• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

SL-spørgsmål: Kommer FCK og AGF med slutspurter?

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Den kommende runde i Superligaen byder på flere spændende kampe. Vi er klar med det, vi søger svar på.

Af Kenneth Jensen

Der resterer bare ni runder af dansk fodbolds bedste række, og det er tæt i både toppen og bunden af rækken.

24. runde i Superligaen byder på flere fede opgør, og her er, hvad vi i den kommnende runde søger svar på.

Kan FC København komme med en slutspurt i mesterskabsjagten?

De ligger otte point efter FC Midtjylland og syv efter Brøndby IF, men klubberne mødes på kryds og tværs i Mesterskabsspillet, så alt håb om en titel er ikke ude for FC København. Men Jess Thorups hold skal til at vinde nogle kampe over konkurrenterne i toppen, og det skal starte allerede søndag i det københavnske derby mod Brøndby.

Hvis FCK vinder opgøret, er der bare fire point til Brøndby, og snubler FC Midtjylland også, er man så småt tilbage i topkampen, da FCM i så fald "blot" er fem point foran. Omvendt er et nederlag et endegyldigt farvel til det, der i forvejen ser svært ud, nemlig et mestersakb, og så vil det være anden sæson i træk, at FCK ikke får en titel.

Kan FC København levere en slutspurt mod mesterskabet, er det mod ærkerivalerne, det starter. Og holdet skal have tre pinde, hvis man fortsat skal være i spil.

Kommer SønderjyskE ud af den pointmæssige krise?

Bare syv point har Glen Riddersholm og SønderjyskE hentet i 10 runder i 2021, og det er sammen med AC Horsens færrest af alle mandskaber. Klubben missede Mesterskabsspillet og skal nu kigge ned i stedet for op, da der er syv point ned til Lyngby under stregen. Vel at mærke et Lyngby-hold, der har hentet 10 point mere end Haderslev-klubben i 2021.

Glen Riddersholm har selv betegnet det som en sæson, hvor holdet viser for mange ansigter, og mod AaB senest var det også en regulær Two-Face-præstation, for dem der har set Batman. Godt og derefter skidt.

Hvilken udgave af SønderjyskE møder op til den kommende kamp, hvor netop AC Horsens venter? Taber SønderjyskE, begynder det at se kritisk ud, mens en sejr vil bringe smilene tilbage i Haderslev.

Gør AGF, som AGF ofte gør mod Midtjylland?

Der er ikke mange hold, der gør ondt på FC Midtjylland, men det gør AGF. Fire af de fem seneste møder mellem de to klubber har AGF trukket sig sejrrigt ud af, og nu mødes de to hold igen, efter aarhusianerne senest vandt med 1-0 ude over FCM.

Det er, som om AGF bare står godt til FC Midtjylland. David Nielsens hold er et fightermandskab, der er gode på dødbolde og forsvarer godt. Det er gift for FC Midtjylland, der lever på lidt de samme dyder. Det bliver et fysisk hårdt opgør.

Ligesom FC København kan melde sig tilbage i kampen om mesterskabet med en sejr over Brøndby, kan AGF det også med en sejr over FC Midtjylland. 

Kan AGF gøre, som AGF ofte gør mod FCM? Svaret kommer på søndag.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020