• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Solbakken før guldbrag: Vi tager ikke 100 hensyn til FC Midtjylland

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ståle Solbakken ser frem til torsdagens guldkamp mod FC Midtjylland, men han afviser at en hjemmesejr vil afgøre mesterskabet.

Af Ole Hoffskov

I adskillige måneder har det stået klart, at FC Midtjylland og FC København i denne sæson skal afgøre mesterskabet imellem sig, og torsdag står den første guldkamp i mesterskabsspillet endelig for døren, når Telia Parken danner rammen om et sandt påskebrag i dansk fodbold.

FC København er lige nu fem point foran FC Midtjylland efter en overbevisende start på slutspillet, så presset er enormt på gæsterne skærtorsdag. En sejr vil bringe FCK otte point foran, og det kan ligne en afgørelse på mesterskabet.

Læs også: Optakt: FC København - FC Midtjylland

Den præmis køber FCK-manager Ståle Solbakken dog ikke.

- Det er en vigtig kamp, men man skal huske, at der er seks kampe tilbage efterfølgende, så der er intet, der bliver afgjort på torsdag. Jeg tror, det er meget lige mellem os og FC Midtjylland, og det viser de mange kampe, vi har spillet mod hinanden, også, siger Ståle Solbakken til tipsbladet.dk og fastslår altså, at en FCK-sejr ikke nødvendigvis afgør guldkampen:

- Det fungerer jo bare sådan, at hvis vi taber den næste, og de vinder, så er de tilbage på rette vej. Vi tænker ikke på det på den måde. Vi tænker på næste kamp, og næste kamp er FC Midtjylland.

FCK og FCM har slået hinanden én gang hver i Superligaen i denne sæson, mens ulvene også har vundet en enkelt kamp i pokalturneringen. FC Midtjylland havde i sidste sæson et rigtig fint tag på FC København og vandt tre ud af fire Superliga-kampe, så Ståle Solbakken ved, hvad der venter, og han er på vagt, men ikke mere end sædvanligt.

- Vi griber kampen an, som vi gør med alle vores hjemmekampe. Vi skal spille vores eget spil, og vi ved, at FC Midtjylland kommer med deres eget spil, og så må vi se, hvem der lykkes bedst på dagen. Det er ikke sådan, vi tager 100 hensyn til Midtjylland. Vi gør, hvad vi mener, vi er bedst til, og så kigger vi selvfølgelig også lidt på modstanderen, siger FCK-bossen.

Ved torsdagens træning stod Andreas Bjelland over, og FCK har en række spillere - herunder Robert Skov og Viktor Fischer - der for nyligt er vendt tilbage fra skader, så der trækkes store veksler på truppen i påsken.

- Men vi har haft mange flere problemer tidligere, end vi har nu, så det tager jeg ikke så tungt, lyder det fra Solbakken. 

Der er kickoff mellem FC København og FC Midtjylland skærtorsdag klokken 18.00. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.