• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Solbakken jubler over derby-sejr: Kanonmål af Robert Skov

Ståle Solbakken var i fint humør efter FC Københavns sejr på 2-1 over arvefjenderne fra Brøndby.

Af Ole Hoffskov

Brøndby IF havde krammet på FC København i sidste sæson, men i denne sæson har det været lige omvendt, og det ændrede sig ikke i søndagens derby på Vestegnen. Brøndby kom bedst fra start og bragte sig foran 1-0, men Robert Skov og Viktor Fischer sørgede med to mål i slutningen af første halvleg for en FCK-sejr på 2-1.

Dermed stormer FC København også videre mod det mesterskab, som holdet har haft kurs mod hele sæsonen med FC Midtjylland lige i hælene.

Læs også: Bedst og værst: Bjellands regnbue og en iskold Superliga-topscorer

- Vi var gode i de sidste 17-18 minutter af første halvleg og starten af anden halvleg. Der var lidt pres på os til sidst, men vi havde også spillere på banen, der ikke helt er der fysisk endnu. Fischer, Skov, Bjelland og Boilesen er på vej tilbage, så vi har fire-fem mand, der ikke har spillet mere end to kampe med høj intensitet, siger Ståle Solbakken og tilføjer:

- Vi værnede om resultatet og satsede på kontra, og det gjorde vi godt. Der var perioder, hvor der var meget fysik, og der kom Brøndby mere til sin ret, da vi ikke havde mange muskelmænd på midtbanen.

Dagens mand i skysovs blev igen Superligaens topscorer Robert Skov, der først udlignede til 1-1 med et pragtmål på langskud og senere assisterede matchvinder Viktor Fischer. Robert Skov blev skadet for et par uger siden mod Hobro IK, og søndagens opgør mod Brøndby var hans første optræden i mesterskabsspillet.

Den eneste form for kamptræning, Robert Skov har fået den seneste måneds tid, var en intern træningskamp i FC København i onsdags.

- Som jeg sagde til Robert; "Jeg arrangerer en kamp onsdag på 45 minutter kun for dig. Alle U19-spillerne kan ikke tage til eksamen på grund af dig. Alt er lagt op til, at du skal have 45 minutter på stor bane med kamptrøje og dommere". Selv disciplinærinstansen godtog det, siger Solbakken med et skævt smil.

- Det er et kanonmål, han scorer, og selv om han ikke spiller sin bedste kamp, er han jo farlig.

FC København måtte spille derbyet uden anfører Carlos Zeca, der afsonede karantæne, og hans direkte afløser blev Nicolaj Thomsen, der var rykket ind fra en position på kanten.

Ståle Solbakken så en blandet præstation fra FCK's midtbanefolk i fraværet af Zeca.

- Det gik fint i perioder, og i andre perioder gik det ikke så godt. Man må ikke glemme, at han var dårligste mand på banen i Odense. Der var det en stor præstation at vinde med ham på banen, som han spillede i den kamp, siger FCK-bossen.

Det var vel én af de på papiret sværeste udekampe i slutspillet, der nu er veloverstået?

- Den klart sværeste er FC Nordsjælland på udebane. Den har vi afskrevet, siger Solbakken med et glimt i øjet og med henvisning til, at FCK ikke har vundet i Farum siden 2013.

Superliga

Fra anfører til projektleder

Mads Agesen indstillede i 2018 sin aktive fodboldkarriere for Randers FC, men gør nu comeback for klubben i en stilli...

Mere Superliga

Fokus