• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Silkeborg IF - OB

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Hjemmeholdet er fire point foran OB før opgøret, der spilles i Silkeborg. SIF kan tage et stort skridt mod en plads i top seks, hvis man kan slå fynboerne.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Jysk Park, Silkeborg
Dommer: Sandi Putros
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #sifob #sldk

Holdnyt:
Silkeborg IF:
Kent Nielsen har lige forlænget, og Silkeborg IF ligger i top seks. Der er meget at glæde sig over for midtjyderne, der for en gang skyld er kommet op fra 1. division med noget pondus, og det ligner ikke et hold, der kommer i problemer i denne sæson.

Faktisk spiller man aktuelt med om en plads i det gode selskab i foråret, når der er slutspil. Og det gør man blandt andet, fordi holdet har vist sig svært at slå. Bare to nederlag er det blevet til indtil videre i sæsonen. Det var til FCM og AGF.

Samtidig spiller holdet attraktivt fodbold, og det er også noget af det, man må forvente at se mod OB søndag, hvor SIF har fordel af at kende det hurtige kunstrgræs.

Til opgøret er Kent Nielsen uden langtidsskadede Milan Massop, men man kan glæde sig over, at målmand Oscar Hedvall så småt er tilbage efter sin korsbåndsskade for snart et år siden. Ude er også angriber Alexander Lind.

André Calisir er blevet klarmeldt og udtaget, efter han sad ude senest. Til gengæld er Søren Tengstedt ikke med i Kent Nielsens trup.

OB:
Fynboerne var på vej mod et godt resultat hjemme mod Randers FC senest, men i stedet for at hente tre point, endte man ikke med noget, da kronjyderne vandt med 2-1. Dermed er OB aktuelt ude af top seks igen.

Andreas Alms tropper ligger bare et enkelt point efter BIF, der er nummer seks inden runden, mens der er fire point op til SIF på femtepladsen, så opgøret i Silkeborg er potentielt meget vigtigt for OB, der med et nederlag kan ende med at falde langt tilbage.

Til opgøret er Andreas Alm fortsat uden Issam Jebali og Ryan Johnson Laursen. Ude er langtidsskadede Mikkel Hyllegaard. Emmanuel Sabbi er tilbage i truppen efter karantæne, og Kasper Larsen er blevet fri af sin skade.

Karantæne:
Silkeborg IF: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Carstensen, Salquist, Felix, Røjkjær - Thordarson, Brink, Gojani - Jørgensen, Vallys - Helenius

OB (4-2-3-1): Bernat - Mickelsen, Andersen, Tverskov, Skjelvik - Thomasen, Thrandarson - Sabbi, Frøkjær-Jensen, Fenger - Kadrii

Profilen:
Målmand Hans Christian Bernat har vist sig at være en fin erstatning for Oliver Christensen, der denne sommer blev solgt til tysk fodbold. Målmanden, 20 år, har vist sig godt frem og skal vise mere af det samme, hvis OB skal i top seks.

Vidste du, at..:
Tre Silkeborg-folk har en fortid i OB: Træner Kent Nielsen, angriber Nicklas Helenius og midtbanespiller Anders Klynge, der indledte sin professionelle karriere i den fynske klub.

Dom:
Der venter en spændende kamp mellem to gode hold. Hjemmeholdet går ind til opgøret som favorit, da man har været konkurrencedygtig i stort set alle kampe og til tider spillet rigtig god fodbold.

Det har været lidt mere op og ned for udeholdet OB, der med en sejr i det midtjyske er helt med igen.

Da de to hold mødtes i Odense, endte det 1-1.

Vi tror, at SIF's momentum denne gang sikrer dem en sejr. 2-1 til Silkeborg IF.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020