Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Vejle Boldklub - OB

Foto: Getty Images

Vejle Boldklub har ikke meget at spille for, og OB skal vinde for at have chancen for at ende som nummer syv.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 17.00
Spillested: Vejle Stadion
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: Canal 9
Hashtag: #vbob #sldk

Holdnyt:
Vejle Boldklub:
De er ikke officielt rykket ud endnu, men søndag siger Vejle Boldklub farvel til Superligaen efter to sæsoner i dansk fodbolds bedste række. Man er godt nok kun tre point efter AGF i tabellen, men VB er 18 mål dårligere end AGF aktuelt, og derfor skal der uhørte cifre til.

Til opgøret mod OB vender både Raul Albentosa og Arbnor Mucolli tilbage - de to var i karantæne senest. Lundrim Hetemi måtte udgå senest mod FCN med en skade, og det er spørgsmålet, om han kan spille mod OB.

OB:
Fynboerne har noget at spille for til sidst i sæsonen. Vinder man i Vejle, og taber Viborg FF ude mod SønderjyskE, er det OB, der tager den syvendeplads, der giver adgang til at spille mod et hold fra mesterskabsspillet om en plads i Europa i næste sæson.

Samtidig venter der fynboerne en pokalfinale på torsdag, så spørgsmålet er naturligvis, om man sparer lidt til torsdagens finale, eller om det er fuld fart frem mod Vejle.

Kasper Larsen har overstået sin karantæne og ventes at være tilbage for OB. Fynboernes er lidt overraskende, da hverken Jeppe Tverskov eller Ivancevic er med.  

Karantæne:
Vejle Boldklub: Ingen
OB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (3-4-3): Brunst - Opoku, Albentosa, Kolinger - Mølgaard, Hetemi, Ofori, Albornoz - Mucolli, Djordevic, Emmanouilidis

OB (4-2-3-1): Bernat - Mickelson, Larsen, Østrøm, Skjelvik - Thomasen, Okosun - Sabbi, Breum, Svendsen - Jebali

Profilen:
Jakob Breum har fået et stort gennembrud i dette forår, og den 18-årige OB'er ligner en spiller, der kan få en stor fremtid i OB.

Vidste du, at...
Det er mere end 10 år siden, at OB senest har spillet en europæisk kamp. Fynboerne spillede Europa League-gruppespil i 2011, hvoor man var i pulje med Wisla Krakow, Fulham og Twente. Nu har man en mulighed for igen at komme i Europa i næste sæson. To muligheder faktisk. Først kan man sikre syvendepladsen. Og torsdag kan man vinde pokalturneringen.

Dom:
Vejle har ikke meget at spille for, så spørgsmålet er, om det frigør tingene, eller om man i stedet mentalt er ved næste sæson, hvor man skal forsøge at spille sig tilbage i Superligaen.

OB har derimod meget at spille for, da man kan ende som nummer syv, men man skal heller ikke brænde alt krudtet af, da man har en pokalfinale mod FC Midtjylland torsdag. 

Vi tror, at udeholdet er stærkest. 2-0 til OB.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: