• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Optakt: Randers FC - FC Nordsjælland

Optakt: Randers FC - FC Nordsjælland
Foto: Getty Images

To formsvage top seks-hold brager sammen.

Af Victor Risager

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Cepheus Park Randers
Dommer: Jakob Alexander Sundberg
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #rfcfcn #sldk

Holdnyt
Randers FC

Randers FC kom op på hesten igen med en flot deler på hjemmebane mod AZ Alkmaar i midtugen, efter at kronjyderne havde tabt deres foregående tre kampe.

Men Thomas Thomasbergs mandskab har ikke tid til at hvile på laurbærene i dette travle efterår. Allerede søndag skal de igen i aktion, når de i Superligaen står over for en svær hjemmekamp mod FC Nordsjælland. Her skal undgå et nederlag for at holde fast i deres flotte fjerdeplads og for at undgå at blive overhalet af FC Nordsjælland.

I midtugen kunne Thomas Thomasberg glæde sig over, at Mikkel Kallesøe var med igen og spillede en stor kamp mod AZ Alkmaar. Det var en overbelastningsskade, han døjede med, så spørgsmålet er måske, om to kampe på fire dage er muligt for højrebacken.

Generelt kan der måske blive roteret lidt, når kampene kommer som perler på en snor for mandskabet i øjeblikket.

Marvin Egho er fortsat ude, og han får selskab af Joel Kabongo på tribunen. Begge er skadet. Til gengæld er angriber Nicolai Brock-Madsen tilbage på holdet. 

FC Nordsjælland
FC Nordsjælland er kommet lidt ned på jorden efter en ellers imponerende stime på fire sejre i træk. Ligesom Randers FC har de ikke vundet deres seneste Superliga-kampe, og Flemming Pedersens mandskab kommer til det kronjyske ovenpå nederlag til henholdsvis AaB og FC Midtjylland.

Trods nederlagene er de dog stadig at finde i top seks, men hvis resultaterne flasker sig forkert, kan klubben fra Farum glide helt ud af det fornemme selskab i denne runde. De kan omvendt også klatre helt op på tredjepladsen med en sejr.

Nogle point vil altså lune, og FC Nordsjælland kan passende starte med at tage point mod Randers FC, der som bekendt kommer til kampen ovenpå et hårdt europæisk opgør torsdag.

Farum-klubben har også haft krammet på Randers FC i de seneste sæsoner. Syv af de seneste 10 kampe er endt med sejr til FC Nordsjælland.

De må klare sig uden profilen Mohammed Diomande, der har karantæne til opgøret. Jonathan Amon er skadet og har ikke været i aktion i sæsonen. Tochi Chukwuani og Andreas Bredahl har ikke spillet i indeværende sæson, og ingen af dem er udtaget til opgøret. Det er Ibrahim Sadiq til gengæld, efter han har misset de seneste kampe.

Karantæne
Randers FC: Ingen
FC Nordsjælland: Mohammed Diomande

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Kopplin, Graves, Marxen, Bundgaard - Kehinde, Onovo, Lauenborg, Tibbling - Hammershøy-Mistrati, Odey 

FC Nordsjælland (3-5-2): “Dudu” - Døhr Thychosen, Hansen, Nagalo - Villadsen, Francis, Andersen, Walta, Frese - Schjelderup, Coulibaly

Profilen:
Stephen Odey er stille og roligt blevet spillet ind på Randers-holdet den seneste uges tid, hvor han er kommet ind fra bænken mod henholdsvis FC København og AZ Alkmaar. Særligt mod FCK leverede han et lovende indhop, og arbejdsbetingelserne bliver sandsynligvis en smule mere overkommelige mod FCN end det mest formstærke danske hold i øjeblikket samt det hollandske storhold.

Vidste du, at…
Randers FC’s angribere Marvin Egho og Alhaji Kamara står noteret for tre scoringer i Superligaen i denne sæson, men kigger man på “expected goals”, burde de faktisk have scoret det dobbelte. Det fremgår af Superligaens hjemmeside. Randrusianerne kommer altså frem til store chancer, men de skal også sparke dem i mål. 

Dom:
Det er et top seks-brag, der venter søndag, men begge mandskaber kommer til kampen med lidt skuffende resultater i bagagen fra de seneste Superliga-kampe, og det kan blive en meget tæt kamp.

Det tror vi, at det bliver, og herfra lyder buddet, at det slutter 1-1 på Cepheus Park Randers.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020