• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Rundens Hold i Superligaen - 30. spillerunde

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Af Tipsbladet.dk

Mens påsken for rigtig mange danskere har byder på et par ekstra fridage og ren afslapning, byder den for spillerne i Superligaen på overarbejde. Påsken er nemlig lig med en såkaldt "engelsk uge" i dansk fodbold, og langfredag blev runde 30 afsluttet med 2-2 mellem OB og FC Nordsjælland. Rundens mest omtalte kamp var naturligvis guldbraget i Telia Parken, hvor FCK med en 3-0-sejr over FCM tog et stort skridt mod mesterskabet.

Vi har som altid set nærmere på de individuelle præstationer i den forgangne spillerunde.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 30. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Sten Grytebust, OB (3)
Sten Grytebust er blevet kåret til Superligaens bedste målmand to sæsoner i træk, og det er der en grund til. Det viste han igen-igen i rundens sidste kamp, hvor OB havde besøg af FC Nordsjælland. Gæsterne scorede godt nok to mål på Grytebust, men de kunne have scoret mere end det dobbelte, hvis det ikke havde været for et par klasseredninger undervejs i kampen. Nordmanden diskede blandt andet op med en fantastisk fodparade på en afslutning fra Godsway Donyoh i første halvleg. Rygterne går stadig på, at FCK har indgået en aftale med Grytebust fra den kommende sæson, og han kan næsten kun blive et hit i hovedstaden. 

Højre back: Daniel Anyembe, Esbjerg fB (2)
Den lynhurtige Esbjerg-spiller har været hårdt plaget af skader, men de seneste 13 runder har budt på fuld spilletid i alle kampe til Daniel Anyembe, og han bliver hele tiden bedre og bedre. Mod Brøndby leverede danskeren med de kenyanske rødder en fremragende præstation med gode indslag offensivt som defensivt. 

Central forsvarer: Andreas Bjelland, FC København (2)
Han er Superligaens med afstand bedst betalte fodboldspiller, og med det følger automatisk store forventninger. Dem levede Andreas Bjelland fuldt ud op til i 3-0-sejren i torsdagens guldkamp. Den tidligere landsholdsspiller skulle lige i gang, men så havde han også fuldstændig styr på FCM's offensivspillere. Bjelland kunne ikke matche nogle af dem på hurtighed, men det gjorde ikke så meget, når han slet og ret var klogere og mere forudseende. Det ultimative krydderi var naturligvis scoringen til 1-0 - Andreas Bjellands første i FCK-trøjen. 

Central forsvarer: Mads Greve, Vejle Boldklub (4)
Vejle-stopperen har haft nogle gode kampe mod AC Horsens og er på Rundens Hold for anden gang i træk. Torsdagens opgør var en kedelig omgang uden de store højdepunkter, men det skal ikke tage noget fra Mads Greve, der passede sit defensive arbejde og holdt Horsens-angriberne i kort snor.

Venstre back: Mads Pedersen, FC Nordsjælland (1)
FCN-backen var tydeligt frustreret flere gange i kampen mod OB, og det var en skam. Mads Pedersen skulle bare have holdt fokus på banen, hvor han spillede en rigtig fin kamp og var en evig trussel for fynboerne med sin hurtighed. Helt suveræn så det ud, da Mads Pedersen rundede Oliver Lund og assisterede Mikkel Damsgaard ved 1-0-scoringen. Mads Pedersen var sat af i hjemmekampen mod Esbjerg i forrige runde, så han havde noget at bevise langfredag i Odense. Og det gjorde han så. 

Højre midtbane: Mustapha Bundu, AGF (2)
Mustapha Bundu fik kun 25 minutter på banen mod SønderjyskE, men det var nok til, at han fik vendt op og ned på kampen, og derfor belønnes han med en plads på Rundens Hold. Først blev han slagtet af sønderjydernes Marcel Rømer, der fik direkte rødt kort, og kort efter scorede Bundu sejrsmålet, da han satte et helt SønderjyskE-forsvar på hælene og bankede bolden mellem benene på Sebastian Mielitz. 

Central midtbane: Mohammed Kudus, FC Nordsjælland (1)
Det ligner en lille genistreg af FCN-træner Flemming Pedersen, at han har rykket Mohammed Kudus ned på den centrale midtbane. Mod OB spillede den blot 18-årige ghaneser en forbilledlig kamp, hvor han især gjorde sig gældende med nogle fornemme bolderobringer og fysisk power. Kudus havde også fine offensive indslag med assisten til Andreas Skov Olsen som højdepunktet. Spændende, spændende spiller! 

Central midtbane: Carlos Zeca, FC København (6)
Anføreren var tilbage for FC København efter karantæne, og det markerede han på bedste vis i guldkampen. Carlos Zeca støvsugede hver en centimeter af banen mod FC Midtjylland, og han var hele tiden på plads som en støtte og en spilstation for sine holdkammerater. Når Zeca præsterer, som han gjorde mod FC Midtjylland, må han være en fantastisk mand at have som holdkammerat. 

Venstre midtbane: Joni Kauko, Esbjerg fB (2)
Den finske hardhitter har scoret nogle utroligt vigtige mål for Esbjerg i denne sæson, og skærtorsdag gjorde han det igen, da han blev matchvinder for vestjyderne mod Brøndby IF. Kauko sparkede resolut sit sæsonmål nummer otte i kassen. Han er helt klart ét af sæsonens bedste indkøb. 

Angriber: Dame N'Doye, FC København (6)
Rundens bedste præstation og én af de bedste præstationer i hele denne sæson stod Dame N'Doye for, da han blev dobbelt målscorer for FC København mod FC Midtjylland. Senegalseren var kongen af København på en eftermiddag, hvor han ikke satte en fod forkert. Kian Hansen, Erik Sviatchenko og Alexander Scholz er dygtige forsvarsspillere, der alle kom fuldstændig til kort mod N'Doye. Det var fair at tvivle på veteranen, da han vendte hjem til FCK forud for denne sæson, men nu må man bare bøje sig i støvet.

Angriber: Alhaji Kamara, Vendsyssel FF (1)
Var det Kamara eller et selvmål af Patrick Kristensen, der stod bag Vendsyssels udligning mod AaB? Det vil der helt sikkert være delte meninger om, men faktum er, at Alhadji Kamara var kraftigt involveret og satte to streger under sin nuværende målform. Ligner et kæmpe scoop af Vendsyssel FF.

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.