• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Optakt: Silkeborg IF - Randers FC

Foto: Getty Images

SIF og Randers FC brager sammen, efter at de begge har fået en god sæsonstart.

Af Victor Risager

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: JYSK Park, Silkeborg
Dommer:
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #sifrfc #sldk

Holdnyt:
Silkeborg IF

Så kan de ikke længere kalde sig ubesejrede i denne sæson, Silkeborg IF. Efter en sejr og fire uafgjorte i de første fem kampe i Superliga-sæsonen tabte de i sidste spillerunde til flyvende FC Midtjylland.

Trods nederlaget har SIF’s sæsonstart været mere end godkendt, og oprykkerne er aktuelt nummer seks i den tætte tabel.

Især forsvaret har været imponerende, og de har holdt rent bur i fire ud af seks kampe. Til gengæld har de også blot scoret i fem mål fordelt på to kampe, så de mangler stadig at få gang i offensiven for alvor, selvom angriber Nicklas Helenius er vendt tilbage.

Silkeborg IF må klare sig uden flere spillere. Milan Massop og Oscar Hedvall er fortsat ude, hvilket også er tilfældet med Alexander Lind, Gustav Dahl og Mads Kaalund.

Til gengæld kan Kent Nielsen glæde sig over igen at have Wessam Abou Ali, Nicklas Holm Pedersen og Gustav Marcussen i spillertruppen. 

Randers FC
Ligesom det er tilfældet med Silkeborg IF, kan man ikke sætte en finger på Randers FC’s sæsonstart, selvom de torsdag tabte til Galatasaray og dermed glipper Europa League-gruppespillet.

Kronjyderne har endnu ikke tabt i Superligaen og er godt på vej mod igen i år at spille sig i top seks.

I sidste uge prøvede Randers FC også kræfter med at spille både europæisk og Superliga-fodbold på få dage, og de bestod den første test, da de delte med AaB søndagen efter et hårdt møde med Galatasaray. Nu skal de forsøge at gøre det igen, og de kan ligeså godt vende sig til at spille to kampe om ugen. De skal nemlig spille Conference League-gruppespil i løbet af efteråret.

Randers FC stillede med mange profiler mod Galatasaray, og det kan måske få Thomas Thomasberg til at rotere lidt mod SIF for at undgå for mange trætte ben på banen. 

Joel Kabongo har ikke været i truppen i de seneste kampe og er det heller ikke denne gang. Heller ikke Nikolai Brock-Madsen er spilleklar.

Karantæne:
Silkeborg IF: Ingen
Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen – Carstensen, Salquist, Calisir, Felix – Oggesen, Brink, Thordarson – Jørgensen, Vallys - Helenius

Randers FC (4-4-1-1): Carlgren – Kallesøe, Piesinger, Marxen, Kopplin – Kehinde, Onovo, Johnsen, Ankersen – Hammershøy-Mistrati, Kamara

Profilen:
Vito Hammershøy-Mistrati er en mand, som Silkeborg IF skal holde et særligt godt øje med i søndagens kamp. Den offensive midtbanespiller har scoret tre mål i den indeværende sæson og overgås kun af Jonas Wind og Pep Biel på topscorerlisten i ligaen. Samtidig skaber han et hav af chancer, og han er den helt store offensive profil i Randers.

Vidste du, at…
Der er sket meget med truppen i Silkeborg IF, siden de sidste mødte Randers FC i ligaen i 2019. Af de spillere, der startede den kamp for Silkeborg IF, er kun Nicolai Vallys fortsat at finde i klubben. Omvendt råder Randers FC fortsat over ni af deres 11 startere fra den kamp.

Dom:
Normalt ville Randers FC formentlig være favoritter, men der er gode chancer for, at der kommer et par eller flere halvtrætte ben på banen for kronjyderne efter midtugens nederlag til tyrkiske Galatasaray.

Samtidig spilles kampen på kunstgræsset på JYSK Park, og det taler altså til værterne fra Silkeborgs fordel. Derfor tror vi, at det ender i en pointdelingsøndag eftermiddag, hvor det slutter 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020