• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

SL-boss: Bruger ikke energi på de andres budgetter

Foto: Getty Images

Viborg FF har med stor succes spillet sig i Europa og ligner i denne sæson et Top 6-hold. Men det får ikke klubdirektøren til at drømme om at vokse sig lige så økonomisk stor som eksempelvis AGF eller FCK.

Af Martin Davidsen og Troels Bager Thøgersen

Viborg FF formåede i sidste sæson at kvalificere sig til Conference League, efter man havde slået AaB i Europa-playoffen, og i de første 10 runder har VFF i både tabellen og spillet lignet en klub, der er på vej mod en plads i Top 6.

Sidste sæsons præstation var imponerende set i det lys, at samtlige Superliga-konkurrenter havde et større budget end de grønblusede oprykkere, og i denne sæson er det kun oprykkerne Lyngby og AC Horsens, der skal klare sig med færre penge til lønninger og transfers end VFF.

Den slags overpræstationer i forhold til økonomien er ofte svære at fastholde over tid, men selvom finanserne i Viborg vokser og planer er store, bruger Morten Jensen ikke megen tid på at drømme om, hvad Viborg mon kunne udrette med budgetter som dem i Århus, Herning eller København.

- Vi skal ikke bruge en masse energi på at række ud efter de andre klubbers store budgetter, for vi kommer aldrig derop. I hvert fald ikke på den korte bane. AGF spiller i Danmarks næststørste by, og de løfter deres ting, men deres investeringer er bundet op af, at de skal have en transfermønt, der skal være væsentligt større.

- Andre klubber skal i Europa League eller Champions League. Der er vi ikke endnu med vores penge, og det er ikke sikkert, at vi nogensinde kommer det. Men mindre kan også gøre det, for vores primære mål er stadig at etablere os i Superligaen, siger Morten Jensen til Tipsbladet.

Aktiemajoriteten i Viborg FF blev sidste år købt af to af grundlæggerne af selskabet Better Collective, der driver en forretning med en omsætning i milliardklassen.

Som nogle måske husker fra TV MidtVests Viborg-serie 'For Enhver F*cking Pris', affødte de nye investorers ankomst blandt andet diskussioner om et nyt træningsanlæg, der både kunne ligge inde i byen og 'ude på en mark', som sportschef Jesper Fredberg formulerede det på et møde, tv-holdet filmede.

VFF arbejder fortsat med planerne, og det at have pengestærke folk i ryggen giver mere arbejdsro og større muligheder for klubben, fortæller Morten Jensen.

- Det giver en anderledes tryghed, og det betyder, at vi har lavet nogle offensive handlinger, som vi ikke har gjort på samme vis tidligere. Dengang var vi mere usikre på, om vi fik pengene ind igen.

- Dengang skulle vi være mere sikre, før vi tog beslutninger. Nu begynder vi at kigge på, hvordan vi kan gøre vores faciliteter på træningsanlægget og på stadion bedre. Vi har allerede sat nogle ting i gang, og jeg er sikker på, at det giver os en god effekt på både den korte og lange bane, siger Morten Jensen.

Læs hele interviewet med Morten Jensen og hør blandt andet om forholdet til FC Midtjylland og forklaringerne på Viborg FF's fremgang i Tipsbladets trykte udgave fredag.

I Tipsbladet fredag er der blandt også historierne om:
Jacob Neestrup og hans evner som cheftræner
Klopp og Liverpools afgørende uger før VM i Qatar
En stor analyse af alle 12 Superliga-klubber og hvordan de har klaret sig i denne sæson set ud fra data