngby tvunget til at vinde i hvert fald den ene kamp. Og hidtil er det kun blevet til én sejr i hele foråret. 

I sidste runde af grundspillet var Lyngby få sekunder fra at spille sig i pulje 2, der med al sandsynlighed havde betydet overlevelse, men Simon Jakobsen udlignede for Hobro i tillægstiden, og det blev starten på en hård skæbne for de kongeblå.

Nu er Lyngby det eneste hold i Superligaen, der slet ikke har vundet i slutspillet.

Det er det heller ikke sikkert, at holdet gør onsdag mod SønderjyskE, og det kan de leve med. Der står ikke alverden på spil for hjemmeholdet i den kamp, og det vil på mange måder være vigtigere, at holdet ikke får nogen dumme skader og karantæner, end det vil være at få tre point.

Lyngby har Kevin Tshiembe i karantæne. 

SønderjyskE:
SønderjyskE har været under pres i det meste af sæsonen, men holdet har på imponerende vis redet stormen af, og nu er det hele endt i stor triumf for Glen Riddersholms mandskab.

Onsdag spiller holdet den sidste kamp i sæsonen, og det kan være ren parade, hvis sønderjyderne vil det.

Læs også:Brøndby-angriber med uvis fremtid: Vil have hurtig afklaring

SønderjyskE ender på andenpladsen i puljen, og det ville normalt kaste to playoff-kampe af sig med en Europa-finale som det ultimative mål. Men da SønderjyskE allerede er kvalificeret til Europa i næste sæson via sejren i pokalturneringen, trækkes de ud af ræset, da man som bekendt ikke kan kvalificere sig til Europa League to gange. Derfor slutter sæsonen, når der fløjtes af i Lyngby onsdag aften.

Og man må bare sige, at det til syvende og sidst endte med at blive rigtig godt for Glen Riddersholm og co.

Sæsonen er allerede forbi for Victor Ekani, der afsoner karantæne, og det samme gælder Marc Pedersen, Mads Hansen, Artem Dovbyk og Jeppe Simonsen, der er skadede.

Det er næppe utænkeligt, at Riddersholm giver et par af de ydre mandater i truppen en chance i den sidste kamp - fire spillere fra akademiet er udtaget til kampen. 

Karantæner:
Lyngby Boldklub: Kevin Tshiembe
SønderjyskE: Victor Ekani

Bud på startopstillinger:
Lyngby Boldklub (3-4-1-2): Mikkelsen - Gregor, Geertsen, Winther - Jørgensen, Hebo, Enghardt, Da Silva - Corlu - Gytkjær, Nielsen

SønderjyskE (3-5-1-1): Mielitz - Jonsson, Kanstrup, Gartenmann - Bah, Frederiksen, Albæk, Vinderslev, Absalonsen - "Greko" - Jacobsen

Profilen:
Spiller Johan Absalonsen karrierens sidste fodboldkamp? SønderjyskE-anføreren har kontraktudløb efter denne sæson, og han går i øjeblikekt og grubler over, hvorvidt han skal tage en tørn mere eller ej. 34-årige Absalonsen spiller mod Lyngby sin Superliga-kamp nummer 358. 

Vidste du, at..:
Rilwan Hassan er tilbage efter sin skadespause, og det er på mange måder en vigtig mand for Glen Riddersholm. Nigerianeren er den spiller, der har skabt flest chancer i SønderjyskE i denne sæson - 35 stk. 

Læs også:Peter Møller vinder Årets Guld Harald: Donerer pengebeløb til barndomsklub

Dom:
Ingen af de to hold har alverden på spil, og forhåbentlig betyder det, at de giver los og slipper alle tøjler. Det kan SønderjyskE i hvert fald lige så godt gøre i sæsonens sidste kamp. Mentalt vil en sejr betyde mere for Lyngby end SønderjyskE, og det kan måske være den lille motivation, der er til forskel, men det bliver formentlig en jævnbyrdig kamp, og det vil afspejle sig på måltavlen. Buddet herfra er 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Fodboldchef i AaB: FC Nordsjælland er mere faste i, hvad de vil

Læs også:Randers’ rekorddebutant: Jeg skal ikke stille mig tilfreds

Læs også:FC Midtjylland har tre målfarlige spillere på vej

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus