• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

SL-boss: Trænerjobbet her er ikke noget for alle

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Som træner for FC Nordsjælland skal man nærmest starte forfra igen og igen. Dén tjans passer ikke alle trænere, mener formanden.

Af Anders Dehn

Alle danske klubber vil gerne sælge spillere, men få steder har profilerne så kort levetid som hos FC Nordsjælland. Hvert år sælger klubben sine største aktiver, og så kan den begynde forfra med at sluse nye talenter ind.

Ifølge bestyrelsesformand Jan Laursen er det ikke alle fodboldtrænere, der ville trives med det som en forudsætning for deres job, men det gør Flemming Pedersen. 

- Flemming accepterede udfordringen med stort mod. Det ser måske let ud, men det er det ikke. Mange unge spillere får chancen for at udvikle sig i vores model, fordi spillere skifter hele tiden. Man er nærmest nødt til at starte forfra igen og igen. Jeg er ret sikker på, at det ikke er noget for alle og enhver, siger Laursen til The Athletic.

Cheftræner Pedersen vidste dog om nogen, hvad han gik ind til, da han tog jobbet i 2019. Gennem i alt ti år havde han været ungdomstræner, assistenttræner på førsteholdet og teknisk direktør i FC Nordsjælland, inden han blev cheftræner.

Dermed var Flemming Pedersen ikke bare bekendt med modellen; han var med til at udvikle den.

Noget tyder på, at han kan se frem til endnu en sommer, hvor en eller flere af hans mest lovende spillere skifter videre. Især Kamaldeen Sulemana ligner en mand, hvis dage i Farum er talte.

Hvis alt går vel for FCN, kan han ligefrem blive det største salg i dansk fodbolds historie.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020