• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga /ritzau/Reuters

Real fordømmer kommentarer om Vinicius Junior

Foto: Getty Images

Neymar, Thiago Silva og Real Madrid opfordrer Vinicius Junior til at fortsætte med at være sig selv.

Af /ritzau/Reuters

Både holdkammerater og landsmænd er kommet den brasilianske Real Madrid-spiller Vinicius Junior til undsætning efter kommentarer, der tolkes som racistiske.

Den 22-årige Vinicius Junior har fået en god start på sæsonen med fem mål og tre assister indtil videre.

Men hans modstandere i den spanske La Liga er trætte af den måde, han fejrer målene på. Fejringerne involverer blandt andet, at den 22-årige danser tæt på hjørneflaget.

I et spansk fodboldprogram siger en af panelisterne, at han ikke respekterer sine modstandere med sine fejringer, mens fodboldspillerens opførsel sammenlignes med en abes opførsel.

Den kommentar gav omgående bagslag på de sociale medier, hvor panelisten, der hedder Pedro Bravo, blev beskyldt for at have udtalt sig racistisk.

Vinicius Juniors klub, Real Madrid, er efterfølgende kommet med en udtalelse, hvor den slags kommentarer fordømmes.

- Real Madrid fordømmer alle former for racistisk og fremmedfjendsk sprogbrug og adfærd inden for fodbold, sport og i livet generelt, såsom de beklagelige og uheldige kommentarer, der er blevet lavet om vores spiller Vinicius Junior i de seneste timer.

- Real Madrid vil gerne udtrykke sin kærlighed og støtte til Vinicius Junior. En spiller, der betragter fodbold som en tilgang til livet gennem glæde, respekt og sportsånd, lyder det blandt andet i udtalelsen.

Pedro Bravo har efterfølgende beklaget udtalelsen og sagt, at han brugte ordet "abe" for at sige, at han mener, at Vinicius Junior opførte sig dumt.

- Eftersom at jeg ikke havde intentioner om at fornærme nogen, så undskylder jeg dybtfølt. Undskyld!, siger Pedro Bravo.

Flere af Vinicius Juniors landsmænd har også udtalt sig om sagen.

- Dribl, dans og vær dig! Glad lige som du er. Bare gør det, min dreng. Til næste mål danser vi, skriver Paris Saint German-spilleren Neymar på Instagram.

Den brasilianske Chelsea-spiller Thiago Silva har også givet sin mening til kende.

- Lad ikke nogen tage din glæde fra sig, siger han.

/ritzau/Reuters