• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Rundens Hold i Superligaen - 9. runde

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Af Tipsbladet.dk

FC Midtjylland fik med en mand i undertal skovlen under FC København og vandt 1-0 i søndagens meget imødesete topbrag. Andetsteds led Brøndby IF et smerteligt nederlag til SønderjyskE, mens formstærke AaB besejrede OB. Også Randers FC og AGF sikrede sig tre point i den forgangne runde.

Vi har som altid set nærmere på de bedste individuelle præstationer.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 9. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Elias Rafn Olafsson, FC Midtjylland (1)
Islændingen har gjort det fint for FC Midtjylland mod nogle lidt mindre klubber, men søndag bestod han sin helt store eksamen, da han trådte ubesværet ind på den største scene i dansk fodbold. En topkamp i et udsolgt Parken virkede ikke til at ryste Elias Rafn Olafsson det mindste, og han lavede ikke en eneste fejl, da midtjyderne triumferede i hovedstaden. Kan Jonas Lössl vide sig helt sikker på at få sin plads tilbage?

Højre back: Kristoffer Pallesen, AaB (2)
31-årige Kristoffer Pallesen er i sit livs form. Fredag leverede han atter en stor præstation for AaB mod OB. Denne gang blev det ikke til en assist fra Pallesen, men der var masser af bid i de offensive aktioner, og flere gange satte han holdkammeraterne flot i scene. Pallesen kom også frem til et par fine chancer selv - ja, faktisk skyldte han vel egentlig et mål. Defensivt havde han ikke de store problemer. 

Central forsvarer: Erik Sviatchenko, FC Midtjylland (4)
Det er i de store kampe, at en spiller som Erik Sviatchenko skal vise sit værd for FC Midtjylland. Det gjorde han så sandelig i Parken. Ulvene leverede en defensiv magtdemonstration, og Sviatchenko svingede dirigentstokken fra første til sidste minut. 

Central forsvarer: Henrik Dalsgaard, FC Midtjylland (1)
Den tidligere landsholdsspiller leverede sin klart bedste præstation siden returen til dansk fodbold. Henrik Dalsgaard var en klippe i FC Midtjyllands forsvar, og ingen spillere i niende runde noterede sig for flere clearinger end den tidligere Brentford-spiller. Hans rutine skinnede igennem. 

Venstre back: Eric Kahl, AGF (2)
Nogle vil påstå, at Jon Dagur Thorsteinsson opførte sig som "en fandens karl" mod Silkeborg IF, men AGF's Kahl på venstre back kunne ingen have noget imod. Det dyre AGF-indkøb har fået en flot start på Fredensvang, og i mandagskampen var han atter i oplæggerens rolle. Han er nu oppe på to mål og to assists - det må siges at være mere end godkendt af en forsvarsspiller. 

Højre midtbane: Daniel Prosser, SønderjyskE (11)
Kevin Tshiembe havde en skrækkelig dag i Haderslev og blev flået ud i pausen. Hans helt store hovedpine var Daniel Prosser, der drev gæk med den tidligere Lyngby-spiller. Ungareren var involveret i stort set alt, SønderjyskE kom med offensivt, og han stod stærkt i billedet mod Brøndby. 

Central midtbane: Raphael Onyedika, FC Midtjylland (1)
Det er intet mindre end imponerende, som Raphael Oneydika har taget over for Frank Onyeka. Nigerianeren spillede i sidste sæson i 1. division, men han har taget skridtet til toppen af Superligaen på overlegen vis, og han storspillede mod FC København, hvor han viste stor styrke i duellerne og gode evner med bolden. 

Central midtbane: Lasse Berg Johnsen, Randers FC (2)
Man må konstatere, at Randers FC har fundet guld i Norges næstbedste række. Lasse Berg Johnsen er ved at udvikle sig til én af de bedre midtbanespillere i Superligaen, og det satte han to streger under mod FC Nordsjælland, hvor han især offensivt strålede med et væld af chanceskabende aktioner. Assisterede Stephen Odey ved begge scoringer. 

Venstre midtbane: Arbnor Mucolli, Vejle Boldklub (1)
Nogen skønhedskonkurrence vandt opgøret mellem Vejle Boldklub og Viborg FF ikke, men Arbnor Mucolli var et lyspunkt. Vejle-profilen udfordrede konstant sin direkte modspiller, og der var potens i hans aktioner. Ingen spiller i niende runde formåede at kreere flere chancer og vinde flere dueller end Mucolli.

Angriber: Stephen Odey, Randers FC (1)
Randers FC's nye angriber stemplede for alvor ind i dansk fodbold med to mål mod FC Nordsjælland. Og det var ikke et mål for lidt. Stephen Odey kunne sagtens have scoret både tre og fire, men to er trods alt mere end godkendt, og det ligner en meget spændende angriber, Randers har fået fingrene i. 

Angriber: Iver Fossum, AaB (2)
Hvis der er noget, man absolut ikke skal undervurdere betydningen af, så er det kunsten at kunne slå et godt hjørnespark. Den evne besidder Iver Fossum, og det medførte to assists i opgøret mod OB. Også Kristoffer Pallesen kunne have scoret efter et Fossum-hjørnespark. Han er den helt store profil i AaB's offensiv.

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020