Superliga Ole Hoffskov

Sanneh taler ud: Så havde jeg aldrig skrevet under

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Bubacarr Sanneh sætter nu ord på et skrækkeligt ophold i den belgiske storklub Anderlecht.

Af Ole Hoffskov

Anderlecht købte Bubacarr Sanneh for 60 millioner kroner i FC Midtjylland i sommeren 2018, og den transfer vil formentlig mange år ud i fremtiden stå som én af de absolut dårligste i den belgiske storklubs historie. 

Midtstopperen fra Gambia spillede blot 19 kampe for Anderlecht, og undervejs var han udlejet til Göztepe, KV Oostende og AGF, før hans kontrakt blev ophævet på sidstedagen af sommerens transfervindue.

Nu har den tidligere Superliga-stjerne været klubløs i knap et halvt år, og oplevelserne fra Anderlecht sidder i baghovedet på ham i jagten på en ny arbejdsgiver.

- Der har været en vis interesse, men foreløbig er der ikke faldet noget på plads. Jeg vil gerne til en klub, som virkelig tror på mig. Sådan var det ikke i Anderlecht. Havde jeg vidst det på forhånd, ville jeg aldrig have skrevet under med klubben, siger Bubacarr Sanneh til La Derniére Heure.

Han fortæller, at der på intet tidspunkt var den store dialog med cheftræner Vincent Kompany op til, at kontrakten blev revet i stykker.

- Jeg gav alt for Anderlecht og sagde aldrig et negativt ord om klubben. Med tiden blev jeg et let offer, når det gik dårligt for Anderlecht. Kompany fortalte mig aldrig, hvorfor jeg ikke fik flere chancer end to testkampe, men det er hans ret som træner.

- Jeg ville ikke lejes ud igen, og så kom Verbeke (Anderlechts sportschef, red.) med et forslag om at ophæve kontrakten. Det accepterede jeg, siger Sanneh.

Han fastslår, at han satser på at finde en ny klub i løbet af de kommende uger. I øjeblikket er han optaget af Africa Cup of Nations med Gambias landshold. I de første to kampe er det blot blevet til otte minutters spilletid.