• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga tipsbladet.dk

Rædselstal sladrer om Brøndbys problemer i ligaen

Foto: Getty Images

Skudstatistikken i Superligaen efter de første ni runder tyder på, at Brøndbys problemer er mere end simpelt uheld. FC København og FC Midtjylland dominerer som ventet.

Af tipsbladet.dk

Det har været en sæsonstart præget af udskiftningerne i truppen, og søndag klarede Brøndby IF sig igen ikke specielt godt i et nederlag til SønderjyskE, hvor Abdulrahman Taiwo scorede kampens enlige mål helt til sidst.

Brøndby har sagt farvel til en række af de spillere, der vandt guld i foråret, og selvom der faktisk er hentet et stort set tilsvarende antal spillere ind, hvis man læser nærmere i sommerens oversigt over tilgange og afgange, er holdet tydeligvis ikke sammenspillet endnu.

Fornemmelsen fra såvel spillerne selv som omgivelserne har da heller ikke været, at Brøndby har været specielt uheldige med kun én sejr (over topholdet FC Midtjylland før landsholdspausen) i ligaen hidtil, og det tyder de bagvedliggende data heller ikke på.

Således viser oversigten over afslutninger for og imod de 12 Superliga-hold i de første ni runder, at modstanderne er kommet til flere afslutninger inden for målrammen end Brøndby – ja faktisk er det kun Vejle, der har en større negativ ubalance i afslutninger for og mod på målrammen end de danske mestre.

(Tallene er fra Fbref.com og er opgjort før mandagskampen mellem Silkeborg IF og AGF)

Også på de berømte og berygtede Expected Goals, der siger noget om chancernes størrelse, scorer Brøndby IF relativt lavt i de første ni runder af sæsonen.

Læs meget mere Expected Goals her.

Og når torsdagens pokalkamp mod Allerød er spillet, venter der et par udfordrende ligakampe mod de nuværende nummer tre og fire, AaB og Randers FC, med en tur til Lyon i Europa League mellem disse to opgør.

Læs også denne artikel, hvor den ny Brøndby-midtstopper Kevin Tshiembe får kritik for søndagens præstation mod SønderjyskE.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020