• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Randers FC - Hobro IK

Foto: Getty Images

Der er klart mest på spil for udeholdet, der før Superligaens 30. runde er fire point fra Vendsyssel FF på tredjepladsen.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 16.00
Spillested: Cepheus Park, Randers
Slutspil: Gruppespillet - pulje 2
Dommer: Morten Krogh
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #rfchob #sldk

Holdnyt:
Randers FC:

De har allerede sikret sig en plads blandt de to øverste i puljen, og meget tyder på, at Randers FC også er det stærkeste mandskab i pulje 2, hvor AaB på andenpladsen nu ligger fire point efter.

Der venter nu en returkamp mod Hobro IK - denne gang i Randers - efter Randers FC i Hobro vandt alle tre point med en scoring i de døende sekunder af André Rømer. 

Thomas Thomasberg og Randers har hentet syv point i gruppespillets første tre kampe, og det skal man nu forsøge at bygge videre på hjemme mod Hobro.

Jonas Bager er i karantæne og ikke med for hjemmeholdet, mens Mads Aaquist sidder over med en skade. Til gengæld vender Nicolai Poulsen tilbage efter overstået karantæne.

Hobro IK:
Det gjorde ondt på Hobro, at det i stedet for et enkelt point endte med nul, da holdet tabte med 1-2 til Randers senest, og nu skal Peter Sørensens mandskab forsøge at komme tilbage og få noget med fra Randers.

Der er aktuelt fire point op til Vendsyssel FF på tredjepladsen i gruppespillet, så Hobro er presset. Slutter holdet som firer i pulje 2, skal der spilles en enkelt playoff-runde mod fireren fra pulje 1. Taberen af den runde rykker ud af Superligaen.

Til opgøret er Peter Sørensen uden en karantæneramt Emmanuel Sabbi, mens Frans Dhia Putros og Alexander Baun er ude med skader.

Karantæne:
Randers FC: Jonas Bager
Hobro IK: Emmanuel Sabbi

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Carlgren - Thomsen, Enghardt, Marxen, Kopplin - Kallesøe, Poulsen, Rømer, Lobjanidze - Stokke, Riis Jakobsen

Hobro IK (4-4-2): Rask - Tjørnelund, Bøge, Minor Petersen, Haarup - Mikkelsen, Hammershøy-Mistrati, Brix-Damborg, Babayan - Kristoffersen, Kirkevold

Profilen:
Pål Kirkevold er tilbage i målform - det er blevet til fem scoringer i de sidste syv kampe - og det får Hobro IK også brug for i opgøret mod Randers, der ventes at blive tæt. Nordmanden blev topscorer i dansk fodbolds bedste række sidste sæson, og målene har været savnet i denne for oprykkerklubben.

Vidste du, at..:
Det er sjældent målrigt, når de to hold mødes i Superligaen. Der har således aldrig været mere end tre mål i et opgør mellem de to hold, og kampen i Randers ligner også en af de kampe med få mål.

Dom:
Randers FC er allerede sikret overlevelse og spiller nu for at optimere holdet, inden der venter playoffkampe om muligheden for at møde et top seks-hold i en afgørende kamp om at komme i Europa. Omvendt har Hobro alt at spille for, da holdet er sidst i puljen og er presset.

Det kommer igen til at blive en taktisk affære, hvor der formentlig vil være fokus på at lukke af, og hvor der ikke kommer til at være mange mål.

Kampen kan godt få et udtryk som senest i Hobro, og vi tror på, at resultatet langt hen ad vejen kommer til at ligne. Denne gang uden Randers-scoring i tillægstiden. Det ender 1-1. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Uheldig eks-AaB'er ramt af kræft

Aramis Kouzine havde et ærgerligt ophold i AaB, som endte i en alvorlig skade. Ved operationen blev kræftsygdommen op...

Mere Superliga

Fokus