• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Optakt: SønderjyskE - Lyngby Boldklub

Foto: Getty Images

SønderjyskE skal forsøge at rejse sig fra pokalskuffelsen, når nedrykkerne fra Lyngby Boldklub kommer på besøg.

Af Victor Risager

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Aydin Uslu
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #sjelbk #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:

SønderjyskE kunne ikke forsvare deres status som pokalmestre i torsdags, hvor de efter en skrækstart på kampen tabte 0-4 til Randers FC. Med det nederlag glippede én mulighed for at skulle spille europæisk til næste sæson, men de lyseblå fra Haderslev har stadig en mulighed.

Med tre spillerunder igen af Superligaen er de kun ét point efter AaB, der fører kvalifikationsspillet. Sønderjyderne kan dog ende med at tage førstepladsen, hvis de vinder deres sidste tre kampe, og så skal de møde nummer fire fra Mesterskabsspillet i en kamp om en plads i den nye Europa Conference League.

Første opgave er mod Lyngby Boldklub mandag aften, hvor de skal forsøge at komme tilbage på sporet ovenpå torsdagens skuffelse.

Til den kamp er SønderjyskE uden Stefan Gartenamnn, der er i karantæne, mens Rasmus Vinderslev også fortsat er ude, da han er testet positiv for Covid-19.

Lyngby Boldklub:
Så gik den ikke længere. Trods et flot forår i Superligaen skal Lyngby Boldklub spille i 1. division efter sommerferien.

Efter et nederlag på hjemmebane til AC Horsens i sidste runde er der ikke længere en matematisk chance for, at De Kongeblå kan sikre sig overlevelse i Danmarks bedste fodboldrække. De skal en tur ned i 1. division.

Det kommer til at betyde ændringer i truppen, og Lyngby Boldklub har allerede bekræftet, at målmand Thomas Mikkelsen forlader klubben denne sommer. Også Kasper Enghardt, Lasse Fosgaard og Justin Shaibu har kontraktudløb, mens Jens Martin Gammelby og Victor Torps lejeaftaler udløber.

Spørgsmålet er så, om de får lov til at spille i sæsonens resterende kampe, eller om Lyngby Boldklub vil give andre spillere chancen på førsteholdet, når de nu ikke længere kan sikre overlevelse. Der kan komme flere overraskelser i startopstillingen til mandagens kamp.

Brian Hamalainen, Frederik Gytkjær og Adam Sørensen er fortsat ude med skader. 

Karantæne:
SønderjyskE: Stefan Gartenmann
Lyngby Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (3-5-2): Thomas - Kanstrup, Schmiedl, Banggaard - Simonsen, Hassan, Ekani, Albæk, Dal Hende - Jacobsen, Wright

Lyngby Boldklub (4-3-3): Schram - Jørgensen, Enghardt, Tshiembe, Crone - Hebo, Rømer, Kornvig - Kaastrup, Nielsen, Warming

Profilen:
Lawrence Thomas har været en af de bedste keepere i Superligaen i denne sæson, og seks gange i denne sæson har han endda også været på Rundens Hold hos tipsbladet.dk. I pokalfinalen blev han imidlertid skurken med et drop og flere tvivlsomme aktioner. Den australske keeper har noget at skulle revanchere, når han går på banen mod Lyngby Boldklub.

Vidste du, at…:
Mathias Hebo Rasmussen er i denne sæson delt Superliga-topscorer i Lyngby Boldklub med fem fuldtræffere, mens han også er deres assistkonge med fire af slagsen. Imponerende af en midtbanespiller. Nu er spørgsmålet, om han følger med Lyngby Boldklub ned i 1. division.

Dom:
Lyngby Boldklub kommer til Haderslev uden meget at spille for. De er allerede sikre på at rykke ned, og det kan meget vel også blive et anderledes hold, de kommer med.

Omvendt jagter SønderjyskE stadig førstepladsen i Kvalifikationsspillet og en plads i Europa, mens de også vil have vasket pokalskuffelsen af sig. Der er ikke noget at sige til, hvis sønderjyderne er lidt mere opsatte på at få point.

Det, tror vi, kommer også til udtryk. Det slutter 2-0 til værterne fra Haderslev.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020