• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Randers FC - FC Nordsjælland

Foto: Getty Images

Hjemmeholdet skal forsøge at fastholde fokus midt mellem to pokalsemifinaler, og gæsterne kommer med en af de flotteste formkurver i ligaen.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Cepheus Park, Randers
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #rfcfcn #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Hvis man var kyniker, ville man sige, at Randers skulle blæse hul i Superligaen. I hvert fald i denne uge. Holdet får svært ved at nå de europæiske pladser, men er omvendt sikker på ikke at rykke ud. Til gengæld står det med det ene ben i pokalfinalen og en enestående chance for at vinde et trofæ. Og komme i Europa ad den vej, hvis det er dét, der vægter højest.

Derfor bliver det spændende at se, om cheftræner Thomas Thomasberg stiller med stærkeste hold søndag eftermiddag, eller om at han sparer et par spillere til returkampen i pokalsemifinalen mod AGF. Det opgør spilles på torsdag.

I den første kamp mod AGF var der godt nyt fra topscorer Alhaji Kamara. Han var med på bænken, dog uden at komme ind, for anden gang siden februar måned. Han har dog stadig til gode at komme på banen, og han er med i truppen til søndagens kamp.

Til gengæld sidder Jesper Lauridsen, Bassala Sambou og Kasper Høgh stadig ude med deres skader, mens Björn Kopplin har karantæne.

FC Nordsjælland:
Gæsterne er et af de mest formstærke hold i Superligaen. FCN har ikke tabt siden begyndelsen af februar, og aktuelt har man gang i en stime på tre sejre på stribe.

Der er dog stadig et stykke vej op til de placeringer, som giver adgang til Europa. FC Nordsjælland ligger på sjettepladsen, a point med Randers på femtepladsen, og begge har seks point op til AGF og FC København. De deler tredje- og fjerdepladserne.

I seneste runde satte FCN Superliga-rekord med den yngste startopstilling i ligaens historie: 20 år og 20 dage. Dermed sidder FC Nordsjælland på de 44 yngste startopstillinger i Superliga-æraen.

Den rekordunge opstilling kom blandt andet i stand, fordi oldingen Ulrik Yttergård på 24 år sad ude med karantæne. Det samme gjorde Jacob ”Jaxe” Christensen. De to er dog færdige med at afsone.

Til gengæld sad folk som Maxwell Woledzi, Johan Djourou, Kian Hansen, Mohammed Diomande og Jonathan Amon alle ude med skader. Ingen af dem er meldt klar igen.

Karantæne:
Randers FC: Björn Kopplin
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Randers FC (3-5-2): Carlgren – Graves, Piesinger, Marxen – Kallesøe, Nielsen, Lauenborg, Berg Johnsen, Kehinde – Kamara, Egho

FC Nordsjælland (3-4-3: Vindahl – Thychosen, Jenssen, Mesik – Villadsen, Kofod Andersen, Christensen, Svensson – Sadiq, Jensen, Sulemana

Profilen:
Det er oplagt for Randers at give Alhaji Kamara lidt tiltrængt spilletid her mellem de to pokalsemifinaler. Topscoreren har lavet tre mål i fire kampe i 2021, men har som nævnt ikke spillet siden februar, så han skal måske banke noget rust af.

Vidste du, at..:
Randers FC’s yngste startopstilling i Superliga-æraen er noget ældre end FCN’s ditto; den lyder på 24 år og 204 dage. Til gengæld blev den også sat i dette forår, nærmere bestemt 7. marts mod Lyngby BK.

Dom:
Selv om spillerne i Randers selvfølgelig er professionelle og tager én kamp ad gangen, og hvad man ellers kan finde på af klichéer, kan det ikke undgå at tage noget fokus, at holdet er så tæt på at komme i pokalfinalen.

Derfor, og fordi FC Nordsjælland er godt kørende, tror vi på en udesejr. Kampen ender 1-0 til FCN.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus