• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: OB - Vejle Boldklub

Foto: Getty Images

Fynboerne jagter syvendepladsen, men kan med et dårligt resultat blive en større del af kampen om at undgå nedrykning.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag  klokken 18.30
Spillested: Nature Energi Park, Odense
Dommer: Anders Poulsen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #obvb #sldk

Holdnyt:
OB:
Det var nær gået helt galt for fynboerne OB, der søndag mødte AC Horsens, men det lykkedes dem alligevel at få reddet et point i land, da Issam Jebali scorede til 1-1 til sidst.

Pointtabet var skuffende, men det var alligevel et vigtigt point, da man holdt konkurrenterne fra komme tættere på og altså i øjeblikket holder sig ude af nedrykningsræset.

Men det kan blive et problem, hvis man taber til Vejle fredag. For så vil Lyngby være bare fem point efter, hvis De Kongeblå besejrer AaB i den kommende runde.

Senest var træner Michael Hemmingsen uden Ryan Johnson Laursen og Mart Lieder - begge var ellers udtaget til den 20 mands store kamptrup. Spørgsmålet er, om angriber Bashkim Kadrii er klar til at spille fra start.

Vejle Boldklub:
Det var et ufatteligt vigtigt opgør for Vejle, da man tirsdag aften gæstede Lyngby. Havde man tabt, ville man bare være et enkelt point foran netop Lyngby. Men det gjorde man ikke - i stedet endte det 0-0, og dermed er der fire point mellem de to klubber.

Vejle kan med en sejr i Odense tage et stort skridt væk fra nedrykningsstregen, og så vil man være bare et enkelt point efter OB.

Constantin Galcas mandskab har bare vundet to af de seneste 17 Superliga-kampe, så der er lidt pres på.

Man er til opgøret uden stopper Juhani Ojala, der er i karantæne. Og så har engelske Matthew Briggs siddet ude med en skade i noget tid. Også Wahid Faghir missede opgøret mod Lyngby med en skade.

Karantæne:
OB: Ingen
Vejle Boldklub: Juhani Ojala

Bud på startopstillinger:
OB (4-2-3-1): Christensen - Juel Andersen, Larsen, Tverskov, Skjelvik - Thrandarson, Thomasen - Sabbi, Kløve, Frøkjær-Jensen - Jebali

Vejle Boldklub (4-3-3): Brunst-Zöllner - Mølgaard, Greve, Kolinger, Bengtsson - Schoop, Ezatolahi, Ramadani - Sousa, Onugkha, Engel

Profilen:
Angriber Issam Jebali har gjort det godt i Michael Hemmingsens første par kampe. Han scorede og assisterede, da man vandt 2-0 i Aalborg, og så var det altså ham, der udlignede mod Horsens. Hold øje med den varme angriber.

Vidste du, at..:
Det er to af Superligaens mest målfattige hold, der mødes i Odense. OB har scoret 26 gange i sæsonen, det har kun Horsens, Lyngby og Vejle gjort dårligere. Vejle og Lyngby står begge noteret for 25 scoringer.

Dom:
Det tegner ikke til at blive et målrigt opgør, når holdene mødes i Odense. Det er et vigtigt opgør i forhold til nedrykningsstrege - for begge klubber - så det er et af de opgør, man ikke skal tabe.

Derfor kan det godt blive en taktisk affære, hvor der spilles lidt henholdende og afventende, og hvor en enkelt scoring afgør det.

Vi tror på, at OB med Hemmingsen i spidsen fortsætter de pointmæssige gode takter og vinder opgøret. 1-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus