Optakt: FC København - Lyngby BK
2017-07-17 08:38

Superliga-premiere-rundens sidste kamp er en duel, som OB er ved at have for vane at vinde. Men hvordan går det mandag i Odense?

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Ewii Park, Odense
Dommer: Jens Grabski Maae
På TV: TV3 Sport 1
Hashtag: #obfcn #sldk

Holdnyt:

OB:
OB har hentet Nicklas Helenius ind til angrebet, men den lange spids må formentlig starte sin OB-tid med at skulle kæmpe sig til en plads, for det ser ud til, at Festersen og Jacobsen starter i front. 

Træningskampene har ikke været specielt opløftende for fynboerne, da det er blevet til nederlag til Holstein Kiel og Shakhtar Donetsk samt et målløst opgør mod HB Køge som generalprøve.

Fynboerne må starte sæsonen uden anfører Kenneth Emil Petersen, der er i karantæne, hvilket giver plads til Jeppe Tverskov i det centrale forsvar. Jens Jakob Thomasen og Jacob Barrett Laursen er skadede. 

FC Nordsjælland:
Det har været en travl uge i FC Nordsjælland. Både Marcus Ingvartsen og Stanislav Lobotka er blevet solgt, og det betyder, at Farum-klubben er blevet mange millioner kroner rigere. Til gengæld er de blevet to af de største profiler fattigere, og det skal blive spændende at se, hvordan de præsenterer sig.

FC Nordsjælland har haft gang i et godt mix af spillere i træningskampene, der har budt på fire uafgjorte og et nederlag.

Pascal Gregor og Lasse Petry er begge ude med skader.

Karantæne:
OB: Kenneth Emil Petersen
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (4-4-2): Grytebust - Laursen, Tingager, Tverskov, Desler - Edmundsson, Izunna, Nielsen, Jönsson - Festersen, Jacobsen

FC Nordsjælland (3-4-3): Runarsson - Tranberg, Maxsø, Mtliga - Bartolec, Fellah, Jensen, Pedersen - Asante, Godsway, Marcondes

Profilen:
Anders K Jacobsen scorede kun to gange i hele den seneste sæson trods sine 31 kampe. Det må mildest talt betragtes som en kæmpe skuffelse, og der er da også klar forventning om mere succes i den kommende. Anders K Jacobsen har scoret det ene af OB's to scorede mål i træningskampene, så helt glemt, hvordan man finder nettet, han den nu 27-årige angriber ikke.

Vidste du, at..:
OB har i de seneste sæsoner haft mere end godt styr på FC Nordsjælland. I de seneste syv indbyrdes kampe har OB vundet samtlige syv og har holdt en samlet målscore på hele 16-4. Ikke sjov læsning for mandagens gæster.

Dom:
OB har som skrevet haft fint styr på FC Nordsjælland i de seneste mange opgør. Men en premiere-runde har det med at være noget ganske specielt, når der for første gang længe skal spilles om point. 
For begge mandskaber gælder dog den fordel, at der ikke er en stribe nye spillere, der skal have fundet den helt rette rytme og skarphed i taktikken fra trænerne. En faktor kan være, at FCN barsler med yderligere et salg, hvilket måske yderligere vil holde en profil uden for en plads i startopstillingen. Men det mulige scenarium in mente og OB's psykologiske overtag, falder fordelen igen ud til OB, der vinder kampen 2-1 i Odense.

Tidligere indbyrdes kampe:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvilken Superliga-klub har overrasket mest positivt i denne sæson?

SUPERLIGA-VIDEO