• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Silkeborg IF - Viborg FF

Foto: Getty Images

Silkeborg har spillet tre kampe, uden at der har været mål i kampene, og Kent Nielsens mandskab skal nu op mod den anden oprykker fra Viborg, der har fået fire point i de første tre runder.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 18.30
Spillested: Jysk Park, Silkeborg
Dommer: Jens Maae
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #sifvff #sldk

Holdnyt:
Silkeborg IF:
0-0, 0-0, 0-0. Sidst Silkeborg var i Superligaen, skulle holdet næsten frem til afslutningen på sæsonen for at få holde buret rent, men Nicolai Larsen har indledt denne sæson med tre clean sheets.

Det har keeperen gjort i samarbejde med sit forsvar, der anført af Tobias Salquist har leveret gode præstationer, så det er i den anden ende, at Kent Nielsen håber på at se mere.

Silkeborg har sådan set skabt muligheder, men midtjyderne har ikke taget chancerne. Bedst symboliseret ved angriber Alexander Lind, der spillede en fin kamp mod AaB, men ikke udnyttede den store mulighed, han fik i anden halvleg af opgøret. Og sådan har det været for SIF til at starte sæsonen.

Oprykkerne har været uden Nicklas Helenius, og det er tydeligt, at man savner den store angriber, der plejer at være træfsikker. Han spillede i sidste uge 45 minutter i en testkamp, så han bør snart være klar til at indgå i truppen. Men han er næppe med fra start, når han end ikke var på bænken mod AaB. Silkeborg har skrevet kontrakt med 23-årige Gustav Marcussen, der kan få en rolle i opgøret.

Stefan Teitur Thordarson kom ind senest efter sin skadespause, og han nærmer sig også en plads i startopstillingen. Silkeborg er fortsat uden langtidsskadede Milan Massop.

Viborg FF:
Viborg åbnede med en sejr i Farum, spillede siden uafgjort i Brøndby, og så tabte man senest til vicemestrene fra FC Midtjylland. Så Viborg har været igennem tre meget svære kampe, og på papiret er denne kamp den letteste af de fire.

Lars Friis' mandskab vandt 1. division i sidste sæson og har indtil videre set godt ud i denne sæson. Mod FC Midtjylland var man dog næstbedst og tabte fortjent.

Men Viborg kan alligevel se tilbage på en positiv sæsonstart, og begge oprykkere har vist kvaliteter - det bliver med andre ord en hård sæson for alle, for bundstriden bliver vild med ingen store nedrykningsfavoritter.

Viborg kommer formentlig til opgøret uden Jay-Rot Grot, Mads Søndergaard og Mads Frederiksen. De tre har misset de tre foregående kampe.

VFF har store kvaliteter på dødbolde og har allerede lavet mål i denne sæson efter dødbolde, og det kan sagtens blive nøglen mod et SIF-hold, der har mange teknisk stærke spillere på banen. 

Karantæne:
Silkeborg IF: Ingen
Viborg FF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Silkeborg IF (4-3-2-1): Larsen - Carstensen, Salquist, Calisir, Dahl - Kaalund, Brink, Thordarson - Vallys, Oggesen - Lind

Viborg FF (4-3-3): Lund - Putros, Kramer, Lauritsen, Sørensen - Lonwijk, J. Grønning, Bonde - Bech, S. Grønning, Bakiz

Profilen:
Christian Sørensen kan blive rigtig vigtig for Viborg i opgøret mod Silkeborg. Han sparker fremragende dødbolde, er dygtig til at kaste indkast, og SIF har vist sårbarhed på standardsituationer. Samtidig skal han defensivt være med til at lukke ned for Rasmus Carstensen, SIF's højre back, der har en kæmpe motor. Og så er SIF i øvrigt Christian Sørensens tidligere klub.

Vidste du, at..:
Det er aldrig sket før, at et hold har en målscore på 0-0 efter tre runder af Superligaen. Det har Silkeborg IF altså formået i denne sæson, og man tangerer i øvrigt egen klubrekord, hvis man enten ikke scorer eller ikke lukket mål ind mod Viborg. Det vil i så fald være fjerde kamp i streg uden enten mål imod eller scoret mål.

Dom:
Det er fristende at tippe 0-0 igen, men kigger man nærmere på Silkeborg resultater, er det ikke, fordi der ikke er muligheder i kampene. Alene i opgøret mod AaB havde der været tre store muligheder i de første 10 minutter.

Så nu må der komme nogle mål - det har der været i alle Viborgs kampe - og vi forventer, at de to oprykkere er meget lige. 1-1 ender det i Silkeborg.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020