• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Rasmus Jönsson overvejede karrierestop i OB: Ville bare hjem og starte forfra

Rasmus Jönsson overvejede karrierestop i OB: Ville bare hjem og starte forfra
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere AaB- og OB-spiller Rasmus Jönsson var tæt på at stoppe karrieren, mens han var i Danmark, for han havde ondt hver dag, og han var ikke glad for at bo i Odense.

Af Anders Dehn

Det var en god tid for AaB, da Rasmus Jönsson var der. Svenskeren var en af profilerne på holdet, der vandt The Double i 2014, men selv om han havde Kent Nielsens gunst, var der problemer nok.

Jönsson havde så store smerter i lyskerne, at han forud for hver kamp vidste, at han formentlig måtte lade sig udskifte efter 60-65 minutters spil. Problemerne forfulgte ham, da han i 2016 skiftede til OB, og de gjorde, at han overvejede helt at stoppe karrieren. Han var ellers kun 26 år, da han kom til Fyn.

Læs også: Angriber med fortid i Danmark forlænger i Helsingborgs IF

- Jeg havde ondt i lyskerne hver dag i tre år. Til sidst var det: "Skal jeg stoppe med at spille fodbold? Eller skal jeg flytte hjem og se, om jeg kan finde glæden igen?" Så i den periode tænkte jeg tit på, at jeg bare ville hjem og starte forfra igen, siger Rasmus Jönsson i et interview med Expressen.

Dertil var især tiden i OB svær uden for banen. Svenskeren trivedes ikke så godt, og hans kæreste blev boende i Aalborg.

Læs også: Rasmus Jönsson: Har savnet fodboldglæden de seneste par år

- I sidste ende tror jeg, at selv om fysikken betyder meget, betyder glæden endnu flere procent. Specielt når man også er væk hjemmefra. Man sidder et eller andet sted i Odense for at spille fodbold. Det er ikke sådan, at jeg synes, det er skidefedt at bo i Odense. Min kæreste boede stadig i Aalborg. Og så sad jeg der. Hvis jeg ikke synes, det er fedt at spille fodbold, hvorfor sidder jeg her så? 

- Det er også et arbejde, men det er en så speciel verden, at det er afgørende at synes, at det er sjovt, for at kunne præstere. I hvert fald for mig.

Rasmus Jönsson vendte i fjor hjem til Helsingborgs IF, hvor karrieren også tog fart for ti år siden. Her har han indledt 2019-sæsonen med to mål i to kampe for Allsvenskan-oprykkerne.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AaB - Esbjerg fB

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.