• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: SønderjyskE - Viborg FF

Foto: Getty Images

Både SønderjyskE og Viborg FF ventes at spille 4-3-3, og det skal blive spændende at se, hvem der kan få overtaget i søndagens tidlige Superliga-kamp.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev 
Dommer: Jens Maae 
På TV: Eurosport 2 
Hashtag: #sjevff #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
Der har ikke været meget at juble over i SønderjyskE indtil videre i denne sæson. Slet ikke scoringer.

Victor Ekanis flotte mål mod Vejle Boldklub i anden runde er det eneste, SønderjyskE er noteret for i denne sæson, og det er den helt store udfordring for cheftræner Michael Boris. SønderjyskE's scoringsprocent er på smertelige 1,9.

I det seneste opgør mod FC København måtte Anders K. Jacobsen udgå efter et sammenstød med Kamil Grabara, men han er  mod Viborg, hvor den hollandske back Robin Schouten kan få debut.

SønderjyskE har allerede mødt hold som Randers FC, FC Midtjylland og FC København i denne sæson, så sønderjydernes startprogram har ikke været let. Nu venter et opgør, holdet skal være i stand til at vinde.

Viborg FF:
Overgangen fra 1. division til Superliga kan være vanskelig, men Viborg FF har gjort det fint, og sæsonens hidtidige højdepunkt faldt i seneste kamp, hvor oprykkerne besejrede kriseramte AGF med 2-0.

Når Viborg FF kigger bag sig i tabellen, ser de hold som OB, Brøndby IF og AGF. Det havde Lars Friis nok ikke regnet med mere end en fjerdedel inde i grundspillet.

En herlig opportunisme præger Viborg offensive spil, og med 109 afslutninger er oprykkerne det hold i Superligaen, der har forsøgt sig mest mod mål. Oprykkerne har tilmed skabt næstflest chancer - kun overgået af FC Midtjylland - så der er meget at glæde sig over for Lars Friis.

Viborg har ingen spillere i karantæne, men til gengæld er Mads Frederiksen og Mads Søndergaard på skadeslisten.

Karantæner:
SønderjyskE: Ingen
Viborg FF: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-3-3): Thomas - Holm, Gartenmann, Tchamba, Dal Hende - Albæk, Ekani, Kornvig - Hassan, Jacobsen, Jensen

Viborg FF (4-3-3): Lund - Putros, Lauritsen, Kramer, Sørensen - Bonde, Grønning, Lonwijk - Beck, Grønning, Said

Profilen:
Emil Kornvig er ejet af Spezia, men udlejet til SønderjyskE. Den tidligere Lyngby-spiller må føle, at der lige nu er langt til Serie A-niveau for hans vedkommende. Kornvig brænder helt sikkert efter at levere en rigtig god præstation i SønderjyskE-trøjen. Måske kommer den søndag?

Vidste du, at..:
Glem offensive stjerner som Evander, Anders Dreyer, Rasmus Falk og Simon Hedlund. Den mest chanceskabende spiller i Superligaen er venstre back og spiller for Viborg. Christian Sørensen er efter seks runder noteret for at have skabt 29 chancer, og det er klart flest i Superligaen. Anders Dreyer følger efter på andenpladsen med 23.

Dom:
Både SønderjyskE og Viborg FF stiller formentlig op i en 4-3-3-formation, så det skal blive spændende, hvem der får initiativet i kampen og får sat kanterne i scene. Viborg FF har klart mest momentum i øjeblikket, og vi tror, at gæsterne kan tage hjem til domkirkebyen med tre point. Viborg vinder 1-0 over SønderjyskE.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020