• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Storsalg på vej? 40 SL-profiler på affyringsrampen

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Hvem i Superligaen kan sælges, for nogle, mange og rigtig mange millioner kroner på sommerens transfermarked?

Superligaen går ind i sin afgørende fase, EM-slutrunden står for døren, og selvom coronavirussen stadig fylder i bevidstheden i Danmark og især mange steder i udlandet, er optimismen så småt åp vej tilbage i international fodbold.

Med de få salg i januar og sidste sommer er Superliga-trupperne fyldt med gode spillere, der under normale omstændigheder enten var blevet solgt eller havde været tættere på et skifte, end de reelt var i de to seneste transfervinduer.

Tipsbladet.dk har set nærmere på en række af de spillere, der kan være i position til et skifte til sommer, hvor en EM-slutrunden og udbredelsen af vaccinen mod coronavirussen kan skabe større optimisme på markedet, og hvor mange klubber ude i Europa er ekstremt opsatte på at forny og genopbygge deres førstehold efter 15 meget stille måneder på markedet.

50+ MILLIONER KRONER

Jonas Wind
FC København
22 år
Forward/offensiv midtbane, Danmark

Jonas Wind har spillet på A-landsholdet i efteråret, og selvom hans spil i FC København ikke har været stabilt, tyder det stadig på, at Jonas Wind får en flot karriere, især hvis han bliver ved med at score og holder sig skadesfri.

Flere scoringer i Superligaen for FC København og gode landskampe for Danmark stiller Wind og FC København godt i forhold til et salg, selvom det er usikkert, om de udenlandske klubber kan og betale de over 100 millioner kroner, Peter ”PC” Christiansen siger, han vil have, før der kommer lidt flere mål i åbent spil.

Bedste salgsargument: Mål for Danmark og FCK's salgshistorik er en hjælp.

Jens-Lys Cajuste
FC Midtjylland
21 år
Central midtbane, Sverige

Han blev hentet for et beskedent beløb i Örgryte, og FC Midtjylland så i den grad rigtigt.

Kombinationen af god spilforståelse, teknik, fysik og selvtillid er som skræddersyet til en karriere i en større liga. Cajuste har stadig udsving, men han er også del af den stærkeste centrale midtbaneduo i Superligaen med næsten jævnaldrende Frank Onyeka. Det kan være, FC Midtjylland formår at holde på svenskeren med endnu et europæisk gruppespil til efteråret, men så må en af Europas store ligaer også kalde.

Bedste salgsargument: Vendingerne med bolden og modet til at lave dem får opkøberne til at savle.

Frank Onyeka
FC Midtjylland
23 år
Central midtbane, Nigeria

Frank Onyeka er en af ligaens bedste på sin plads, og han har energien til alle 90 minutter plus tillægstid og ikke mindst også hurtigheden og en sikker forståelse af spillet, der ruster ham godt til større udfordringer end Superligaen. Meget tyder på, at landsholdsspilleren bliver solgt til sommer. Drømmen er Premier League, men der skal muligvis et stop til, før England kalder.

Bedste salgsargument: Højt topniveau og højt bundniveau er noget, der giver kontrakter.

Kamaldeen Sulemana
FC Nordsjælland
19 år
Kantspiller/offensiv midtbane/forward, Ghana

Hvor er han dog hurtig på fødderne, hurtigt opfattende og teknisk stærk. I oktober skrev vi, at han lignede et 'virkeligt fund', FC Nordsjælland og Right To Dream sammen havde gjort, og efter at have set det meste af sæsonen kan der ikke længere være tvivl.

Fænomenal acceleration og topfart alene gør ham til en oplagt spiller til en af Top 5-ligaerne, men forståelsen af spillet og evnen til at bruge sin fart, i hvert fald på Superliga-niveau, gør teenageren ekstra interessant.

Målene i slutspillet skubber yderligere på for et salg.

Bedste salgsargument: Farten og driblingerne kan skabe ravage i de store ligaer. Flotte scoringer giver også løfter om stort output i en større liga.

-------

25-50 MILLIONER KRONER

Victor Nelsson
FC København
22 år
Midtstopper, Danmark

FC København kunne have solgt Nelsson i sommeren 2020.
Det havde nok indbragt flere penge, og Nelssons værdi har nok lidt under uroen i FC Københavns defensiv. Men selvfølgelig kan U/21-landsholdsprofilen stadig sælges for en fin pose penge.

Bedste salgsargument: Unge midtstoppere fra Superligaen bliver solgt dyrt, se Daniel Agger og Denis Vavro.

Andreas Schjelderup
FC Nordsjælland
16 år
Offensiv midtbanespiller, Norge

Det er stadig early doors, men Schjelderup ser godt nok lovende ud.

FC Nordsjælland hentede den norske teenager foran et væld af Europas store klubber sidste sommer, og i al retfærdighed skal det siges, at det med den europæiske interesse allerede var fremme dengang og ikke noget, FCN først praler med nu, hvor Schjelderup også ser så fantastisk ud i Superligaen.

Er prisskiltet her for vildt?

Overhovedet ikke taget i betragtning af, hvor god den unge offensivspiller ser ud, og han kan sagtens blive dyrere, hvis succesen fortsætter, når han virkelig bliver fast starter.

Bedste salgsargument: Se ham spille fodbold. Wow.

Paulinho
FC Midtjylland
26 år
Venstre back, Brasilien

Paulinho var på hårdt arbejde og kostede scoringer i gruppen mod Atalanta, Liverpool og Ajax, men han viste også prøver på, at han kan spille niveauet under hold som Ajax og Atalanta. Champions League-gruppespilskampe fylder meget på et CV, og Paulinho viser i 2021 tegn på at blive endnu bedre. Alt i alt et kup for FC Midtjylland.

Bedste salgsargument: Har efterhånden vist alt, der skal til for at blive starter efter et stort millionsalg til udlandet.

Evander Ferreira
FC Midtjylland
22 år
Central midtbane, Brasilien

I de seneste uger har Evander virkelig vist niveauet, han havde i efteråret 2019 og i glimt i 2020. Forrygende boldspiller og chanceskaber, når han vælger de mere simple løsninger til at forløse sin utrolige teknik. Arbejdsindsatsen, disciplinen og den defensive taktiske forståelse er i fremgang. Flot 'comeback' efter et svært 2020.

Bedste salgsargument: Afleveringerne og sparketeknikken er til en topklub i udlandet. Måske lige uden for Europas Top 5-ligaer, eller en midterklub i en af disse?

Jesper Lindstrøm
Brøndby IF
21 år
Offensiv midtbane/angriber, Danmark

Han har virkelig spillet en flot sæson, også selvom foråret ikke har været lige så vildt som et helt enestående flot efterår.

Karrieren på topplan er stadig så spæd, at det meget vel kunne være i 2022, når transfermarkedet for alvor kan ventes at vende tilbage på højt niveau, at den unge Brøndby-profil skal sælges.

Kåringen til Efterårets Profil i Tipsbladet af Superligaens cheftrænere viser, hvor meget der er i den 20-årige offensivspiller.

Bedste salgsargument: Midtbanespillere med mål i kan man godt lide i udlandet

Anders Dreyer
FC Midtjylland
22 år
Kantspiller, Danmark

Anders Dreyer viste senest mod FC København, hvor fuldstændig forrygende et spark, han har.

Når Dreyer rammer rigtigt, betyder det mindre, hvem der står i buret og i modstanderens forsvarskæde – de spark går jo også ind på topmålmænd i de største ligaer.

Hurtighed, acceleration, hans glid med bolden klæbet til fødderne og blikket for holdkammeraterne er til meget mere end Superligaen. Dreyer kan mere, end han kunne i den ellers lovende tid i Esbjerg.

Bedste salgsargument: Viste også, at han kan klare sig i Champions League. Sammenholdt med flot spil i Superligaen bør det give brede smil hos agenten og hos købmændene i FCM.

-------

10-25 MILLIONER KRONER

Sory Kaba
FC Midtjylland
25 år
Angriber, Guinea

Scorer Kaba stadig på for få af sine chancer? Det mente vi tidligere på foråret, men det bliver faktisk bedre og bedre. Kaba er faktisk udmærket i mange aspekter af spillet, både i presspillet og som en angriber, der bare er træls at spille mod grundet den uortodokse stil og villigheden til at slå sig i duellerne. Han kunne sagtens tjene de tre millioner euro hjem, han kostede, selvom der skal langt, langt flere mål til, før han når i nærheden af forgængeren Paul Onuachus flotte topniveau.

Bedste salgsargument: Champions League-kampene og evnen til at komme til så mange chancer.

Gustav Isaksen
FC Midtjylland
20 år
Kantspiller/forward, Danmark

Det er nok for tidligt endnu, men det er lovende, det Gustav Isaksen har vist i år og sidste år. Han skal selvfølgelig score oftere og træffer flere rigtige og færre forkerte beslutninger, men det kan man sagtens se ske for den hurtige og udfordrende offensivspiller.

Det vil være overraskende, hvis Isaksen bliver solgt til sommer – dertil er der for mange ældre spillere foran ham i køen. Men udenlandske klubber køber på potentialet, og det har Isaksen, der i forrige uge fyldte 20 år.

Bedste salgsargument: Hurtigheden vil friste udenlandske klubber.

Mikael Uhre
Brøndby IF
26 år
Forward, Danmark

Han er pågående, han er meget hurtig, og i denne sæson har han scoret mål, så man nærmest tror, det er løgn.

Hjertet siger måske, at han bør blive den dyreste spiller i ligaen, hvis han skifter til sommer, men hjernen og markedet dikterer, at man er midaldrende som 26-årig i fodbold.

Det betyder, at Mikael Uhre ikke kan indbringe de samme millionbeløb som spillerne omkring de 20 år, men derfor kan man efter så mange mål i Superligaen sagtens få nogle gode år i udlandet. Det  vil faktisk være overraskende, hvis ikke han får chancen til sommer eller i 2022.

Bedste salgsargument: Mål sælger.

Andreas Maxsø
Brøndby IF
27 år
Midtstopper, Danmark

Han er en af Superligaens bedste forsvarsspillere, og han ligner Brøndby IF's næste store salg, vel at mærke efter 15 år uden specielt mange af dem.
Det er ufatteligt, at Maxsøs klubber efter tiden i FC Nordsjælland og før skiftet til Brøndby ikke formåede at få mere ud af den flittige og dygtige holdspiller.

Bedste salgsargument: Meget stærkt 2020 gør Maxsø moden til udlandet.

Mohamed Daramy
FC København
19 år
Kantspiller, Danmark

Han er ikke slået helt igennem endnu, og vi skal nok ind i 2022, men Mohamed Daramy tegner til at blive et af de næste store salg fra FC København.

Prisniveauet kan stige markant, hvis FCK kommer tilbage i Europa i 2021, og hvis Daramy forvandler gode glimt og perioder til stabilt spil.

Et mere velfungerende hold end det nuværende FCK-hold efterlyses.

Bedste salgsargument: Fin erfaring og lovende takter for en 19-årig.

Haji Wright
SønderjyskE
23 år
Angriber, USA

Haji Wright har haft en sæson med store opture og anonyme perioder. En så målsøgende spiller med god topfart og amerikanske spilleres generelle indtog i Europa taler for en sommertransfer. Måske kunne det blive i familien med et Spezia-skifte, hvis Robert Plateks nye klub holder sig i Serie A?

Bedste salgsargument: Mål, fart og et trendy pas

Erik Sviatchenko
FC Midtjylland
29 år
Midtstopper, Danmark

Trabzonspor var på banen i sommerens transfervindue, men en uventet tur i Champions League-gruppespillet og FC Midtjyllands uvilje til at sælge holdt anføreren i FC Midtjylland.

Forsvarsspilleren har en aftale med FC Midtjylland om at skifte til udlandet, hvis den rigtige mulighed for forsvarsspilleren og klubben opstår, og trods en kontraktforlængelse i starten af december kan det sagtens blive aktuelt igen, omend klubben nødig vil undvære anføreren. 

Det kan ende med at blive et spørgsmål om, hvorvidt det er Sviatchenko eller Scholz, der får lov at gå, og hvem af de to der får det bedste tilbud.

Bedste salgsargument: Fysikken, hovedspillet og erfaringen gør Sviatchenko til et oplagt veteran-salg.

Alexander Scholz
FC Midtjylland
28 år
Midtstopper, Danmark

Sviatchenkos kontraktforlængelse kunne godt betyde, at Alexander Scholz får en ny tur til udlandet i løbet af 2021. Måske afhænger det af, om udlandet byder mest på Sviatchenko eller Scholz.

Spillet i Champions League har i den grad været til en ny kontrakt for den tidligere udlandsprof i Island og Belgien, og skal man have en god forsvarsspiller fra Danmark uden at tømme bankkontoen, er Scholz et fornuftigt bud.

Bedste salgsargument: Fornemt CL-gruppespil lokker opkøbere til.

Magnus Kofod Andersen
FC Nordsjælland
21 år
Central midtbanespiller, Danmark

Midtbanemakkerne er én for én blevet solgt, mens Magnus Kofod er blevet i FC Nordsjælland.
Som 21-årig er han nærmest en veteran i FCN, og tiden for et skifte nærmer sig da også, som Kofod var inde på i et nyligt interview med Tipsbladet.

Som anfører har Magnus Kofod sin andel i, at FC Nordsjælland igen-igen kom i medaljeslutspillet, og den succes, Mathias Jensen, Stanislav Lobotka, Mikkel Damsgaard, Andreas Skov Olsen og flere andre har haft, siden de forlod FCN, gør betingelserne for et Kofod-udlandsskifte bedre.

Bedste salgsargument: Hvem kan ikke lide en pasningsstærk og pligtopfyldende midtbanespiller opdraget i en af Danmarks stærkeste fodboldkulturer?

Wahid Faghir
Vejle Boldklub
17 år
Forward, Danmark

Han er meget, meget interessant, teenageren fra Vejle, og der var bud efter ham fra Italien i de sidste dage i transfervinduet i oktober sidste år.

Denne gang kan Vejle næppe holde på angriberen, og de skal i øvrigt ikke gøre det. Den slags penge, Wahid Faghir kan indbringe, og de store muligheder, der er vente for den unge mand, skal man ikke bremse.

Bedste salgsargument: Kan hentes og gøres til Home Grown indtil slut-juli, og det kan gøre et salg inden da mere lukrativt.

Morten Frendrup
Brøndby IF
20 år
Central midtbane, Danmark

Er det i virkeligheden Frendrup og ikke Jesper Lindstrøm, der ryger afsted?

Stabilt og flot spil og andre unge danske midtbanespilleres succes i udlandet kunne hjælpe Brøndby-spilleren afsted. Han kommer til at spille i udlandet en dag, men om det bliver til sommer er langt fra sikkert.

Bedste salgsargument: Er hurtigt blevet en pålidelig og dygtig central midtbanespiller, og Brøndby både skal og vil sælge for at vise, at man kan den slags.

Rasmus Falk
FC København
29 år
Central midtbane, Danmark

Rasmus Falk gør det godt på et ustabilt FCK-hold, og det skal han da også med den meget flotte kontrakt, han ifølge Ekstra Bladet render rundt med i København.

Falk er vital for FC Københavns chancer, men hvis man vælger at omgruppere efter en skuffende sæson, kunne kabalen måske gå op, hvis det rigtige tilbud kommer, og Falk selv vil.

Bedste salgsargument: En relativt overkommelig pris vil gøre Falk attraktiv i Sydeuropa.

-------

FEM TIL 10 MILLIONER KRONER

Awer Mabil

FC Midtjylland
25 år
Kantspiller, Australien

Der var muligheder for klubskifter i 2020, og i 2021 er tiden nok inde for kantspilleren fra Australien, der qua sit pas kan have nemmere adgang til de mest pengestærke ligaer i Asien, hvor asiatiske spillere, som australiere er i fodboldsammenhæng, tæller på en lukket udlændingekvote i modsætning til sydamerikanere, europæere og afrikanere.

Turen i Europa blev måske ikke helt til det, Mabil og FCM kunne have håbet på, men CL-kampe på CV'et vil være et plus. Til gengæld trækker en del tid på bænken og i rotation lidt ned i prisen, og det asiatiske marked virker fortsat ramt af coronavirussens effekter.

Bedste salgsargument: Den hurtige australske landsholdsspiller har vist, at han kan spille på højere niveau end Superligaen.

Mikael Anderson
FC Midtjylland
22 år
Kantspiller/offensiv midtbane

Mikael Anderson har gjort det godt for FC Midtjylland, er blevet islandsk landsholdsspiller og har i 2021 gjort et flot comeback i startopstillingen og med vægtige indhop, der har gjort en positiv forskel for holdet.

Anderson lider under, at Pione Sisto, Evander, Awer Mabil og Anders Dreyer også gør det godt og spiller meget, og med mindre flere af konkurrenterne bliver solgt til sommer, kunne midtbanespilleren fra Harlev stadig være et bud på et salg til sommer.

Bedste salgsargument: Landsholdsspiller, Champions League-spiller, det kan der være penge i på markedet.

Tobias Mølgaard
Vejle
24 år
Back

Mølgaard spillede i Thisted i mange år og skiftede først sent til Vejle.

Han har udviklet sig til en rigtig fornuftig back, der er en vigtig del af en defensiv, der faktisk er ret god til at forhindre modstanderne i at komme til chancer.

Måske er sommer for tidligt til et skifte, hvis Vejle også sælger på flere andre positioner, men Mølgaard kunne godt tiltrække sig opmærksomhed.

Bedste salgsargument: Stabile backs er stadig en mangelvare.

Saeid Ezatolahi
Vejle
24 år
Central midtbane, Iran

Han er et stort navn i Iran, og det er han så småt også blevet i Superligaen.

Med adskillige sæsoner i Rusland og senest hos Qatar-ejede Eupen kan iraneren sagtens være væk allerede til sommer, for hans niveau kan godt bære til mere end Superligaen.

Bedste salgsargument: Et spændende CV åbner døre.

Alhaji Kamara
Randers FC
27 år
Angriber, Sierra Leone

Kamara har været både træfsikker og god i denne sæson, og den slags er altid i høj kurs.

AaB var angiveligt på banen i januar, og Kamara har scoret nok her i foråret til, at han kan blive solgt for et udmærket beløb til sommer.

Kamara har kontraktudløb til sommer næste år, så den står på kontraktforlængelse eller salg til sommer.

Bedste salgsargument: målscorere har altid ret på markedet.

Patrick Mortensen
AGF
31 år
Angriber, Danmark

Patrick Mortensen kan stå foran et svært valg.

Skal han fortsætte i Århus efter den meget store succes, han har haft i klubben, eller skal han jagte en sidste større udlandskontrakt?

Alderen gør, at markedet i udlandet trods alt vil være begrænset, men enhver scout og træner med øjne i hovedet kan også se, at Mortensens fysik, luftspil og gode afslutninger kan oversættes til udlandet, indtil Mortensens niveau naturligt begynder at dale.

Bedste salgsargument: Det er sjældent, at man ikke kan finde en klub i udlandet, der gerne vil tage chancen på en fysisk stærk og stabil målscorer.

Allan Sousa
Vejle
24 år
Forward/offensiv midtbanespiller, Brasilien

Chanceskaber på dødbolde og i åbent spil, og med en sæson i Belgien sidste år, kan brasilianeren stensikkert finde en arbejdsgiver i udlandet.

Vejle kommer nok også til at sælge Wahid Faghir, men det forhindrer næppe et Sousa-salg. Sousa har i udvalgte kampe været rigtig god for Vejle i foråret, selvom man kunne ønske sig endnu mere output.

Bedste salgsargument: Passet og gode stats giver Allan Sousa en fordel på et hårdt marked. Det samme gør Vejles forbindelser på markedet.

Anis Ben Slimane
Brøndby IF
20 år
Central midtbane, Danmark

Han var på tale til et skifte sidste sommer, Arsenal var nævnt på rygteplan i foråret, og sammen med Andreas Maxsø, og Jesper Lindstrøm er han nok det bedste salgsemne i Brøndby IF.

Ben Slimane stillede i efteråret op for Tunesiens landshold, noget der kan puste til salgsværdien.

Efter en svær sæson giver det dog mest mening, at han bliver en sæson til.

Bedste salgsargument: Landsholdsfodbold skubber på trods en svær sæson.

Joel Andersson
FC Midtjylland
24 år
Højre back, Sverige

Andersson er ikke lige så iøjnefaldende offensivt som kollegaen på den modsatte kant, men svenskeren spiller stabilt og godt, når han ellers spiller.

Champions League var svær for den hårdtarbejdende svensker, som tabte sin position til Dion Cools, men nu er han tilbage i startopstillingen efter en lang skadespause.

Bedste salgsargument: Solidt backspil og en plads på kanten af Sveriges landsholdstrup kan oftest omsættes til en transfer.

Oliver Christensen
OB
22 år
Målmand, Danmark

Målmanden var med på det danske landshold i den coronahærgede samling i november, og selvom en plads i normale tider nok lader vente på sig et par år endnu, er der gods i fynboen.

Målmænd og transfermarkedet er to størrelser, der er svære at blive kloge på, hvilket også presser priserne ned, fordi så relativt få målmænd skifter klub, men Oliver Christensen kommer til udlandet på et tidspunkt, og det kunne snildt være i 2021.

Bedste salgsargument: Der er potentiale og udstråling i den unge fynbo, der ligner en fremtid udlandsprof

Simon Graves
Randers FC
21 år
Midtstopper, Danmark

En stor og stærk forsvarsspiller, der er del af et defensivt velfungerende hold - den slags kan være mange penge værd for den rette klub.

Randers FC kan helt klart bruge Graves i et par sæsoner til, men man er heller ikke i stand til at sige nej til et godt milliontilbud.

Bedste salgsargument: Randers har et godt ry for at uddanne forsvarsspillere.

Iver Fossum
AaB
24 år
Central midtbane, Norge

Man glemmer lidt, at Iver Fossum faktisk var en ret dyr spiller for AaB.

Men som landsholdskandidat med Norge og en del scoringer på highlight-DVD'en i Aalborg vil det være muligt for nordmanden og AaB at sikre en milliontransfer til udlandet, hvis ellers transfermarkedet liver lidt op.

Bedste salgsargument: Målene og pladsen på Ståle Solbakkens landshold skaber et marked.

-------

TO TIL FEM MILLIONER KRONER

Jacob Rinne
AaB
27 år
Målmand, Sverige

Rinne er blandt Superligaens dygtigste målmænd, og nu er det på tide, at han kommer videre. Udfordringen er, at relativt få målmænd bliver købt og solgt, noget den økonomiske krise udløst af COVID 19-nedlukningerne næppe hjælper på.

Bedste salgsargument: Stabil og dygtig keeper, den seneste i rækken af svenskere med succes på posten i Superligaen.

Vito Hammershøy-Mistrati
Randers FC
28 år
Central midtbane, Danmark

Der er andre spillere, der nok kan sælges dyrere end Vito Hammershøy-Mistrati, men den centrale midtbanespiller er blevet lidt af en profil i Superligaen i en sen alder og er vel Randers' bedste spiller.

Mangler nogen en central midtbanespiller med en god arbejdsindsats og ditto gode afleveringer, er Vito Hammershøy-Mistrati en god mulighed, det trods alt er til at betale sig fra med den snarlige 29-års fødselsdag til juni in mente.

Bedste salgsargument: Oplagt kandidat til en anden Superliga-klub eller en udenlandsk klub i en liga på mellemniveau.

Casper Højer Nielsen
AGF
26 år
Venstre back, Danmark

Backen har kontraktudløb til nytår og spillede så godt, at Dinamo Zagreb i flere gange har forsøgt at købe ham.

Prisen på Højer er sandsynligvis faldet, nu hvor der kun vil være et halvt år tilbage af kontrakten. Men måske ville det også være et fint signal for AGF at sælge Højer i stedet for at få et stort, rundt nul for ham til nytår.

Bedste salgsargument: Har kontraktudløb ved udgangen af 2021, så skal AGF have bare lidt penge for backen uden en kontraktforlængelse, skal skiftet ske i sommerens vindue.

Simon Hedlund
Brøndby IF
28 år
Forward/wing, Sverige

Hedlunds prisskilt vil heller ikke begejstre hos guldaspiranternes følgere, men i endnu højere grad end for Mikael Uhre skriger fødselsattesten ”lavpris” på et transfermarked, hvor ungdom er alt, med mindre man er i den absolutte elite i Europa.

Værdifuld fødselshjælper til Mikael Uhre og midtbanespillerne, og den rette udenlandske klub kan givetvis se idéen i at hente den svenske forward i en rolle, hvor man ikke forventer 15-20 scoringer per sæson.

Bedste salgsargument: Den kloge klub ser værdien.

Carlos Zeca
FC København
32 år
Central midtbanespiller, Grækenland/Portugal

Zeca er naturligvis i den helt lave priskategori på grund af sin alder og en sæson, der altså ikke har været hans bedste.

Måske trækker et skifte tilbage til Sydeuropa i karrierens efterår? Det vil ikke være uhørt efter en lang coronanedlukning, hvor udenlandske spillere som Zeca har haft svært ved at få mulighed for at besøge venner og familie.

Bedste salgsargument: Sikker og erfaren ledertype.

Kevin Tshiembe
Lyngby
24 år
Midtstopper, Danmark

Han var forbi KB og AB, før den stod på ungdomsafdelingen i Lyngby, og i denne sæson er Kevin Tshiembe blomstret og har fået en større rolle, efter Frederik Winther blev solgt til Augsburg med effekt fra denne sommer.

Det er meget svært at kræve store penge for en spiller, når man sandsynligvis rykker ud af Superligaen, men godt spil i Lyngbys gode periode vil gøre ham til en overvejelse for Superliga-klubber og måske for udlandet.

Bedste salgsargument: Udlandet har øje for, at Lyngby uddanner dygtige fodboldspillere.

Alle fotos i artiklen stammer fra Getty Images.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020