• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: OB - AaB

Foto: Getty Images

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Mikkel Redder
På TV: Tv3 Sport
Hashtag: #obaab #sldk

Holdnyt:
OB:
OB er gået i stå efter tre nederlag i træk og er ikke længere at finde i top 6. Det fynske flagskib har tabt til Lyngby, FC Midtjylland og senest AC Horsens i kampe, hvor holdet er kommet til kort, og præstationerne har vakt en vis bekymring. Ikke mindst senest mod AC Horsens, hvor mange ting slet ikke fungerede efter hensigten. 

Presset på OB er derfor stigende frem mod de to sidste kampe inden vinterpausen, hvor det først gælder hjemmekampen mod AaB og siden den nok ikke nemmere opgave ude mod FC København. 

OB må undvære Jeppe Tverskov, der er færdig for efteråret med en skade, men heldigvis for Jakob Michelsen er der hverken flere skader eller karantæne at bekymre sig om. 

Så fokus må være at få spillerne til at vise og komme med den rette indstilling i samtlige 90 minutter, for her haltede det i perioder gevaldigt i nederlaget til AC Horsens. 

OB ligger inden runden nummer syv i tabellen - et point efter AaB og Randers FC.

AaB:
AaB er ubesejret i de tre seneste kampe, men der er næppe tvivl om, at klubben gerne havde haft flere point end de fem, det er bleve til mod Randers, AC Horsens og Hobro IK.

Det seneste 1-1-opgør hjemme mod Hobro IK viste et AaB-hold, hvor talismanden Lucas Andersen virker et stykke fra den form, der tidligere på sæsonen gjorde ham landsholds-varm og løftede AaB til mange point.  

AaB er naturligvis andet end kun Lucas Andersen, men at holdet er ganske afhængige af profilens form og spillelyst har været mærkbart flere gange undervejs i sæsonen. 

Senest måtte AaB se bort fra Mikkel Kaufmann og Kasper Pedersen, mens Kristoffer Pallesen fik et hårdt slag til hovedet i Hobro-kampen og var meldt tvivlsom til kampen mandag aften. Alle tre optræder dog i kamptruppen, der ganske vist tæller 19 spillere, hvorfor én må sies fra inden kickoff.

Karantæne:
OB: Ingen
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (3-4-3): Christensen - Leeuwin, Andersen, Lund - Kløve, Drachmann, Thomasen, Barrett Laursen - Jebali, Kadrii, Svendsen

AaB (4-3-3): Rinne - Pallesen, Okore, Thelander, Ahlmann - Fossum, Christensen, Olsen - Børsting, Van Weert, Andersen

Profilen:
Tom van Weert er tilbage for AaB. Den hollandske angriber, der så længe har været ude på grund af en grim hovedskade har nettet tre gange på en uge for AaB. Først som indskifter i 4-0-sejren over AC Horsens, så som indskifter i pokalsejren over HB Køge og senest i 1-1-kampen mod Hobro IK. 
Dermed er savnet af topscorer Mikkel Kaufmann ikke et tema i AaB, der har sin første-bomber tilbage i noget, der ligner sulten målform. 

Vidste du, at..:
Selv om både OB og AaB traditionelt er målsøgende hold har det i de seneste opgør oftest kun været det ene hold, der er kommet på tavlen. Således er det kun sket en gang i de seneste seks møder, at begge hold har fået scoret. Fire af de seks kampe er også gået under 2,5 mål. 

Dom:
Det er en direkte kamp om top 6-placeringen, det gælder, da bare et point skiller de to hold i tabellen. Hjemmeholdet er med tre nederlag i træk inde i en mindre krise, der kan bryde ud i noget endnu værre med et nyt nederlag og en svær kamp i sigte ude mod FCK i årets sidste spillerunde. Derfor hviler der et kæmpe pres på OB-spillerne til denne kamp. Blødningen skal stoppes, men når man som OB har lukket to mål ind i de seneste tre kampe, kan det sætte sig som en ekstra tung hovedpine og bekymring. 

AaB kommer med en sulten angriber og trods alt bedre resultater at styrke sig på fra de seneste runder. Det kan sagtens være med til at gøre udfaldet. AaB forværrer OB's begyndende krise og rejser til Nordjylland med en smal 2-1-sejr.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus