• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Silkeborg før FCK: Det er den helt store test

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Elevatorklubben Silkeborg forsøger igen at slå rod i Superligaen, og denne gang er der optimisme at spore – fordi man både har styr på offensiven og ikke mindst defensiven.

Af Kenneth Jensen

Da Silkeborg IF sidst var i Superligaen, skulle Kent Nielsen og holdet vente næsten et år på at få sig et rent bur.

På grund af coronasituationen i foråret 2020 blev den sidste del af sæsonen spillet i løbet af sommeren, og da Silkeborg tævede OB med 6-0 den 15. juni, var det ikke blot sæsonens største sejr, det var også det første rene bur.

Spol frem til lidt mere end et år senere, og så kan Silkeborg-spillerne se tilbage på en første runde, der godt nok kun bød på et enkelt point i 0-0-kampen mod SønderjyskE, men også på det rene bur, man måtte vente tæt på en hel sæson på, sidst man var i dansk fodbolds bedste række.

Den kontrast fortæller meget godt, hvad der er sket i SIF det seneste år. Man har kvaliteter med bolden, og nu er man samtidig langt stærkere defensivt, så man ikke nødvendigvis skal score en gang eller to bare for at få ét point. I sidste sæson scorede man flest af alle i den næstbedste række og lukkede næstfærrest mål ind.

”Vores force er bolden, men vi viste i sidste sæson i 1. division, at vi står godt defensivt. Det er et andet niveau, vi skal op på nu, men jeg er egentlig fortrøstningsfuld. Selvfølgelig bliver vi pressede, når vi møder hold med langt større budgetter og på papiret langt bedre spillere, men vi har en struktur og et koncept, og folk ved, hvordan vi skal gøre tingene. Det er en af vores store styrker, at vi har haft over et år til at spille på den her måde og få det under huden, og de nye, der kommer til, har nemt ved at falde til, fordi det er klart og tydeligt, hvordan vi gør tingene,” siger Mark Brink og sammenligner med sidst, SIF var i Superligaen:

”Vi er et helt andet sted nu i forhold til dengang. Vi er mere stabile defensivt, og jeg glæder mig meget til at se, hvordan vi håndterer det, når vi møder gode hold, for det er den helt store test.”

Afleveringskongerne
I opgøret mandag mod SønderjyskE havde Silkeborg bolden i næsten 70 procent af tiden, og det blev til tålmodigt og opbyggende spil, hvor man brugte tiden til at finde den rette aflevering frem i banen. Men de store chancer blev ikke skabt. Og det er måske også forskellen på det, SIF har været vant til det seneste år og det, der venter denne sæson.

”Var det en kamp mod et 1. divisionshold, havde vi også haft flere chancer. Det skal vi tage med videre og lære af. Nu er spillerne en hak bedre, også taktisk og fysisk, så vi skal være ekstra skarpe på den sidste tredjedel. Vi har jo nogle enkelte store chancer, og der må vi erkende, at skal vi have mange point, skal vi sparke den ind, når vi får chancen. Hvor vi i sidste sæson fik 10 chancer, får vi måske kun tre-fire i kampe nu her,” siger Mark Brink.

Selv var midtbanespilleren med 134 afleveringer i opgøret den spiller i runden, der havde flest afleveringer, og SIF som hold havde med 806 afleveringer mere end 300 flere end rundens næstmest afleverende hold, Brøndby.

Minusset for SIF var, at man ikke fik scoret, men holdet var også uden flere af profilerne fra sidste sæson. Magnus Mattsson er blevet solgt, og både Nicklas Helenius og Stefan Thordarson var ude med skader.

”Afleveringer bare for afleveringernes skyld er jeg ikke interesseret i. Jeg vil også gerne være spilleren, der har flest afleveringer frem i banen eller på den sidste tredjedel. Man skal også gøre noget, når man har bolden,” siger 23-årige Brink og forklarer:

”Jo mere vi kan have bolden, desto bedre er det for os, men har vi 800 afleveringer og ingen chancer, er det jo ligegyldigt. Så længe vi har bolden, er vi i kontrol, og det er måden, vi gerne vil gøre tingene på, men vi skabte ikke nok chancer mod SønderjyskE, og det skal vi arbejde med.”

”Det viser kvalitet hos os, at SønderjyskE, der træner pres og siger, de gerne vil presse i kampe, ikke formåede det mod os, fordi vi flyttede bolden. I interviews efter kampen sagde de, at det er svært at spille mod os på vores kunstgræsbane, men jeg håber virkelig på, at vi kan vise folk, at det ikke kun er på hjemmebane, at vi kan spille god fodbold. Men at vi også kan tage på udebane og spille godt på en græsbane.”

Selv om Silkeborg ikke kommer til at dominere på bolden, som man så mod SønderjyskE, tror Mark Brink på, at holdet er stærkt nok defensivt til at stå imod, når det på søndag er FC København og Parken, der venter. Her får han muligheden for at vise, at man også kan på en rigtig græsbane.

”Jeg tror ikke på, der er hold, der kan holde os væk fra bolden i hele kampen. Vi kommer til at få perioder, hvor vi kan spille med bolden, og det er måske ikke lige så lange perioder som mod SønderjyskE, men når vi har de perioder, skal vi være gode til at sætte nogle angreb op og være skarpe. Det er næsten logik, at vi ikke kommer til at have bolden lige så meget mod FCK i Parken som hjemme mod SønderjyskE.”

Silkeborgs statistik i Parken er ikke specielt god – Mark Brinks arbejdsgiver har tabt de seneste ni udekampe mod FCK, og man skal tilbage til 2006 for at finde seneste SIF-sejr i Parken over FCK.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020