• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Optakt: Viborg FF - AaB

Foto: Getty Images

Det første opgør mellem Viborg og AaB i fire år venter. Men hvem tager sejren?

Af Anders Dehn

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Energi Viborg Arena, Viborg
Dommer: Peter Kjærsgaard
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #vffaab #sldk

Holdnyt:
Viborg FF:
Sæsonstarten har været svingende for oprykkerholdet, men på bundlinjen står en foreløbig syvendeplads, og det er i alt andet lige mere end godkendt. Viborg har da også rettet op på den dårlige stime med fire point i de to sidste Superliga-runder inden landskampspausen.

En lille ridse i lakken er til gengæld, at holdet røg ud af pokalturneringen i seneste uge, da det tabte til FC Fredericia efter straffesparkskonkurrence. Cheftræner Lars Friis har også skiftet seks mand i startopstillingen, så man skal måske tage resultatet med et gran salt.

I dét opgør var der debut til den nye målmand, Mikkel Andersen. Han er kommet til Viborg, efter han forlod norske Brann, hvor han var involveret i fest- og sexskandalen.

Selv om Viborg i perioder har haft svært ved at omsætte chancer til mål, må det trods alt være opmuntrende for Friis og co., at holdet skaber chancerne. Det er kun FC Midtjylland og FC København, der er kommet til flere afslutning og har skabt flere chancer ifølge superliga.dk’s tal.

Til pokalkampen mod FCF for halvanden uge siden sad Younes Bakiz, Christian Wagner, Mads Frederiksen og Mads Søndergaard alle ude med skader. Alle fire er også ude med skader mod AaB.

AaB:
Da AaB endnu ikke havde vundet i sæsonens første tre spillerunder, begyndte konturerne til endnu en skuffende sæson i Nordjylland at tegne sig. Siden har holdet vist sig om et af Superligaens mest formstærke.

Det er blevet til tre sejre og en enkelt uafgjort i de fire seneste kampe, senest 2-1 over FC Nordsjælland før landskampspausen. Nu bliver opgaven for AaB at holde fast i det momentum efter to uger uden kamp.

På transfervinduets sidste åbningsdag hentede AaB den nordmakedonske offensivspiller Aleksandar Trajkovski. Han var med sit landshold i den seneste tid og får dermed ikke mange chancer for at træne med i Aalborg forud for Viborg-kampen. Kommer han på banen, får han debut, og han er også en del af truppen til opgøret.

Det er Tim Prica og Vladimir Prijovic ikke. De har begge pådraget sig en influenza og bliver ikke klar.

Rufo og Lucas Andersen er fortsat ude med skader.

Karantæne:
Viborg FF: Ingen
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Viborg FF (4-3-3): Lund – Putros, Lauritsen, Kramer, Sørensen – Berger, Grønning, Bonde – Bech, Grønning, Said

AaB (3-5-2): Rinne – Ross, Thelander, Granli – Pallesen, Ferreira, Fossum, Højholt, Ahlmann – Prip, Makaric

Profilen:
Jacob Rinne fik sin AaB-debut mod netop Viborg for fire år siden. Hvis ellers hjemmeholdet fortsætter som hidtil i sæsonen, jf. pointen om de mange afslutninger og chancer, får målmanden rigeligt at se til søndag eftermiddag i gensynet med rammerne for hans første AaB-kampen.

Vidste du, at..:
Viborg og AaB mødte seneste hinanden i en pokalkamp i 2017. Af de 36 spillere, der var i kamptruppen den dag, er kun seks fortsat i de samme klubber: Jeppe Grønning i Viborg samt Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jakob Ahlmann, Frederik Børsting og Magnus Christensen i AaB.

Dom:
Selv om Viborg har gjort det bedre, end man kunne forvente af en oprykker, tror vi på AaB i dette opgør. Udeholdet er inde i en flot stime og ser endelig ud til at have fundet melodien under Marti Cifuentes.

Det bliver dog næppe nogen walkover. En smal 1-0-sejr til AaB.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020