• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Optakt: AGF - OB

Foto: Getty Images

AGF kan sætte ny negativ klubrekord, hvis det ikke bliver til en sejr på søndag ude mod OB.

Af Jacob Quvang

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Ceres Park
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agfob #sldk

Holdnyt:
AGF
Krisen kradser hos aarhusianerne, som fuldstændig har glemt, hvordan man vinder fodboldkampe. David Nielsens tropper har endnu ikke prøvet at vinde i denne sæson, og kigger man tilbage på de seneste 24 kampe, har AGF blot formået at vinde tre af disse i ordinær tid.

Faktisk er AGF's formkurve på et historisk dårligt niveau, for vinder AGF ikke søndagens udekamp, så sætter holdet klubrekord i forhold til at have den dårligste start nogensinde på en Superliga-sæson. Vinder AGF ikke over OB, vil det være første gang nogensinde i Superliga-regi, at klubben ikke har vundet i de første syv runder.

Situationen er alvorlig, og cheftræner David Nielsen har også været ude og udtale, at han er hamrende nervøs, og at han fremover vil udtage sit hold ud fra de spillere, der kan holde hovedet koldt.

Senest tabte AGF da også 2-0 på udebane til Viborg, men med den indsats de leverede, skal de næsten være glade for, at de slap så nådigt.

I kampen mod Viborg fik Patrick Mortensen flere tiltrængte minutter i kroppen efter sin længere skadespause, og så kom nyindkøbet Frederik Brandhoff for første gang for alvor i aktion.

Til gengæld var den polske angriber Dawid Kurminowski ikke med i truppen, efter han blev skadet til træningen op til. AGF måtte samtidig undvære Sebastian Hausner og Gift Links, der sad ude til opgøret med mindre skader. Alle tre er med i truppe til OB-kampen og styrker dermed bredden gevaldigt til kampen.

Benjamin Hvidt og Niklas Backman misser med sikkerhed opgøret.

OB
Efter at have været nede med 0-2 i sidste weekends hjemmekamp mod Brøndby kæmpede OB sig flot tilbage og fik 2-2. Denne fightervilje skal cheftræner Andreas Alm tage med sig fra opgøret, for OB skal fighte for pointene i øjeblikket.

Det startede så godt for fynboerne, som vandt premierekampen mod FC Midtjylland, men siden da er det gået i stå, og OB har nu ikke vundet i de sidste fem Superliga-kampe.

Mod Brøndby kunne OB til gengæld glæde sig over, at Mart Lieder endnu en gang kom på måltavlen. Det er anden runde i træk, at hollænderen gjorde det, og han banker for alvor på for en startplads, for OB kan godt bruge en målscorer.

OB har solgt målmand Oliver Christensen til Bundesliga-klubben Hertha Berlin, og dermed vil der være en ny mand mellem de fynske stænger mod AGF. Cheftræner Andreas Alm har bekræftet, at det bliver Hans Christian Bernat.

OB må  undvære Mikkel Hyllegaard, som er langtidsskadet. Ryan Johnson Laursen har også døjet med skader på det seneste og er heller ikke blevet klar. Klubben har også hentet Sander Svendsen hjem fra leje, men nordmanden kommer ikke i kamp mod AGF.

Til gengæld er Kasper Larsen tilbage i truppen igen. .

Karantæne:
AGF: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF (4-1-4-1): Hansen - Munksgaard, Bisseck, Tingager, Kahl - Poulsen - Links, Olsen, Brandhoff, Thorsteinsson - Mortensen

OB (4-2-3-1): Bernat - Østrøm, Tverskov, Andersen, Skjelvik - Thomasen, Thrandarson - Sabbi, Kadrii, Jebali - Lieder

Profilen:
Mart Lieder har nu scoret to kampe i træk for OB, og senest reddede han et enkelt point til klubben, da han udlignede til 2-2 mod Brøndby. Han bør også brænde inde med en masse energi, som han skal ud med. Han er kun startet på banen en gang i de første seks runder, og efter hans scoring mod Brøndby udtalte han også efterfølgende, at han ikke er tilfreds med at starte på bænken. 

Vidste du, at…:
OB har kun vundet en af de sidste elleve Superliga-kampe mod AGF. Det skete tilbage i marts 2019, da klubben vandt 2-1 på Ceres Park i Aarhus. Dengang scorede Bashkim Kadrii og Troels Kløve fynboernes mål.

Dom:
Det er to hold, som for alvor kan mærke presset, der tørner sammen, og det kommer til at kunne ses på kampen. Det bliver uden tvivl en hårdt kæmpende affære mellem to hold, som absolut ikke vil tabe. 

Til gengæld kan ingen af dem heller ikke finde ud af at spille til nul, og derfor må der også forventes mål i kampen. 

AGF sætte dog ny negativ klubrekord, for kampen ender 1-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020