• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: OB - FC København

Foto: Getty Images

FC København jagter stadig sæsonens første sejr, mens OB endnu ikke har tabt.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: 3+
Hashtag: #obfck #sldk

Holdnyt:
OB:
Startprogrammet for OB’s nye cheftræner, Andreas Alm, så farligt ud; holdet lagde ud med at møde seneste sæsons nummer to, pokalvinderne og nummer tre. Men fynboerne kan ikke tillade sig at være utilfredse med udbyttet af de to første spillerunde: OB vandt 2-1 over FC Midtjylland og spillede 1-1 i Randers.

Nu venter så sæsonens første hjemmekamp, og det er endda en stor en af slagsen. FC København kommer på besøg på samme dag, som restriktionerne for fodboldkampe bliver ophævet. Det betyder, at Superliga-klubber nu må lukke så mange fans ind, som der kan være på stadionerne.

OB har måttet undvære Jeppe Tverskov og Mikkel Hyllegaard i de to seneste kampe, men førstnævnte er blevet spilleklar, men det er uvist, om han er klar til at starte inde. Hyllegaard er fortsat ude. Til gengæld er målmand Oliver Christensen fortsat i klubben trods omfattende transferinteresse denne sommer.

FC København:
Det begyndte at ligne noget for FCK i foråret, hvor holdet hentede en hel del point i mesterskabsspillet, selv om der bestemt også var udsving. Starten af denne sæson har dog ikke gjort meget for at overbevise om, at FCK er på kurs mod bedre tider.

FC København har kun formået at få to point ud af kampene mod AaB, der missede top seks i seneste sæson, og Silkeborg IF, der er oprykker. Det hører dog med til historien, at holdet bankede hviderussiske Torpedo-BelAZ Zhodino over to opgør i Conference League-kvalifikationen. I torsdags vandt de kamp to med hele 5-0 i Rusland, og her scorede de unge drenge William Bøving og Rasmus Højlund to gange hver. 

Det er dog hverken den skuffende Superliga-start eller det europæiske avancement, der har fyldt mest omkring klubben i denne uge. Det er til gengæld udeladelsen af Viktor Fischer fra kamptrupperne mod både SIF og Torpedo. Jess Thorup skal heller ikke forholde sig til spørgsmål omkring den danske spiller mere, for Fischer er blevet solgt til belgiske Royal Antwerp.

FCK må fortsat undvære Nicolai Boilesen, der har karantæne, og Bryan Oviedo, der er skadet.

Karantæne:
OB: Ingen
FC København: Nicolai Boilesen.

Bud på startopstillinger:
OB (4-2-3-1): Christensen – Østrøm, Andersen, Larsen, Skjelvik – Thomasen, Thrandarson – Sabbi, Jebali, Fenger – Kadrii

FC København (4-3-3): Grabara – Ankersen, Khocholava, Ikonomou, Kristiansen – Falk, Zeca, Lerager – Biel, Wilczek, Daramy

Profilen:
Bashkim Kadrii, der fik sin fodboldopdragelse i B.93 lige ved siden af FCK’s hjemmebane, havde et skadesplaget ophold i FC København. Han må være topmotiveret til at vise, at han er ved at være tilbage for fuld styrke, eksempelvis ved at score for anden gang i sæsonen.

Vidste du, at..:
Jess Thorup fik sit gennembrud som spiller i OB, men som træner har han ikke været god ved sin gamle klub. Han har hentet 2,14 point i snit mod fynboerne, hvilket betyder, at han kun har en bedre statistik mod ét hold: AC Horsens (mindst ti kampe).

Dom:
Selv om FC København burde være et bedre hold end OB, har sæsonstarten vist, at det ikke nødvendigvis er tilfældet. Derfor forudser vi en svær aften i Odense for gæsterne.

Buddet herfra er, at FCK spiller uafgjort igen, og OB dermed beholder sin stime som ubesejret: 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020