• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Stålfast SJE-træner: Det her skal stoppe

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Er der én ting, SønderjyskE-træner Michael Boris ikke kan fordrage, så er det defensive afleveringer.

Af Jacob Quvang

SønderjyskE hentede mandag aften sæsonens første sejr i Superligaen, da Vejle blev besejret 1-0 i Haderslev. Sejren bringer holdet op på fire point efter de første to spillerunder, og SønderjyskE har endnu ikke indkasseret et mål endnu. 

Men alt er ikke fryd og gammen hos SønderjyskEs nye tyske træner, Michael Boris. Han savner stadig mod hos sit mandskab, og han nægter at se en bagudliggende aflevering, efter bolden er erobret takket være et succesfuldt pres. Det fortæller han til Der Nordschleswiger efter mandagens opgør. 

- Denne defensive tankegang skal stoppe. Vi jager ikke, fordi vi vil spille en bagudrettet aflevering, men fordi vi vil score mål, forklarer tyskeren til mediet. 

Derudover efterlyser han også, at SønderjyskE-spillerne begynder at tro mere på sig selv i det offensive en-mod-en-spil. Ifølge ham er det ligegyldigt, hvis man taber bolden fire eller fem gange i træk. For når det lykkes, så skaber det en situation, hvor spillerne kan komme alene igennem med målmanden. Dér er de offensive gevinster, og ifølge tyskeren vil det være et af fokuspunkterne i de kommende træningspas. 

Michael Boris er kommet til SønderjyskE med høje tanker om presspillet, det såkaldte gegenpressing som groft sagt kan oversættes til genpres. Mod Silkeborg i første spillerunde tillod SønderjyskE ikke mange chancer imod sig, men de lykkedes heller ikke synderligt med deres nye presspil. Dette fungerede meget bedre mod Vejle ifølge Boris, selv om SønderjyskE til tider havde svært ved at forsvare sig på kanterne. 

SønderjyskE skal næste gang i aktion på mandag, når klubben hjemme møder FC Nordsjælland.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020