• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

SL-spørgsmål: Hvordan skal det FCK-forsvar gå?

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på anden spillerunde i Superligaen.

Af Ole Hoffskov

Efter en uge med europæiske midtugekampe for FC Midtjylland, FC København og AGF er der igen Superliga på programmet, når anden spillerunde står for døren.

Her skal de klubber, der tabte i første runde, se at få slettet det trælse nul ud for sig i stillingen, mens klubber som Randers FC, OB og Viborg FF skal forsøge at fordoble pointantallet.

Vi har set nærmere på nogle af de mest interessante spørgsmål før anden spillerunde.

Kan Bo Henriksen ryste dårlige AaB-minder af sig?

FC Midtjylland skuffede i premieren mod OB, og nu skal der en sejr på bordet. Den skal komme mod AaB, og det kan muligvis få Bo Henriksen til at ryste en smule i bukserne.

De seneste to gange, Bo Henriksen har mødt AaB, har han tabt 0-4 og 0-5.

Det var med AC Horsens, og FC Midtjylland har en helt anden kvalitet, men nederlagene kan Bo Henriksen naturligvis godt huske - ligesom han kan huske, at han også har besejret nordjyderne tre gange som Horsens-træner. 

AaB mødte FC København i premieren, og nu venter så et opgør mod FC Midtjylland. Det er lige på og hårdt for Marti Cifuentes' tropper, der lørdag kan nyde et gensyn med én af de lokale helte, når Henrik Dalsgaard er tilbage i Aalborg. 

Hvordan skal det FCK-forsvar gå?

Målene væltede ind i sidste sæson, og FCK-fansene blev bestemt ikke beroliget oven på løvernes defensive præstation i premieren mod AaB.

Bekymringerne er næppe blevet mindre forud for søndagens opgør mod Silkeborg IF.

Nicolai Boilesen og Victor Nelsson er begge ude med karantæne, så det kan næsten ikke blive andre end Davit Khocholava og Marios Oikonomou, der starter i det centrale forsvar. Ingen af dem har spillet ret mange minutter for FC København - Davit Khocholava naturligvis af åbenlyse årsager - men nu har de en opgave, de sammen skal løse. 

Khocholava og Oikonomou har flotte CV'er, der mere end berettiger dem til at spille i Superligaen. Alligevel sidder man med en fornemmelse af, at de kan komme på glatis mod de pasningssikre Silkeborg-spillere.

Kan Viborg bestå den helt store test?

Al ære og respekt til Viborg FF's oprykkere, der lagde fra land i Superligaen med at vinde på en meget svær udebane i Farum. Men nu venter en endnu større test.

I anden runde skal de grønblusede på besøg hos de danske mestre fra Brøndby IF, og her kan Viborg FF for alvor se, hvor langt de er nået. 

Ingen forventer, at Viborg tager til Brøndby og vinder, og man vil aldrig kunne bebrejde holdet, hvis de ikke gør, men hvis de rent faktisk kan byde mestrene op til dans, er der for alvor grund til optimisme i domkirkebyen. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020