• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

SL-boss frikender tv-station: De er ikke synderen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det var ikke TV3 Sports skyld, at VAR ikke opfangede, at Mohamed Daramy løb for tidligt ind i feltet, siger Superliga-boss.

Af Anders Dehn

TV3 Sport skal ikke have skylden for, at VAR-dommerne ikke opfangede, at Mohamed Daramy løb for tidligt ind i feltet i søndagens derby, siger Superliga-boss til B.T. For det er ikke tv-stationernes ansvar at sørge for den slags billeder.

Det faldt ellers Brøndby-lejren for brystet, at VAR-vognen ikke opfangede Daramys tyvstart i forbindelse med FC Københavns sene straffespark. Som fodbolddirektør Carsten V. Jensen sagde:

- Kameraet fulgte Wilczeks tilløb, og derfor var der ikke nogen streger i billedet, som kunne bevise, at Daramy var inde i feltet først.

- Det var det, vi fik at vide fra dommeren, og det fjernede muligheden for, at der kunne dømmes via VAR efterfølgende, fortæller han og foreslår, at der laves en fælles aftale om, at tv leverer billeder af hele straffesparksfeltet.

Senere fortalte TV3 Sports sportschef, Kim Mikkelsen, at Carsten V. Jensen havde været rasende og "sagde, at TV3 Sport kunne komme til at koste ham og Brøndby mesterskabet." Mikkelsen afviste dog, at det var tv-produktionens ansvar at sørge for gode billeder for VAR-dommerne.

Det udgangspunkt bakker Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, op om.

- Tv-produktionen er ikke synderen. Klubberne har selv besluttet, at man vil vurdere situationerne i VAR-vognen ud fra de billeder, der er til rådighed. Tv-produktionen kan og skal ikke bære ansvaret, og man kan ikke begynde at blande dem ind i fodboldens regelsæt. Fodboldens regler har ikke noget at gøre med en tv-produktion, siger han til B.T.

Også i opgøret mellem FC Midtjylland og AGF var der et straffespark, hvor en spiller løb ind i feltet inden selve sparket. Her var der dog ikke behov for, at VAR-dommerne skulle bede kampdommeren om at dømme omspark.

Her forklarer en dommerekspert hvorfor.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus