• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Stadig aktiv i AGF: Er begyndt på trænerkursus

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Niklas Backman drømmer om at blive i fodboldens verden, når han stopper som spiller. Måske som træner. I sommer tog han hul på træneruddannelsen.

Af Anders Dehn

Når AGF-anfører Niklas Backman stopper som spiller, pønser han på at blive i fodboldverdenen. Det kunne eksempelvis være som træner, siger han i et interview med Fotbollskanalen.

Den skadesplagede midtstopper tog derfor hul på træneruddannelsen i sommer. Og selv om han håber, at han har et par år som aktiv tilbage i sig, er han begyndt at gøre sig tanker om, hvad tiden efter fodboldpensioneringen skal gå med.

- Jeg har påbegyndt en træneruddannelse, som jeg var på i syv dage i sommer. Det er den danske, men det er den samme som i andre lande, eftersom det er under UEFA. Jeg vidste, at jeg ville sidde ude i et stykke tid på grund af min skade, så derfor valgte jeg at gøre det, siger Niklas Backman til Fotbollskanalen.

- Forud for det talte jeg også med klubben, og de ville gerne støtte mig i det. Det har været sjovt at afprøve, om det var noget for mig.

32-årig Niklas Backman har ganske rigtig haft god tid til at overveje fremtiden og afprøve trænergerningen, for det er ikke meget fodbold, han har spillet det seneste år. AGF-kaptajnen fik kun fem kampe i hele seneste sæson og hidtil ingen i denne, fordi han ikke kan slippe af med en drilsk skade.

Men står det til Backman selv, har han mange år i fodboldens verden foran sig. Ikke kun som aktiv.

- Jeg vil rigtig, rigtig gerne blive i fodboldverdenen. Der er mange veje at gå, så det handler bare om, at jeg skal finde min. Og at blive træner kan absolut være en mulighed. Nu håber jeg dog, at jeg kan komme tilbage og have et par år som spiller foran mig, siger han.

Der er foreløbig ikke sat nogen dato på Backmans comeback for AGF.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020