• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: Randers FC - FC København

Foto: Getty Images

Randers FC er det hold, der kan bryste sig af senest at have besejret FC København. Kan kronjyderne igen få ram på Superligaens tophold?

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Cepheus Park, Randers 
Dommer: Sandi Putros
På TV: Canal 9 
Hashtag: #rfcfck #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Kronjyderne skuffede i seneste runde, hvor det blev til et 1-2-nederlag mod Silkeborg IF, men det er sjældent, man har kunnet beskylde Randers FC for at skuffe det seneste års tid, og set over en bred kam har sæsonstarten også været god.

Randers FC kender nu også klubbens skæbne i Europa, hvor den står på Conference League i efteråret. Thomas Thomasbergs tropper bed godt fra sig mod Galatasaray, men måtte til sidst strække våben.

Randers FC fik på sidstedagen af transfervinduet tilgang af angriberen Stephen Odey og målmand Andreas Søndergaard. Førstnævnte er der store forventninger til hos de danske pokalvindere, mens Søndergaard er hentet som backup for stærke Patrik Carlgren. 

Stephen Odey kan få sin debut mod FCK, da han er med i truppen. Det er Andreas Søndergaard til gengæld ikke. Det er den solide back Mikkel Kallesøe heller ikke, da han plejer en skade.

Også Erik Marxen og Björn Kopplin er tilbage i truppen i forhold til seneste Superliga-kamp mod Silkeborg.

Kronjyderne går nu en travl tid i møde med kamp hver trede-fjerde dag, og det skal blive spændende at se, om truppen kan klare den øgede belastning.

FC København:
Det er længe siden, FC København har toppet Superligaen. Man sidder også med en følelse af, at det er længe siden, FCK har været så gode, som de er lige nu.

De første par kampe i sæsonen vandt ikke nogen skønhedskonkurrence, men de seneste uger har været tæt på suveræne set med FCK-briller - både i Europa og i Superligaen. FC København bankede Sivasspor med 5-0 i den sidste kamp i Conference League-kvalifikationen og gik på landskampspause med en sikker 4-0-sejr over Vejle.

FC København har scoret 24 mål i de seneste syv kampe.

De sidste dage af transfervinduet var hektiske i FC København, og løverne endte med at få tilgang af midtstopperen Ruben Gabrielsen og det islandske stortalent Isak Bergmann Johannesson. Mange havde ventet, at FCK havde hentet yderligere én offensivspiller til klubben, men det blev ved islændingen, der også kan få sin debut mod Randers.

Det får Ruben Gabrielsen ikke, da han er skade til opgøret. Det er Rasmus Falk og Marios Oikonomou også. Derudover er nyindkøbet Luher Singh ikke med, da han er hjemme i Sydafrika og venter på nyt pas.

Karantæner:
Randers FC: Ingen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-1-1): Carlgren - Klysner, Piesinger, Marxen, Kopplin - Kehinde, Johnsen, Lauenborg, Tibbling - Mistrati - Egho

FC København (4-2-3-1): Grabara - Diks, Khocholava, Boilesen, Kristiansen - Zeca, Lerager - Stage, Biel, Bøving - Wind

Profilen:
FC København skal have kørt en afløser for Mohamed Daramy i stilling, og mod Randers kan det meget vel være William Bøving, som får chancen for at imponere Jess Thorup. Han er startet i de sidste to Superliga-kampe, og i den seneste landskampstermin blev han også matchvinder for U21-landsholdet mod Kasakhstan. Han kommer sandsynligvis til at spille over for Tobias Klysner, der ikke er vant til at spille nede i forsvaret, og det kan blive guf for Bøving, der endnu ikke har scoret i Superligaen.

Vidste du, at..:
FC København har blot tabt én af deres seneste 19 kampe - det var netop mod Randers FC på udebane. I sidste spillerunde i fjor snuppede kronjyderne en 2-1-sejr over gæsterne fra hovedstaden.

Dom:
Formstærke FC København kan sagtens få det vanskeligt i søndagens udekamp. Randers FC er en træls modstander for alle hold, og kronjyderne har vist, at de også kan slå FC København. Vi har en lille fidus til, at FC Københavns sejrsstime bliver brudt. Opgøret ender 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020