• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Silkeborg IF - AaB

Foto: Getty Images

Oprykkerne får besøg af nordjyderne AaB. Hjemmeholdet har indledt med to gange uafgjort, mens AaB har fået et enkelt point i to kampe.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Jysk Park, Silkeborg
Dommer: Sandi Putros
På TV: Canal 9
Hashtag: #sifaab #sldk

Holdnyt:
Silkeborg IF:
Oprykkerne fra Silkeborg IF har fået en god start på livet tilbage i dansk fodbolds bedste række. Man åbnede med uafgjort hjemme mod SønderjyskE, hvor man var bedst, og så spillede man senest 0-0 i Parken mod FCK. SIF har endnu til gode at score, mens man ikke har lukket mål ind.

Nu venter så en anden opgave, når AaB kommer på besøg i Silkeborg, og her er midtjyderne formentlig en svag favorit.

Kent Nielsen kan glæde sig over, at man har stopper Joel Felix tilbage, men han starter nok ikke inde, da Tobias Salquist og Andre Calisir har grebet chancen i det centrale forsvar og har dannet et godt makkerpar indtil videre.

Vigtigt er det dog for SIF, at de to profiler Stefan Teitur Thordarson og angriber Nicklas Helenius var tilbage tirsdag, hvor man spillede reserveholdskamp mod SønderjyskE. Førstævnte spillede 60 minutter, mens sidstnævnte fik 45. Thordarson forventes at starte mod AaB, men Helenius er ikke vurderet helt klar til opgøret, og han er altså ikke med i truppen.

Midtugen er blevet brugt til at skrive kontrakt med Gustav Marcussen, men ligesom Helenius er han ikke klar til at indgå i kamptruppen.

Venstrebacken Milan Massop er fortsat skadet og er heller ikke en del af kamptruppen.

AaB:
Nordjyderne indledte sæsonen med et imponerende 2-2 resultat i Parken mod FCK, siden fulgte en ny og svær kamp, da man lørdag tog mod FC Midtjylland hjemme i Aalborg. Her var AaB næstbedst og tabte fortjent med 0-1.

Nu gælder det derfor for klubben om at komme tilbage på rette spor, for mod FC Midtjylland var det bekymrende, hvor lidt AaB var i stand til at skabe, ligesom man gav nogle store muligheder væk.

Træner Marti Cifuentes er uden den langtidsskadede anfører Lucas Andersen, og fik Rufo et vrid i knæet mod FC Midtjylland senest, som holder ham ude i seks til otte uger. 

Til gengæld er Daniel Granli tilbage i truppen, efter han ikke var med senest mod FC Midtjylland.

Den nye angirber, Milan Makaric, kom på banen i løbet af opgøret mod FCM, og det kan være en spiller, der nu skal have en chance fra start, efter AaB ikke viste så meget offensivt mod FCM.

Karantæne:
Silkeborg IF: Ingen
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Carstensen, Salquist, Calisir, Dahl - Kaalund, Brink, Thordarson - Vallys, Klynge - Lind

AaB (4-2-3-1): Rinne - Pallesen, Thelander, Ross, Ahlmann - Fossum, Christensen - Prip, Kusk, Højholt - Makaric

Profilen:
Silkeborg må fortsat undvære spidsangriberen Nicklas Helenius, og derfor skal Nicolai Vallys træde i karakter, hvis det store nul skal slettes ud for Silkeborgs målscore. Hjemme på kunstgræsset kommer holdet frem til mange lovende muligheder, og Vallys er en af dem, som Kent Nielsen skal sætte sin lid til at få afsluttet angrebene.

Vidste du, at..:
Silkeborgs Nicolai Larsen og Wessam Abou Ali samt træner Kent Nielsen har alle en fortid mod dagens modstander fra AaB. For gæsterne er der også en enkelt SIF'er i truppen i form af stopper Anders Hagelskjær, der brugte sommeren på at bytte Silkeborg ud med AaB.

Dom:
Silkeborg har fået to point ud af de første to kampe mod SønderjyskE og FCK, mens AaB har fået et enkelt ud af kampene mod FCK og FCM. Det er på papiret et vigtigt opgør for begge hold, der med en sejr vil kunne sætte flueben ud for en god sæsonstart.

Omvendt står man en smule skidt, hvis man efter tre kampe fortsat har en sejr til gode. Begge klubber vil kigge på denne kampe og sige, at den er mulig at vinde.

SIF har ikke lukket mål ind endnu, men har omvendt heller ikke scoret, mens AaB indtil videre har en målscore på 2-3. 

Vi regner med, at SIF hjemme på kunstgræsset viser noget af den klasse, man besidder, og så regner vi med, at holdet kommer på tavlen mod AaB - måske endda med scoring fra en af de tidligere AaB'ere.

2-1 til SIF.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020