• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Vejle Boldklub - SønderjyskE

Foto: Getty Images

Vejle kan sikre sig overlevelse, mens SønderjyskE skal dosere kræfterne rigtigt forud for pokalfinalen.

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Vejle Stadion, Vejle
Dommer: Mikkel Redder
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #vbsje #sldk

Holdnyt:
Vejle Boldklub:
Det tyder på, at VB overlever endnu en sæson i Superligaen, men endnu mangler oprykkerne at cementere det. Det kan dog komme allerede søndag.

Vejle har otte point ned til Lyngby BK, så hvis holdet vinder over SønderjyskE, og Lyngby samtidig ikke slår AC Horsens, er VB sikret en sæson mere i Superligaen.

Det er kun to uger, siden Vejle sidst mødte SønderjyskE, og da endte det med et 1-0-nederlag til de røde fra Nørreskoven. Senest var Vejle med til at sende Horsens i 1. division med et flot comeback, efter holdet var bagud 3-0.

Det var dog bekymrende i sig selv, at VB lod ligaens mest målfattige hold score tre gange, så cheftræner Constantin Galca har haft lidt at arbejde med i løbet af ugen.

Han har måttet undvære Wahid Faghir, Tobias Mølgaard, Mads Greve og Jacob Schoop på det seneste. Ingen af dem er meldt klar endnu.

SønderjyskE:
Da SønderjyskE tabte til AC Horsens den 11. april, ramte holdet bunden. Siden har det spillet sig i pokalfinalen og hentet 10 ud af 12 mulige point i Superligaen. Det betyder, at nedrykning ikke længere er en bekymring.

Pokalfinalen er på torsdag, så spørgsmålet, der hænger over SønderjyskE forud for Vejle-kampen, er, hvor meget finalen kommer til at fylde. Sparer Glen Riddersholm nogle af sine profiler, og hvor meget kan spillerne abstrahere fra den kommende store oplevelse?

Marc Dal Hende udgik i forrige runde og sad over mod OB i seneste runde. Beskeden fra SønderjyskE lød dog, at han kun ventedes at misse den ene kamp. Spørgsmålet er så, om han får en runde på sidelinjen, så man er sikker på, at han ikke går i stykker op til pokalfinalen.

Derudover har Mads Albæk siddet ude i de seneste uger og er endnu ikke meldt klar.

SønderjyskE har sendt fem spillere og et medlem af staben i karantæne, fordi stabsmedlemmet testede positiv for corona. Spillerne sidder over i Vejle-kampen, men klubben oplyser ikke, hvilke fem der er tale om.

Karantæne:
Vejle Boldklub: Ingen
SønderjyskE: Ingen

Bud på startopstillinger:
Vejle Boldklub (4-2-3-1): Brunst – Yamga, Ojala, Kolinger, Bengtsson – Ezatolahi, Ramadani – Sousa, Mucolli, Engel – Onugkha

SønderjyskE (3-4-3): Thomas – Gartenmann, Kanstrup, Banggaard – Holm, Ekani, Vinderslev, Simonsen – Hassan, Jacobsen, Wright

Profilen:
Den store russiske forward German Onugkha havde bare scoret én gang i 13 Superliga-kampe siden vinterskiftet fra Krasnodar, men i seneste runde gik han målamok. Selv om han først kom ind efter 51 minutters spil, scorede han hattrick og vendte kampen på hovedet.

Vidste du, at..:
Glen Riddersholm har aldrig spillet uafgjort mod Vejle Boldklub (seks kampe), og Constantin Galca har aldrig spillet uafgjort mod SønderjyskE (fem kampe).

Dom:
Selv om SønderjyskE har en pokalfinale at se frem til, er det også dem, der går ind til kampen med mest medvind i ryggen. Derfor tror vi på sønderjysk sejr.

Kampen ender 2-1 til gæsterne.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020