• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Steinlein rolig før guldkamp: Jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har tabt

FCM-direktør Claus Steinlein er helt rolig i maven og er sikker på, at ulvene kan slå FC København i torsdagens guldkamp.

Af Ole Hoffskov

Påsken er en kristen højtid, hvor mange familier samles, spiser en god frokost og nyder et par fridage fra hverdagen. Påsken er samtidig en tid på året, hvor rigtig meget bliver afgjort i dansk fodbold, og i særligt i år kan påsken vise sig at blive altafgørende.

Skærtorsdag tørner rivalerne fra FC København og FC Midtjylland sammen i Telia Parken i den første direkte guldkamp i mesterskabsspillet. FC Midtjylland har for alvor kniven for struben inden opgøret, hvor et nederlag vil sende holdet otte point efter løverne. 

Læs også: Solbakken før guldbrag: Vi tager ikke 100 hensyn til FC Midtjylland

FC Midtjylland var i nogenlunde samme situation for et år siden, hvor Brøndby stormede mod mesterskabet, men ulvene fik som bekendt stukket en kæp i det blå-gule hjul, og derfor er Claus Steinlein, administrerende direktør i FC Midtjylland, også helt rolig her dagen før guldbraget.

- Det er fedt for dansk fodbold, at man igen i år har sådan en vaskeægte guldduel mellem to rigtig gode hold, og jeg glæder mig helt vildt. Jeg er egentlig ret rolig i maven, og jeg ser frem til en kamp mellem to hold med masser af selvtillid, siger Claus Steinlein til tipsbladet.dk.

Læs også: Optakt: FC København - FC Midtjylland

FC Midtjylland halter fem point efter FC København, fordi holdet blot fik uafgjort mod FC Nordsjælland og Esbjerg fB i de første to runder af slutspillet. Det seneste opgør mod OB bød på en sikker sejr.

- Jeg kan næsten ikke huske, hvornår vi sidst har tabt en fodboldkamp, og når man ser på de seneste to sæsoner, må alle hold i Danmark være misundelige på FC Midtjylland. Nu venter endnu en guldkamp, og det er sådan nogle kampe, vi står op for hver eneste dag. Hele regionen glæder sig, siger Steinlein, der ikke helt vil erkende, at løbet er kørt i guldkampen med et nederlag torsdag aften, men så alligevel lidt:

- Det er klart, at hvis vi kommer otte point bagefter, bliver det voldsomt op ad bakke, så det skal vi selvfølgelig undgå. Vi går efter at tage de tre point med hjem fra København i morgen.

Det plejer at være underholdende kampe, når FC København og FC Midtjylland møder hinanden, og Claus Steinlein forventer det samme torsdag aften, selv om der står utrolig meget på spil.

- Det bliver en kamp mellem to hold, der vil ud over stepperne, og det er Danmarks to klart bedste hold, der møder hinanden. Så jeg tror, det bliver en fantastisk kamp i et fedt påskevejr i Parken, og så tror jeg selvfølgelig, vi tager de tre point med hjem.

- Jeg synes, at det er helt lige mellem os og FC København. De har været gode til at få marginalerne over på deres side, for det er jo ikke sådan, at vi bare har smidt tingene væk. Det er i sig selv lidt vanvittigt, at vi er i en lille krise, fordi vi har spillet to kampe uafgjort, men vi skal huske, at vi var i samme situation sidste år, og der gik det jo meget godt alligevel, siger FCM-direktøren.

Han tror, det kan være en fordel, at FC Midtjylland stod i en nærmest identisk situation i sidste sæson og alligevel trak det længste strå.

- I sidste sæson var vi fem point efter med fire runder tilbage, så vi har bragt os selv i en bedre position i denne sæson og har længere tid til at indhente det tabte. Vi hviler mere i os selv, end vi har gjort tidligere, og nu ser vi bare helt vildt frem til at spille en stor kamp mod FC København. Med Kenneth (Andersen, red.) i spidsen i folk som Kian Hansen, Jakob Poulsen og Erik Sviatchenko har vi så meget rutine, at vi kan slå et godt FCK-mandskab i så afgørende en kamp, siger Steinlein og slutter:

- Vi skal have marginalerne på vores side, og så vinder vi også over FC København.

FC København meddelte tirsdag formiddag, at der på daværende tidspunkt var solgt lige over 25.000 billetter til torsdagens guldbrag i nationalarenaen. 

Superliga

Fra anfører til projektleder

Mads Agesen indstillede i 2018 sin aktive fodboldkarriere for Randers FC, men gør nu comeback for klubben i en stilli...

Mere Superliga

Fokus