• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Silkeborg IF - OB

Foto: Getty Images

Hjemmeholdet søger stadig efter sæsonens første sejr, mens udeholdet kæmper for at holde fast i top seks. Der er vigtige point på spil i Silkeborg mandag aften.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Jysk Park, Silkeborg
Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #sifob #sldk

Læs også:SIF-chef freder Kent Nielsen trods elendig sæsonstart

Holdnyt:
Silkeborg IF:
Kent Nielsens mandskab leder og leder stadig efter sæsonens første tre point. Det er besværliggjort af, at SIF hele tiden lukker mange mål ind, og i sæsonens første otte kampe har klubben lukket hele 21 mål ind. Senest blev det til et nederlag på 0-2 ude mod Randers FC.

SIF-holdet ligger dermed sidst i Superligaen og står kun noteret for tre point, og den ringe start betyder, at konkurrenterne i bunden efterhånden har slået et pænt hul til SIF.

Nu venter så en ny mulighed for Kent Nielsen, der får besøg af sin gamle klub OB, og Silkeborg-træneren kan glæde sig over, at OB har haft svært ved at lave mål på det seneste. Måske det kan komme SIF til gavn.

Læs også:OB’er: Modsat Silkeborg er vi ikke vant til kunstgræs

Til opgøret er Kent Nielsen stadig uden de langtidsskadede spillere Gustav Dahl og Sebastian Jørgensen. Den gode nyhed for klubben fra Søhøjlandet er, at sidstnævnte nærmer sig en klarmelding, og det lysner også for Magnus Mattsson, der kan være på bænken til opgøret. Gustav Dahl kan så småt også se lys for enden af mørket i det, der har været en toårig kamp mod skader, men han er ikke klar til at sidde på bænken.

Andreas Heimer ventes at være klar igen, efter han på det seneste har døjet med en mindre skade, og også Mads Kaalund kan være tilbage fra en skade, han har døjet med en måneds tid. Valance Nambishi er formentlig fortsat ude, og det samme er Milan Massop, der er et par uger fra at være klar.

Mathias Hebo Rasmussen og målmand Rafael Romo kan få hjemmebanedebut.

OB:
Før niende runde af Superligaen ligger Jakob Michelsens mandskab nummer syv i dansk fodbolds bedste række, og kampen mod SIF er vigtig for holdet, der har haft store vanskeligheder med at lave mål på det seneste.

Bare to gange i de seneste fem kampe har OB scoret, og i de seneste tre opgør er klubben gået fra banen uden at score. Det positive i måltørken er, at OB bare har lukket to mål ind i de seneste fem kampe. Og begge scoringer imod faldt i nederlaget på 0-2 mod FC Nordsjælland.

Nu venter så et møde mod Silkeborg, der har lukket flest mål ind af alle hold, så man fristes næsten til at sige, at det er nu eller aldrig for Bashkim Kadrii og resten af OB-offensiven.

OB må undvære en skadet Ryan Johnson Laursen.

Karantæne:
Silkeborg IF: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
SIlkeborg IF (4-4-2): Romo - Crone, Flinta, Gertsen, Hagelskjær - Okkels, Lesniak, Madsen, Møller - Maholli, Schwartz

OB (3-5-2): Christensen - Leeuwin, Tverskov, Lund - Lund, Drachmann, Opondo, Kløve, Barrett - Svendsen, Kadrii

Læs også:Silkeborg overvejede forstærkninger: Men det skulle være noget specielt

Profilen:
Silkeborg har fået ny målmand i form af landsholdsspiller Rafael Romo fra Venezuela. Han reddede et straffespark i sin debut i pokalkampen mod Herlev, og om keeperen er god eller ej, finder de hurtigt ud af i SIF, for der kommer med sikkerhed mange afslutninger og meget pres mod SIF-målet.

Vidste du, at..:
OB har ikke scoret i tre Superliga-kampe i træk, men klubben er alligevel et par kampe fra egen rekord. I efteråret 2016 gik OB fra banen fem kampe i streg uden at score, inden Frederik Tingager mod AGF fik hul på bylden, så OB fik det vigtige mål og i øvrigt også endte med at vinde opgøret mod AGF med 2-1.

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Dom:
Det ene hold har svært ved at holde buret rent, mens det andet har svært ved at score. Det ligner nok en kamp for SIF, hvor det bliver svært at holde dygtige spillere som Bashkim Kadrii fra at komme på tavlen. Også selv om OB'erne har svært ved at prikke den over stregen for tiden.

SIF-holdet har ganske enkelt ikke defensiv kvalitet nok - det gælder ikke kun forsvaret, men hele holdet. Det er passivt og uden aggressivitet, når SIF forsvarer og stiller sig ned på kanten af eget felt, og det kommer OB til at udnytte. 

OB har gode duel-spillere, og kan holdet få bolden ned bag SIF's bagkæde, kan forsvarsspillerne Dennis Flinta og Jeppe Spliid Gertsen får deres hyr med de driblestærke angriber Kadrii og Svendsen.

SIF-krisen fortsætter: 2-1 til OB.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus